Játra po staromyslivecku

Kulinářské rady a recepty
Odpovědět
Petr Kaděrka
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 115
Registrován: sob 27.12.2008, 22:29
Bydliště: Bílá

Játra po staromyslivecku

Příspěvek od Petr Kaděrka »

Játra odblaníme, nakrajíme na plátky 0,5 - 1cm, naložíme do mléka na 2-24 hod., dle druhu a stáří kusu ( v časové tísni, mléko vynecháme :) ), osušit, jednou stranou vložit do hladké mouky a potom dát na pánev z roztopeným sádlem (pomoučenou stranou dolů). Přiložit pokličkou a smažodusit, až přestane vytékat barva při nakrojení. Poté vyndat osolit, opepřit, opaprikovat přelít sádlem z pánve. Přiloha brambor, chleba
Odpovědět