Rafaello po česku

Kulinářské rady a recepty
Odpovědět
Uživatelský avatar
fesoj
Zkušený diskutér
Příspěvky: 2265
Registrován: pon 24.1.2011, 12:15
Bydliště: Východní Krkonoše /Žacléřsko/

Rafaello po česku

Příspěvek od fesoj »

Není to sice přímo zvěřinový recept, ale vhodná tečka na závěr zvěřinových hodů...

Chceš-li z kokosu a sýra tvořit chutné kuličky,
nejdřív musíš jak veverka nalouskat si oříšky.
Pětadvacet jadérek je množství zcela přiměřené,
musí však být na pánvičce předem trochu opražené.
30 deka Eidam sýra na jemno si nastrouháš,
s nízkotučným taveňákem a Česmílkem promícháš.
Je-li hmota příliš tuhá, jistě žádný problém není
přidat ještě trochu másla nebo Ramy pro zjemnění.
Pak vytvoříš pětadvacet stejně velkých kuliček,
do každé z nich vložíš jeden opražený oříšek,
zbývá už jen obalit je ve strouhaném kokosu,
nalít víno - a s přáteli můžeš si dát do nosu !
Kritériem pravdy je praxe.
Odpovědět