Fotopasti HC-300 a HC-700G

Signalizace, hodiny a jiná elektronická zařízení
Odpovědět
Uživatelský avatar
Georg.H
Zkušený diskutér
Příspěvky: 564
Registrován: ned 23.12.2007, 23:43
Bydliště: Slezsko
Kontaktovat uživatele:

Re: Fotopast HC-700G

Příspěvek od Georg.H » stř 31.1.2018, 18:06

Zdar chlapi
potřebují radu jak nastavit odesílaní fotek na @

mám Suntek HC 550G past fotí ale s @ mám problé
zkoušel jsem nastavení co sem našel na netu ale nejde to
díky
Uživatelský avatar
lörinc
Zkušený diskutér
Příspěvky: 961
Registrován: čtv 24.5.2007, 17:33
Bydliště: Prostějovsko

Re: Fotopast HC-700G

Příspěvek od lörinc » stř 31.1.2018, 18:50

Nefoti... Pin na simce, zadané heslo k meilu ze kterého bude fotopast posílat, nastavení od poskytovatele sim. Nic jiného tam není....
Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
Uživatelský avatar
Georg.H
Zkušený diskutér
Příspěvky: 564
Registrován: ned 23.12.2007, 23:43
Bydliště: Slezsko
Kontaktovat uživatele:

Re: Fotopast HC-700G

Příspěvek od Georg.H » stř 31.1.2018, 18:53

no spíš mi jde o to nastavení přes tu aplikaci, na CD jsem nic neměl tak jsem to stáhnul u výrobce
simka je ok pruboval jsem to ve founu
Uživatelský avatar
lörinc
Zkušený diskutér
Příspěvky: 961
Registrován: čtv 24.5.2007, 17:33
Bydliště: Prostějovsko

Re: Fotopast HC-700G

Příspěvek od lörinc » stř 31.1.2018, 19:13

Jasný já chápu, jinak to tam ani nedostaneš. Ten soubor musíš potom stáhnout na SD kartu a dát do fotopasti.
Simka ok, bez pinu jo?
Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
Uživatelský avatar
Georg.H
Zkušený diskutér
Příspěvky: 564
Registrován: ned 23.12.2007, 23:43
Bydliště: Slezsko
Kontaktovat uživatele:

Re: Fotopast HC-700G

Příspěvek od Georg.H » stř 31.1.2018, 19:15

jj sim ok jsem to právě vše kontroloval
okorát ten soubor nemám v pasti
du to prubnut
Uživatelský avatar
lörinc
Zkušený diskutér
Příspěvky: 961
Registrován: čtv 24.5.2007, 17:33
Bydliště: Prostějovsko

Re: Fotopast HC-700G

Příspěvek od lörinc » stř 31.1.2018, 19:47

Jj ten musí být ve fotopasti hned na SD, v žádném adresáři a musí být ve tvaru parameter.dat
Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
Uživatelský avatar
Georg.H
Zkušený diskutér
Příspěvky: 564
Registrován: ned 23.12.2007, 23:43
Bydliště: Slezsko
Kontaktovat uživatele:

Re: Fotopast HC-700G

Příspěvek od Georg.H » stř 31.1.2018, 19:52

jj už sem to tam šoupl mám tu trochu bídny signál :( tak uvidím co to pošle a zda vůbec

máš SZ
mirakubi
Nový návštěvník
Příspěvky: 1
Registrován: úte 06.2.2018, 18:32

Re: Fotopasti HC-300 a HC-700G

Příspěvek od mirakubi » úte 06.2.2018, 18:39

Dobry den, taky sem si poridil Hc 300 m, foti to celkem dobre, ale problem je ze porad. Interval sem nastavil na 10 minut, ale fotopast to ignoruje a foti kazdou minutu. Nevite nekdo co s tim. Zkusil sem nastaveni vymazat znovu nastavit ale porad ten samej problem. Dekuji za rady.
regis24
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 110
Registrován: ned 12.6.2016, 7:11

Re: Fotopasti HC-300 a HC-700G

Příspěvek od regis24 » čtv 15.2.2018, 8:31

Tak jsem taky pořídil fotopast HC-300G a zprovoznil. Fotky to dělá slušné, když to porovnám s Bunaty Full HD tak kvalita je trochu nižší, ale pro účely focení zvěře hlavně v noci to bohatě stačí - a hlavně, za tu cenu je to super. Co mě trochu zradilo je, že při použití externí baterky 6V to ukazuje vybitou baterii (on je ten vstup popsaný jako pro solární nabíjení 9V), ale i tak to fotí, takže to snad nebude problém. Nastavení odesílání byl trochu porod, chtěl jsem použít stávající mail na gmailu, ale tam si to neporadilo se zabezpečením, google to pořád blokoval. Tak jsem nakonec založil nový mail na seznamu a nastavil tak jak je uvedeno zde na první stránce. Sim kartu mám T-mobile Twist (běžný, žádné datové balíčky), fotky si nechávám posílat na svůj mail na gmailu. Fotku v noci to na poslání zmenší na cca 60kB, takže při ceně 0,40,-Kč za 1MB je to opravdu levné.
Software pro konfiguraci na přiloženém disku mě nešel v pc spustit, resp. pc nečetlo ten disk, takže jsem to stáhnul zde:
http://daten.securtech24.de/software/Wi ... as/HC300M/

Takže ještě to nastavení pro T-mobile a odesílací mail na seznamu zopakuji:

smtp settings
smtp on/off: on
smtp mode: manual
country: other
operator: other

server settings
server: smtp.seznam.cz
port: 25 (nezabezpečené připojení)
email: nějaký mail pro fotopast@seznam.cz
password: heslo k mailu pro fotopast

gprs settings
apn: internet.t-mobile.cz
account: gprs (na t-mobilu píšou, že se nemusí vyplnit, ale bez toho to nefunguje)
password: gprs (na t-mobilu píšou, že se nemusí vyplnit, ale bez toho to nefunguje)

email settings
tady se vyplní mail na který chci fotky dostávat, můžou to být až 3 různé maily
Rad
Nový návštěvník
Příspěvky: 5
Registrován: stř 10.1.2018, 15:52

Re: Fotopasti HC-300 a HC-700G

Příspěvek od Rad » úte 20.2.2018, 22:38

Zdravíčko, jak veliké jsou odesílané soubory z fotopastě HC 300G - jedná se mi o to, abych věděl, jak moc dimenzovat data na simkartě

díky
regis24
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 110
Registrován: ned 12.6.2016, 7:11

Re: Fotopasti HC-300 a HC-700G

Příspěvek od regis24 » stř 21.2.2018, 8:34

Psal jsem to v příspěvku hned před tebou - je to cca 60 kB.
A jen upřesním k tomu Twistu - cena 0,40,-Kč za MB platí pro Twist Online (určeno je to pro tablety). Tam se platí jen za spotřebovaná data, nemusí se předplácet žádné balíčky.

https://www.t-mobile.cz/predplaceny-internet
alexis
Častý návštěvník
Příspěvky: 91
Registrován: sob 11.12.2010, 17:37
Bydliště: Praha

Re: Fotopasti HC-300 a HC-700G

Příspěvek od alexis » stř 21.2.2018, 10:54

tak se s tim také nějak peru..fotopast HC -300 M...operátor vodafone...mám druhou Simku se stejným číslem jako v telefonu...PIN na ní není a na internet v telefonu jsem se dostal takže jsou data povoleny.zkusil jsem to nastavit dle návodu viz výše a jen to přepsal na vodafone a nic..je třeba to uložit Safe či nahrát Load?mě se to ukladá do Pc ale do fotopasti se to nenahraje...
Uživatelský avatar
lörinc
Zkušený diskutér
Příspěvky: 961
Registrován: čtv 24.5.2007, 17:33
Bydliště: Prostějovsko

Re: Fotopasti HC-300 a HC-700G

Příspěvek od lörinc » stř 21.2.2018, 11:36

Co jsi přepsal na Vodafone?
Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
alexis
Častý návštěvník
Příspěvky: 91
Registrován: sob 11.12.2010, 17:37
Bydliště: Praha

Re: Fotopasti HC-300 a HC-700G

Příspěvek od alexis » stř 21.2.2018, 11:55

apn: internet.t-mobile.cz....
Rad
Nový návštěvník
Příspěvky: 5
Registrován: stř 10.1.2018, 15:52

Re: Fotopasti HC-300 a HC-700G

Příspěvek od Rad » stř 21.2.2018, 12:53

regis24 píše:Psal jsem to v příspěvku hned před tebou - je to cca 60 kB.
A jen upřesním k tomu Twistu - cena 0,40,-Kč za MB platí pro Twist Online (určeno je to pro tablety). Tam se platí jen za spotřebovaná data, nemusí se předplácet žádné balíčky.

https://www.t-mobile.cz/predplaceny-internet
to sice ano a přesně tento příspěvek mne dovedl k dotazu na velikost fotografií - psal jsi "...Fotku v noci to na poslání zmenší na cca 60kB..." - toto mne dovedlo k myšlence, že barevné fotografie přes den jsou větší. Jestli i denní fotka má 60kb, tak je potom vše zodpovězeno

Díky
Odpovědět