Přejít na obsah

Fotopast
Fotopasti

Pruhovaný kamarád

Kulinářské rady a recepty

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvekod Zdenek41 » stř 03.2.2010, 21:11

Ono se to opravdu dělá na páře prý se neuvolnují ty zdravé omegi :D .Jeden Slovák na vojne škvařil takhle pejsky,než sežral i velitelova a zavřeli ho.Jenže to asi nebudou dobré škvarečky. :D
Uživatelský avatar
Zdenek41
Zkušený diskutér
 
Příspěvky: 3179
Registrován: ned 24.9.2006, 16:01
Bydliště: Vysočina

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvekod kabát » stř 03.2.2010, 21:58

Tak ten můj byl odchovaný na kukuřici, chodil na krmeliště tři roky. Sbíral taky jahody,ostružiny, švestky a vosí hnízda plenil v širokém okolí.Co dál bylo jeho potravou nevím ale nastřádal na sobě 6 zavařovacích sklenic sádla, tak se mu asi dařilo dobře.
VOK - 6,5 x 55 SE - 7 x 65 R - 9,3 x 74 R - 20 - 12
kabát
Zkušený diskutér
 
Příspěvky: 518
Registrován: úte 01.12.2009, 19:11

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvekod Petr Kaděrka » stř 03.2.2010, 22:03

Zdenku asi podobné jako z jezevce..., ikdyž možná hafík na granulích... :shock:
Petr Kaděrka
Pravidelný diskutér
 
Příspěvky: 103
Registrován: sob 27.12.2008, 22:29
Bydliště: Bílá

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvekod tornádo » sob 20.2.2010, 19:22

Přiznám se že jsem jezevce ještě nejedl.Naposledy se ulovil ve sdružení někdy před 5-ti roky.Nevím zda bych nabral odvahu jen malé sousto pozřít :oops:
Uživatelský avatar
tornádo
Troll
 
Příspěvky: 217
Registrován: stř 02.12.2009, 11:30

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvekod Perník » ned 21.2.2010, 8:11

nesmíš bejt měkkej, víš prd po čem se spravíš.... :lol:
KB CZUB 584 12/7x57R
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně
Uživatelský avatar
Perník
Pravidelný diskutér
 
Příspěvky: 414
Registrován: stř 16.7.2008, 14:37
Bydliště: Litoměřicko

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvekod Tommy » ned 21.2.2010, 20:28

Sádlo škvařím normálně v hrnci společně s vodou,sádlo se pak lépe rozpouští.Dále občas zamíchám a až se voda vypaří tak míchám častěji dokud nejsou škvarky pěkně do zlatova. Jezevec nepotřebuje na škvaření vysokou teplotu jako třeba vepřové,takže je menší riziko připálení a škvarečky jsou určitě lepší vypečené než na páře.
Já osobně je nejím,ale žena je má velice ráda.
Uživatelský avatar
Tommy
Zkušený diskutér
 
Příspěvky: 721
Registrován: pon 12.1.2009, 12:34
Bydliště: Olomouc

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvekod Petr Kaděrka » pon 22.2.2010, 7:09

Tomy, pokud chceš udělat manželce ještě větší radost, tak těsně před tím, než jsou škvarky hotové, "seber většinu sádla a škvarky podlej troškou mléka. Dělám tak klasické z vepřového anebo z divočáka (mělo by to platit i pro jezevce), škvarky jsou pak zlatovější a křupavější :wink:
Petr Kaděrka
Pravidelný diskutér
 
Příspěvky: 103
Registrován: sob 27.12.2008, 22:29
Bydliště: Bílá

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvekod Tommy » pon 22.2.2010, 9:25

To je zajímavé...
Uživatelský avatar
Tommy
Zkušený diskutér
 
Příspěvky: 721
Registrován: pon 12.1.2009, 12:34
Bydliště: Olomouc

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvekod Zdenek41 » pon 22.2.2010, 17:13

S tím mlékem je to pravda,škvarky jedna básen.
Uživatelský avatar
Zdenek41
Zkušený diskutér
 
Příspěvky: 3179
Registrován: ned 24.9.2006, 16:01
Bydliště: Vysočina

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvekod Petr Kaděrka » sob 27.2.2010, 23:22

Ale nepřehnat, což se mi taky stalo, je z toho pak taková nevábná sr...a :D
Petr Kaděrka
Pravidelný diskutér
 
Příspěvky: 103
Registrován: sob 27.12.2008, 22:29
Bydliště: Bílá

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvekod Žanek » pát 05.3.2010, 15:50

Z vlastní zkušenosti můžu říct - mladej jezevec je naprosto výborná zvěřina - jen při stahování je třeba dát pozor na srduté žlázy - výměšek může znehodnotit obě zadní kýty - u prvního se mi to stalo a tu zadní půlku jsem musel vyhodit - smrad hroznej. Zajímavý pro mě bylo vidět stažené to jeho krčisko - z těch svalú a jejich velikosti je úplně jasné jak těžký soupeř to v noře musí být
ZKK 601 243 Winchester + Meopta ZD 3-12x56, ZKK 601 308 Winchester + Fomei Beater 1-4x24, dvojka ZP 16\70,16\70
Žanek
Pravidelný diskutér
 
Příspěvky: 272
Registrován: stř 03.3.2010, 10:28
Bydliště: u Brna

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvekod martinh » ned 26.9.2010, 11:56

Zkoušel jste někdo udit jezevce? Zajímalo by mě jak ho naložit a hlavně jak dlouho. A jaké to vůbec je?
Sauer 202 + Zeiss Victory HT 3-12x56, CZ 550 Lux 308W+Meostar R1 7x56, ZH 321-7x57R/12+Zeiss 7x50, ZKM 451-.22LR+Fomei 6x40
Baikal MP 153, ZH 101-12/12 + 16/16, ZH 321-16/16,
martinh
Pravidelný diskutér
 
Příspěvky: 390
Registrován: čtv 16.4.2009, 14:56
Bydliště: Vysočina

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvekod kabát » čtv 30.9.2010, 18:00

a není to riziko na svalovce??????????
VOK - 6,5 x 55 SE - 7 x 65 R - 9,3 x 74 R - 20 - 12
kabát
Zkušený diskutér
 
Příspěvky: 518
Registrován: úte 01.12.2009, 19:11

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvekod martinh » čtv 30.9.2010, 18:56

Tak na svalovce musíš dát vzorek podobně jako s divočákem.
Sauer 202 + Zeiss Victory HT 3-12x56, CZ 550 Lux 308W+Meostar R1 7x56, ZH 321-7x57R/12+Zeiss 7x50, ZKM 451-.22LR+Fomei 6x40
Baikal MP 153, ZH 101-12/12 + 16/16, ZH 321-16/16,
martinh
Pravidelný diskutér
 
Příspěvky: 390
Registrován: čtv 16.4.2009, 14:56
Bydliště: Vysočina

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvekod Žanek » pát 01.10.2010, 11:45

uzení má tu nevýhodu, že většinou nezajistí dostatečné prohřátí masa v celém objemu nutné na usmrcení trichinel, to by mělo být, jestli si to dobře vybavuju, 70stupňů po dobu 10 minut v celém objemu hmoty. Pokud je toto dodrženo, tak na nějaký vyšeření ohled neberu, u jezevce je pravda pravděpodobnost docela vysoká - tzn. tatarák bych si z něj rozhodně nedal
ZKK 601 243 Winchester + Meopta ZD 3-12x56, ZKK 601 308 Winchester + Fomei Beater 1-4x24, dvojka ZP 16\70,16\70
Žanek
Pravidelný diskutér
 
Příspěvky: 272
Registrován: stř 03.3.2010, 10:28
Bydliště: u Brna

PředchozíDalší

Zpět na Myslivecká kuchařka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník



Informace

Tým • Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina