Lov holubů
Lov holubů
Vím že je ještě dost času,ale jak se Vy věnujete lovu holubů?Jakou používáte zbraň,místo čekání...a jaká je úspěšnost 

- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Lov holubů je pro mě jeden z nejhezčích.O proti jiné drobné je ho pořád ještě v naší přírodě dost.Některý rok se daří jiný je to slabší.Jsem z brokovnice dá se říci průměrný střelec.používám klasickou 16/16 hamrlesku brok 3,5mm,holub je dost tvrdej pták na ranu.Způsob lovu nejraději při vodě.pak při hřadování za poledne do kázků v polích.Za?lu foto,kdy se mi dařilo.
Lovu holubu se věnuji už pátým rokem,používám 12/12 Brno500.Někdy se daří někdy ne.Mám už svý místa kam holubi létají hřadovat,odpočívat a pít.Nejlepší je bud brzo ráno nebo navečer v blízkosti vody,stačí i větší kalu?e po de?ti .Brok používám 3 nebo 3,5mm.Jakmile střelím prvního tak ho Použiji jako balabána,ostatní holubi pak letí přímo k němu,pak už Záleží na dobré mu?ce a ruce......
Pripojuji se k nazoru, ze lov holubu je jeden z nejkrasnejsich mysliveckych zazitku. Je to proto, ze holub hrivnac je velice chytry tvor.
K lovu pouzivam zasadne malorazku a strilim vetsinou od 30-95m.
Lovim na mistech, kam letaji hradovat, nebo pit. Vetsinou strelim jednoho a tim to konci.
Souhlasim s tim, ze holub je opravdu tvrdy na ranu, jednou jsem jej strefil asi na 55m do hrudi (ale ne uplne doprostred) a uletel jeste 30m klouzavym letem na zem, kde pozdeji zhasl.
K lovu pouzivam zasadne malorazku a strilim vetsinou od 30-95m.
Lovim na mistech, kam letaji hradovat, nebo pit. Vetsinou strelim jednoho a tim to konci.
Souhlasim s tim, ze holub je opravdu tvrdy na ranu, jednou jsem jej strefil asi na 55m do hrudi (ale ne uplne doprostred) a uletel jeste 30m klouzavym letem na zem, kde pozdeji zhasl.
-
- Zkušený diskutér
holubi
A já jsem myslel, že hřivnáč je ta?ný pták a tak mě úplná domestikace udivuje. Zajímalo by mě víc podrobností - odkaz na literaturu, chovatele (zda je má ve voliérách, nebo je vypouští ) apod.!
Jinak při polovačce na holubářských závodech to může pěkně lítat,ale nejsme někde jinde?

-
- Zkušený diskutér
to zdenek41: lovu zdar, chlape!!! to je nadhera!
ja jsem byl na holubech jen jednou nebo dvakrat - kdyz jsem mel 1. rok listek a to uz je par let. padly tehdy asi 2 rany, ale nic z toho. loni v lete litavali u nas ke kompostum k louzim, ale kdyz jsem se chtel na ne vypravit, tak uz nelitali
ale letos to urcite zkusim...
kdysi jsem delal pro jednoho rakusaka, ktery organizoval lovy na holuby do madarska, kde je lovili vetsinou u poli se slunecnicema. a meli vyrady kolem 200 ks ve 4 strelcich (schvalne nepisu lovcich ci myslivcich...)
ja jsem byl na holubech jen jednou nebo dvakrat - kdyz jsem mel 1. rok listek a to uz je par let. padly tehdy asi 2 rany, ale nic z toho. loni v lete litavali u nas ke kompostum k louzim, ale kdyz jsem se chtel na ne vypravit, tak uz nelitali

kdysi jsem delal pro jednoho rakusaka, ktery organizoval lovy na holuby do madarska, kde je lovili vetsinou u poli se slunecnicema. a meli vyrady kolem 200 ks ve 4 strelcich (schvalne nepisu lovcich ci myslivcich...)
-
- Pravidelný diskutér
Jak tu již bylo psáno tak holub je docela chytrý tvor.Už se mi kolikrát stalo že sem čekal u vody a opodál bylo na drátech vysokého napětí hejno hřivnáču.většinou ze svých řad vyslali jednoho "pruzkumníka" ,ten chvíli krou?í nad vodou ,až se ujistil že nehrozí nebezpečí tak letěl zpátky a za chvilku doletěli všeci.Tak na toho jednoho nestřílím,počkám na to hejno a když se zadaří tak dva slovím.
zcela seriozni a velmi ucinny lov holubu
http://lumberjack1.sweb.cz/Omavoertduiven.wmv
co vy natož??

http://lumberjack1.sweb.cz/Omavoertduiven.wmv
co vy natož??