Živáňská pečeně z divočáka

Kulinářské rady a recepty
Odpovědět
Petr Kaděrka
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 115
Registrován: sob 27.12.2008, 22:29
Bydliště: Bílá

Živáňská pečeně z divočáka

Příspěvek od Petr Kaděrka »

- Z divočáka (nejl, kýta, hřbet), množství dle předp. počtu strávníků (cca 20dkg čistého/os.)
- sůl, směs koření na živáňskou (postačí i černý mletý pepř)
- cibule
- domácí špek
- sádlo

Maso nakrájet, naklepat, osolit, okořenit (či opepřit), rychle osmáhnout na sádle (jen aby se zatáhlo cca 1 min.). Vrstvit do kastrolu špek, maso, cibule a zas špek....., no poslední vrstvu je možno přidat krátce povařené brambory - né do měka (v množství odp. přiloze ku zvěřině), brambory omastit sádlem na kterém jsme smažili, podlét trochou vody a péct až je maso měké.
Pokud nemáme dost. velký kastrol, nebo strávníků je více, uvaříme brambory "jen" ve vodě. Při servírování nezapomenout přelét brambory výpekem se špekem a cibulí. Přízdoba či saláty dle toho co nám pasuje :wink:
Odpovědět