QuickLoad-upgrade

Vše o střeleckých dovednostech nutných k lovu
Odpovědět
Uživatelský avatar
Olaf
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 313
Registrován: úte 26.9.2006, 14:38

QuickLoad-upgrade

Příspěvek od Olaf » čtv 30.1.2014, 10:36

Zdravím chlapi.
Kleknul mě comp ve kterém jsem měl nainstalovaný Quick Load oficiálně zakoupený od Shivi. Mezitím mě jednou Shiva poslal jednu podstatnou aktualizaci, o kterou jsem samozřejmě se starým PC přišel. Když jsem začal na internetu hledat Láďu, tak jsem teprve zjisti co se bohužel stalo. No a teď nevím, od koho sehnat upgrade programu. Je tu někdo, kdo mi dokáže poradit. Třeba na koho se obrátit. Opakuji je to oficiálně zakoupený software. Předem díky.
Uživatelský avatar
gonias
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 354
Registrován: pát 27.7.2007, 5:04
Bydliště: Vyškovsko

Re: QuickLoad-upgrade

Příspěvek od gonias » čtv 30.1.2014, 10:46

Pokud PC nekleknul vinou závady pevného disku a tu aktualizaci máš na disku uloženou, tak není problém ji z toho vytáhnout.
Ideální je, když ti to provede někdo, kdo ví o co jde. Pokud chceš provést sám a potřebuješ poradit, dej vědět.
Merkel KR-1 Black 7x64 + Docter Unipoint 2,5-10x50, osnova 4-0 na šíně + Norma Vulkan, Hornady InterLock SP
Meopta MeoStar B1 8x42
Drsnosrstý jezevčík Asta
Uživatelský avatar
Durell
Zkušený diskutér
Příspěvky: 725
Registrován: stř 25.1.2012, 16:43
Bydliště: PB-SK

Re: QuickLoad-upgrade

Příspěvek od Durell » čtv 30.1.2014, 13:28

Stačí kúpiť redukciu na pevné hárdisky a pripojiť ho cez USB k inemu kompu . Ak je HDD funkčný zobrazí sa ako externá disková jednotka. Kopírovať sa z toho dá do noveho kompu . a v novom kompe znovu inštalovať.
SAUER 202- 9,3x62, Swarovski z6i 2-12x50, Blaser R8 PS 6,5x284 Norma , Zeiss VICTORY V8 1.8–14x50, CZ 550 - 6,5x284 Norma Nightforce SHV 5-20x56, Sig-sauer 2022 spc 9mm Luger, zeiss conquest hd 8 x 42,Leica Rangemaster - 1600 B CRF
Karel61
Moderátor
Příspěvky: 310
Registrován: sob 06.2.2010, 20:53
Bydliště: Česká Kanada

Re: QuickLoad-upgrade

Příspěvek od Karel61 » čtv 30.1.2014, 16:17

Navíc i kdyby HD funkční nebyl, data nejsou ztracena - na kotouči pořád jsou. Možností, jak data z HD dostat je několik, v nejhorším případě se kotouče přečtou v jiné mechanice. Často stačí jen vyměnit elektroniku HD a už to jede. Mnohé firmy to dělají, často je to práce jen na pár minut. Stačí zagooglit :)
dalas
Administrátor
Příspěvky: 2849
Registrován: úte 25.9.2007, 8:08
Bydliště: Brno, honitba Žďársko

Re: QuickLoad-upgrade

Příspěvek od dalas » čtv 30.1.2014, 17:03

Kterou verzi máš a na kterou jsi měl upgrade?
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Uživatelský avatar
gonias
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 354
Registrován: pát 27.7.2007, 5:04
Bydliště: Vyškovsko

Re: QuickLoad-upgrade

Příspěvek od gonias » čtv 30.1.2014, 19:10

No nevím jestli na pár minut, ale každopádně dostávat data z poškozeného disku není levná záležitost.
Merkel KR-1 Black 7x64 + Docter Unipoint 2,5-10x50, osnova 4-0 na šíně + Norma Vulkan, Hornady InterLock SP
Meopta MeoStar B1 8x42
Drsnosrstý jezevčík Asta
Uživatelský avatar
Olaf
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 313
Registrován: úte 26.9.2006, 14:38

Re: QuickLoad-upgrade

Příspěvek od Olaf » pát 31.1.2014, 10:28

Díky chlapi za rady. Koupil jsem verzi 3.5 a Shiva mě e-mailem poslal jednu aktualizaci a to nevím jaká verze byla. Pouze co se týká prachů, tak oproti původní došlo k přidání některých Lovexů. Co ostatního ten upgrade měnil nevím. Ale jedná se mi spíš o to, od koho získat případné nové upgrade bez opětovného placení programu. Určitě k novým změnám v budoucnu dojde a já jsem nyní odříznutý.
Michal_123
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 122
Registrován: úte 26.11.2013, 20:16

Re: QuickLoad-upgrade

Příspěvek od Michal_123 » ned 02.2.2014, 10:32

Ahoj,
pokud sháníš aktualizaci, můžeš ji pořídit tady:
http://cs.strobl.cz/aktualizace-sw-quic ... icktarget/
dalas
Administrátor
Příspěvky: 2849
Registrován: úte 25.9.2007, 8:08
Bydliště: Brno, honitba Žďársko

Re: QuickLoad-upgrade

Příspěvek od dalas » ned 02.2.2014, 11:54

Nejhorší na tom je, že nikde není (aspoň já jsem o to nezakopl) v čem se ten upgrade liší od předchozí verze. Nakonec zjistíte, že byl přidán prach nebo střela. kterou tu stejně neseženeme a to co počítáme je pořád stejný. :(
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
pufr
Moderátor
Příspěvky: 2085
Registrován: ned 10.2.2008, 20:04
Bydliště: Kousek západně od Prahy

Re: QuickLoad-upgrade

Příspěvek od pufr » ned 02.2.2014, 13:20

Mimo některých nových prachů a střel přidal Brömel obrazovou databázi střelných prachů (obsahuje makrosnímky s jmenovitým rozměrem zrn tak cca 1/2 prachů ke kterým jsou v QL data).
To, co odkaz výše nabízí, mi také Brömel nabídl, když jsem se ptal na "Update" - tedy jen na nové ráže, prachy a střely (cena přímo u autora je 18€ + poštovné = na těch 600- 650Kč to s poštovným za CD do SRN +- vyjde).

Jen na okraj, ten adresář "Data" a jeho subadresáře je možno jednoduše kopírovat - bez jakékoli instalace (samozřejmě se pak ale přímo v ploše neobjeví např. ten prohlížeč obrázků prachů :?
Pufr
Koul
Nový návštěvník
Příspěvky: 1
Registrován: úte 11.2.2014, 10:40

Re: QuickLoad-upgrade

Příspěvek od Koul » úte 11.2.2014, 10:58

Dobrý den,
demontujte disk z PC a nejlepší metodou je připojení k jinému PC přímo na desku, pokud budete připojovat přes redukci do USB, nemůžete si přečíst informace S.M.A.R.T disku, což je taková vlastní evidence, kterou vede každý disk sám o sobě a např. program Crystaldiskinfo dokáže tyto data přečíst a v momentě víte, zda je disk vadný či nikoliv. Je dobré si SMART kontrolovat i na funkčním disku, lze totiž dobře preventivně předejít havárii disku. Pokud program napíše POZOR, tak je disk těsně před smrtí a je třeba okamžitě zálohovat data a disk vyměnit. Nejdůležitější údaj je Reallocated sector count (počet přemapovaných sektorů), může se stát, že disk má pár přemapovaných sektorů již z výroby, v tom případě Crystaldiskinfo napíše POZOR, ale pokud se počet přemapovaných sektorů NEZVYŠUJE, tak je disk v pořádku, pokud se ZVYŠUJE, je třeba disk vyměnit. Bohužel neodcházi většinou elektronika, ale mechanika disku a data zůstavájí na plotnách disku (pokud nejsou plotny poškrábány), odborné firmy jsou schopné tyto plotny přečíst, ale ceny ze zkušenosti se pohybují v řádu desetitisíců korun. Jinak také mám zakoupený program QuickLoad a poškodilo se mi instalační médium, takže jsem si program stáhnul na torrentech. U Microsoftu je to obdobné, zakoupíte si SW, pokud se Vám poškodí PC nebo médium (a nemáte OEM licenci vázanou na HW, kdy v případě výměny komponenty přicházíte o SW), můžete si instalační médium stáhnout. Myslím si, že i u programu QuickLoad to bude obdobné, ale licenční ujednání jsem nečetl.
Odpovědět