Divočák na burčáku

Kulinářské rady a recepty
Odpovědět
Petr Kaděrka
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 115
Registrován: sob 27.12.2008, 22:29
Bydliště: Bílá

Divočák na burčáku

Příspěvek od Petr Kaděrka »

Na 1 kg kýty, plecka...:
- 1O dkg uzeného špeku
- 1O dkg vepř. sádla
- 20 dkg cibule nadrobno nas.
- 2 strůčky česneku (třený)
- 2 dcl burčáku, klíďo i z jadrniček, sladší víno (ev. dosladíme)
- sůl
- pepř
- kmín
- voda

Zvěřinu odblaníme, našpikujeme, posolíme, popepříme, pokmínujeme, potřeme česnekem a vložíme do pekáče na sádlo a cibuli (důležité aby byla vespodu - nepřipaluje se), podlejeme vodou. Pečeme při 200 - 220, 2-3 hoďky (dle stáří). Za častého přelévání výpekem a podlévání vodou. Jak je maso měkké, přelejeme burčákem a ještě cca 15 min. pečeme.

Příloha Knedlík se zelím nebo brambory.
Odpovědět