Stránka 1 z 1

Kanči kýta (celá) na grilu

Napsal: pon 22.6.2015, 16:54
od Tomas_75
Zdravim,
Poradite mi jak nejlepe nalozit a pripravit kytu na gril. Mam kytu z loncaka cca 5-6kg. Myslim ze moridlo nebude potreba, ale nevim poradte mi.
V planu mam ji cca 2-3 dny pred grilovanim ji napichat slaninou a roztokem(prevarena smes voda,sul, pepr, paprika, kmin)
analozit do kvalitniho oleje=>pak bude marinada na potirani
Nevim zda pridat i zeleninu.... pripadne kdyby jste mel nekdo nejaky lepsi napad sem snim ;-)

Re: Kanči kyta(cela) na gril

Napsal: pon 22.6.2015, 19:54
od Zdenek41
2 až 3 dny na sucho bylinková mořská sůl + napíchat solným lákem při uchování ve 4 stupních v lednici.
Na polévání olej, pepř, pivo. Před dokončením zamotat do alobalu.

Re: Kanči kyta(cela) na gril

Napsal: pon 22.6.2015, 20:00
od pultik
Do roztoku dávám jen sůl a česnek. Paprika ti zůstane v kanále po vpichu a na řezu to vypadá divně. Na potírání při pečení už je to ok. Kýtu proženu před pečením konvektomatem abych měl jistotu že je vše prohřáté. Pak jen na grilu opěču a v klidu okrajuji. Kořením jen málo, máme rádi chuť masa.

Re: Kanči kyta(cela) na gril

Napsal: úte 23.6.2015, 22:22
od pufr
O kýtě z divočáka jsem se dočetl, kde bych nečekal, v katalogu zbraní "světoznámé" firmy J. P. Sauer&Sohn, není to sice přímo na gril, ale celkem to funguje :)
http://pufr1.sweb.cz/Du%C5%A1en%C3%A1%2 ... %C4%9B.jpg
Česky
http://pufr1.sweb.cz/Du%C5%A1en%C3%A1%2 ... B%20CZ.jpg