Chybí tu ale druhy, které se dříve běžně konzumovaly a dnes již povětšinou upadají do zapoměnní.
Nicméně jsem za dobu svých studií a pobytu na privátě s partou lesáků ze Slš Písek ochutnal lecos. Mezi speciality patřila pečená liška na zelenině a volavčí prsíčka.
Liška:
K přípravě jsme používali jen kýty. Ty se vykostily a na 24 - 48 hodin se naložily do směsi koření. My jsme klasicky používali sůl, pepř, jalovčinky a hlavně česnek!!
Po odležení se do předehřáté remosky vložila kořenová zelenina, cibule, česnek a rajčata a na ně liščí stehna. Vše se upeklo za občasného polévání do měkka. Můžu jen pochválit to jemné maso, které bylo bez zápachu i přes to, že se lovily lišky i během kaňkovačky.
Volavka:
Prsíčka se rozříznou podélně (jako když děláte kapsu, ale ůplně) posléze se musí řádně naklepat a naložit min na 24 hodin do koření na grilování kuřete a zakápnout olejem. Po odležení jsme je dělali na lávovém grilu. (kus mramoru ze schodiště na sporáku
 )
 )Ochutnal jsem toho samozřejmě víc, ale to se tu příliš nehodí prezentovat pro možnou kolizi s některými zákony.







 ?
 ?