Srnčí řízeček.

Kulinářské rady a recepty
Odpovědět
Uživatelský avatar
Zdenek41
Zkušený diskutér
Příspěvky: 3179
Registrován: ned 24.9.2006, 16:01
Bydliště: Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Srnčí řízeček.

Příspěvek od Zdenek41 »

Dnes s klasikou ,kaprem jsme připravili ještě srnčí řízek.
Odblaněná kýta s mladšiho kusu,pepř, sůl.plátkovaná anglická,cibule.Trojobal.Merlot.
Plátky kýty naklepeme,osolíme,opepříme,položíme kolečka cibulky,přetáhneme slaninkou.Kraje jemě sklepneme a obalíme.Upečeme nejlépe v sádle v troubě v pěkáči do hnědšího růžova.Příloha chudší bramborový salát,opékané brambory(nevím proč se jmenují americké)Zapíjíme Merlotem.
Přeji Vám kamarádi dobrou chut alespon malý dáreček z Vysočiny.Od Zdenka. :D :wink:
lovecloncaku
Nový návštěvník
Příspěvky: 12
Registrován: pon 17.9.2012, 16:09

Re: Srnčí řízeček.

Příspěvek od lovecloncaku »

Tak srnci rizecek je vzdy dobrota, dal bych si ho ale po tvem :wink:
jindrich764
Nový návštěvník
Příspěvky: 46
Registrován: ned 10.7.2011, 9:18

Re: Srnčí řízeček.

Příspěvek od jindrich764 »

Kdyz pripravuji srnci rizecky (nebo z jakekoliv zveriny), tak po odblaneni, nakrajini na platky a naklepani, je nechavam jeden den marinovat v bilem jogurtu. Pote se oplachnou, peclive osusi a bali v trojbalu. Smazime na panvi na sadle. Jako priloha jsou skvele stouchane brambory s cibulkou ci slaninou.
Odpovědět