Jak kdo děláte bažanty??

Kulinářské rady a recepty
Uživatelský avatar
Daniel Vyoral
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 151
Registrován: čtv 29.12.2011, 17:59
Bydliště: Zlín

Re: Jak kdo děláte bažanty??

Příspěvek od Daniel Vyoral » stř 13.2.2013, 7:28

Teď jsem nedávno obdržel recept na bažanta, který jsem o víkendu zkoušel a musím říct, že nebyl vůbec špatný. Bažanta uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou z čehož nám nejprve vznikne výborný vývarek se kterým se dá nadále pracovat dle uvážení. Uvařeného bažanta posléze obereme, na pánvičce necháme rozpustit máslo a tyto kousky potom na ni naskládáme. Po chvíli přidáme bobkový list, celý pepř a nové koření a podlejeme trochou vývaru. Takto postupně dusíme a maso obracíme. Nakonec jako příloha je výborná bramborová kaše, která se posléze polije tou šťávičkou. Dobrou chuť.
fori
Častý návštěvník
Příspěvky: 80
Registrován: úte 14.2.2012, 14:19

Re: Jak kdo děláte bažanty??

Příspěvek od fori » stř 15.1.2014, 8:27

Já bažanta vykostím a nakrájím maso na nudličky. Potom to smíchám s kvalitní dijonskou hořčicí. Nesolím, jen lehce opepřím a dám to na 2-3 dny do lednice. Směs osmažím na pánvi. Nejlepší jsou k tomu hranolky, nebo pešené brambory.
clandestino
Nový návštěvník
Příspěvky: 12
Registrován: stř 13.5.2009, 13:40

Re: Jak kdo děláte bažanty??

Příspěvek od clandestino » úte 08.3.2016, 12:25

Konfituju je. Rozstříhám na porce, ty bohatě okořením solí, pepřem, tymiánem a jalovcem a nechám odležet. Druhý den jeponořím do hrnce s rozehřátým sádlem a ten pak hodím do trouby. Ze skeletů udělám silný vývar, hodí se na omáčku.
Až je maso měkké, vyndám je ze sádla, trošku sádla vezmu, udělám na něm cibuli, tu zaleju vínem, nechám ho odpařit, to samé s vývarem ze skeletů. Ochutím, zjemním oříškem másla, zredukuju, rozmixuju.
Jako přílohu cokoli - já mám rád kroupy na způsob rizota s houbami.
Odpovědět