Stránka 2 z 4

Re: Pruhovaný kamarád

Napsal: stř 03.2.2010, 21:11
od Zdenek41
Ono se to opravdu dělá na páře prý se neuvolnují ty zdravé omegi :D .Jeden Slovák na vojne škvařil takhle pejsky,než sežral i velitelova a zavřeli ho.Jenže to asi nebudou dobré škvarečky. :D

Re: Pruhovaný kamarád

Napsal: stř 03.2.2010, 21:58
od kabát
Tak ten můj byl odchovaný na kukuřici, chodil na krmeliště tři roky. Sbíral taky jahody,ostružiny, švestky a vosí hnízda plenil v širokém okolí.Co dál bylo jeho potravou nevím ale nastřádal na sobě 6 zavařovacích sklenic sádla, tak se mu asi dařilo dobře.

Re: Pruhovaný kamarád

Napsal: stř 03.2.2010, 22:03
od Petr Kaděrka
Zdenku asi podobné jako z jezevce..., ikdyž možná hafík na granulích... :shock:

Re: Pruhovaný kamarád

Napsal: sob 20.2.2010, 19:22
od tornádo
Přiznám se že jsem jezevce ještě nejedl.Naposledy se ulovil ve sdružení někdy před 5-ti roky.Nevím zda bych nabral odvahu jen malé sousto pozřít :oops:

Re: Pruhovaný kamarád

Napsal: ned 21.2.2010, 8:11
od Perník
nesmíš bejt měkkej, víš prd po čem se spravíš.... :lol:

Re: Pruhovaný kamarád

Napsal: ned 21.2.2010, 20:28
od Tommy
Sádlo škvařím normálně v hrnci společně s vodou,sádlo se pak lépe rozpouští.Dále občas zamíchám a až se voda vypaří tak míchám častěji dokud nejsou škvarky pěkně do zlatova. Jezevec nepotřebuje na škvaření vysokou teplotu jako třeba vepřové,takže je menší riziko připálení a škvarečky jsou určitě lepší vypečené než na páře.
Já osobně je nejím,ale žena je má velice ráda.

Re: Pruhovaný kamarád

Napsal: pon 22.2.2010, 7:09
od Petr Kaděrka
Tomy, pokud chceš udělat manželce ještě větší radost, tak těsně před tím, než jsou škvarky hotové, "seber většinu sádla a škvarky podlej troškou mléka. Dělám tak klasické z vepřového anebo z divočáka (mělo by to platit i pro jezevce), škvarky jsou pak zlatovější a křupavější :wink:

Re: Pruhovaný kamarád

Napsal: pon 22.2.2010, 9:25
od Tommy
To je zajímavé...

Re: Pruhovaný kamarád

Napsal: pon 22.2.2010, 17:13
od Zdenek41
S tím mlékem je to pravda,škvarky jedna básen.

Re: Pruhovaný kamarád

Napsal: sob 27.2.2010, 23:22
od Petr Kaděrka
Ale nepřehnat, což se mi taky stalo, je z toho pak taková nevábná sr...a :D

Re: Pruhovaný kamarád

Napsal: pát 05.3.2010, 15:50
od Žanek
Z vlastní zkušenosti můžu říct - mladej jezevec je naprosto výborná zvěřina - jen při stahování je třeba dát pozor na srduté žlázy - výměšek může znehodnotit obě zadní kýty - u prvního se mi to stalo a tu zadní půlku jsem musel vyhodit - smrad hroznej. Zajímavý pro mě bylo vidět stažené to jeho krčisko - z těch svalú a jejich velikosti je úplně jasné jak těžký soupeř to v noře musí být

Re: Pruhovaný kamarád

Napsal: ned 26.9.2010, 11:56
od martinh
Zkoušel jste někdo udit jezevce? Zajímalo by mě jak ho naložit a hlavně jak dlouho. A jaké to vůbec je?

Re: Pruhovaný kamarád

Napsal: čtv 30.9.2010, 18:00
od kabát
a není to riziko na svalovce??????????

Re: Pruhovaný kamarád

Napsal: čtv 30.9.2010, 18:56
od martinh
Tak na svalovce musíš dát vzorek podobně jako s divočákem.

Re: Pruhovaný kamarád

Napsal: pát 01.10.2010, 11:45
od Žanek
uzení má tu nevýhodu, že většinou nezajistí dostatečné prohřátí masa v celém objemu nutné na usmrcení trichinel, to by mělo být, jestli si to dobře vybavuju, 70stupňů po dobu 10 minut v celém objemu hmoty. Pokud je toto dodrženo, tak na nějaký vyšeření ohled neberu, u jezevce je pravda pravděpodobnost docela vysoká - tzn. tatarák bych si z něj rozhodně nedal