Stránka 1 z 1

Kančí svíčková

Napsal: pon 03.1.2011, 15:26
od roedear
Kančí svíčková - při pohledu na fotku si mé chuťové pohárky rozpomínají a začínám slintat jak bernardýn :lol:

http://roedear.rajce.idnes.cz/Myslivost/#P1010251.JPG

Re: Kančí svíčková

Napsal: úte 15.11.2011, 13:09
od kiri3
Kančí svíčková je slast pro chuťové pohárky. Tento víkend jsem měla svíčkovou ze srnčího, ale ta se nedá s kančím srovnat, i když masíčko se jen rozpadalo.

Re: Kančí svíčková

Napsal: úte 15.11.2011, 15:57
od fesoj
No já tvrdím, že žádná svíčková se nevyrovná té ze zajíce. Ne že bych jinou zvěřinou pohrdal, svíčková z čehokoli patří k mým nejoblíbenějším jídlům, ale zajíc je zajíc. Ten šmak omáčky nemůže nic nahradit.

Re: Kančí svíčková

Napsal: čtv 17.11.2011, 14:48
od Zdenek41
A to máš rechtttt.Ty bylinky ze zvěřiny,nejlépe mateřidouška a šalvěj.Ale alespon 14 dní bez vývrhu.V kůži ještě déle.Pak je to svíčka.

Re: Kančí svíčková

Napsal: čtv 17.11.2011, 15:10
od fesoj
Pro opravdové fajnšmekry, jak nás učil nebožtík Ing. Mimra, je nejlepší způsob odležení zvěřiny zabalit ji do několika vrstev papíru, zakopat půl metru hluboko do země, nechat ji tam 14 dní - no a pak ji tam můžete nechat vůbec... :D

Re: Kančí svíčková

Napsal: čtv 17.11.2011, 17:37
od Zdenek41
O zajíci jsem o této upravě neslyšel,ale v době minulé ,tak naši požárníci upravovali psy.Jen ho nebožáka dávali do prostěradla.Před knoflíkama s paličáku.Maso prý skřehne a veme tem oder.Nevím prase až takový nejsem.I když jsem z neznalosti jednou ochutnal.Maso jako maso.

Re: Kančí svíčková

Napsal: čtv 17.11.2011, 18:33
od fesoj
Já dávám psa uležet do igelitového pytle, lépe do dvou, okořením drceným kozlíkovým kořenem a nabízím lištičkám...