Na 1 kg kýty, plecka...:
- 1O dkg uzeného špeku
- 1O dkg vepř. sádla
- 20 dkg cibule nadrobno nas.
- 2 strůčky česneku (třený)
- 2 dcl burčáku, klíďo i z jadrniček, sladší víno (ev. dosladíme)
- sůl
- pepř
- kmín
- voda
Zvěřinu odblaníme, našpikujeme, posolíme, popepříme, pokmínujeme, potřeme česnekem a vložíme do pekáče na sádlo a cibuli (důležité aby byla vespodu - nepřipaluje se), podlejeme vodou. Pečeme při 200 - 220, 2-3 hoďky (dle stáří). Za častého přelévání výpekem a podlévání vodou. Jak je maso měkké, přelejeme burčákem a ještě cca 15 min. pečeme.
Příloha Knedlík se zelím nebo brambory.
Divočák na burčáku
Kulinářské rady a recepty
-
- Pravidelný diskutér
- Příspěvky: 115
- Registrován: sob 27.12.2008, 22:29
- Bydliště: Bílá
Přejít na
- Duležité informace pro uživatele
- ↳ DOPORUČUJI PŘEČÍST - Pravidla fóra
- ↳ FAQ - např. jak vložit obrázek?
- ↳ Novinky a inovace
- ↳ Odkazy na jiné weby a literaturu
- Lovectví / Myslivost
- ↳ v ČR
- ↳ v jiných zemích
- ↳ Myslivecká kuchařka
- ↳ Události
- ↳ Lovecké střelectví
- ↳ Lovecká kynologie
- ↳ Sokolnictví
- ↳ Zoologie
- ↳ Hitparáda nesmyslů
- ↳ Myslivecke tradice
- ↳ Právo & Legislativa
- Lovecké střelivo
- ↳ Kulové střelivo
- ↳ Brokové střelivo
- Lovecké zbraně
- ↳ Kulové zbraně
- ↳ Kombinované zbraně
- ↳ Brokové zbraně
- ↳ Mechanické zbraně, vzduchovky, větrovky
- Optika
- ↳ Pozorovací dalekohledy
- ↳ Puškohledy
- ↳ Elektronické přístroje
- Ostatní lovecké vybavení
- ↳ Oblečení a obuv
- ↳ Vábničky a lákadla
- ↳ Offroad aneb čím do revíru?
- ↳ Myslivecká zařízení
- ↳ Fotopasti a signalizace
- Fotogalerie
- ↳ Trofeje
- ↳ Fotografie z našeho kraje
- ↳ Lovy bezezbraní / fotografie živé zvěře
- ↳ Lovecká RETRO fotogalerie
- Bazar
- ↳ Bazar zbraní, příslušenství a střeliva
- ↳ Kynologický bazar
- ↳ Bazar všeho ostatního co souvisí s myslivostí