Myslivecké spolky a ochrana osobních údajů GDPR

Veškerá legislativa ohledně lovectví a myslivosti
Odpovědět
Klerenc
Nový návštěvník
Příspěvky: 20
Registrován: sob 30.4.2011, 8:12

Myslivecké spolky a ochrana osobních údajů GDPR

Příspěvek od Klerenc » úte 20.2.2018, 13:57

Jak dopadnou nové povinnosti vyplývající z implementace GDPR na myslivecké spolky. Týká se jich to vůbec?
Jsme malý myslivecký spolek (cca 20 členů) s pronajatou honitbou od honebního společenstva.
Veškerá evidence probíhá pouze neelektronickou formou. Spolek nakládá pouze s údaji svých členů.
Neřešil jste někdo aktuálně?
Klerenc
Uživatelský avatar
Lotr
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1892
Registrován: úte 02.9.2008, 7:03
Bydliště: lounsko
Kontaktovat uživatele:

Re: Myslivecké spolky a ochrana osobních údajů GDPR

Příspěvek od Lotr » stř 21.2.2018, 7:50

ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, IŽ18M-M 12/76, ZP 50 16/70, Tokarev TT-33, ČZ 50, ČZ DUO 6,35, CZ 858 Tactical
Nikon D-3100
Rogam
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 491
Registrován: sob 13.8.2011, 20:09

Re: Myslivecké spolky a ochrana osobních údajů GDPR

Příspěvek od Rogam » stř 21.2.2018, 9:47

V tom odkazu od Lotra je to dobře shrnuté, netřeba to zásadně prožívat, kdo do dodržoval nyní, tak se v podstatě moc zásadního v rámci spolků nemění. Klade se větší důraz na prevenci, jeden z principů (přístupů) toho obecného nařízení je tzv. "přístup založený na riziku", tj. že od počátku je třeba při zpracování osobních údajů dbát na pravděpodobná rizika s tím spojená a podle toho ty osobní údaje event. zabezpečit. Tedy, nenechat např. nikde volně válet třeba smlouvy, příjemky s osob. údaji, apod. s tím je i spojeno to, že když to někdo odcizí a hrozí zneužití, taky by se do za jistých okolností mělo hlásit Úřadu. Pokud to někoho zajímá víc do hloubky, tak např. zde: https://www.uoou.cz/zakladni%2Dprirucka ... =0&p1=3938 - odkaz na stránky Úřadu pro ochranu osobních údajů.
Klerenc
Nový návštěvník
Příspěvky: 20
Registrován: sob 30.4.2011, 8:12

Re: Myslivecké spolky a ochrana osobních údajů GDPR

Příspěvek od Klerenc » stř 21.2.2018, 10:08

jjo, o těchto odkazech vím a hodlám z nich čerpat.
Máme několik aktivních jedinců, kteří se to na nadcházející výroční schůzi hodlají velmi řešit.
Chci být jen připraven.
Uživatelský avatar
Lotr
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1892
Registrován: úte 02.9.2008, 7:03
Bydliště: lounsko
Kontaktovat uživatele:

Re: Myslivecké spolky a ochrana osobních údajů GDPR

Příspěvek od Lotr » stř 21.2.2018, 13:32

Výborně, hned bych z nich vybral toho nejaktivnějšího a ačkoliv to není nutné, udělal bych z něj osobu zodpovědnou za nakládání s osobními údaji ve Vašem spolku :D :idea:
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, IŽ18M-M 12/76, ZP 50 16/70, Tokarev TT-33, ČZ 50, ČZ DUO 6,35, CZ 858 Tactical
Nikon D-3100
Uživatelský avatar
Bord
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 197
Registrován: úte 16.10.2007, 19:58
Bydliště: Střední povltaví

Re: Myslivecké spolky a ochrana osobních údajů GDPR

Příspěvek od Bord » stř 21.2.2018, 15:07

Dobrý nápad Lotr palec hore :lol:
8x57JRS,bordík
Odpovědět