Srnčí říje
Srnčí říje
Někde tu na foru padla zmínka že srnčí říje je už týden v plném proudu. U nás zatím nic, takže Napište jak to vypadá u Vás?
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tenhle víkend jsem se konečně dostal do revíru a jsem si jistej, že stnčí říje ještě u nás nezačala... Srny vodí normálně srnčata a srnci taky zatim maji jiný starosti...
To Wenaa: S tim pískánim opatrně, neni nic horšího než takhle narušit říji, srny nestačí Odložit srnčata, srnci jsou k nim agresivní a je to akorát příle?itost pro škodnou a divočáky, aby se dostali k lehkýmu úlovku, s pískánim začínám zásadně až když říje opravdu vypukla...
To Wenaa: S tim pískánim opatrně, neni nic horšího než takhle narušit říji, srny nestačí Odložit srnčata, srnci jsou k nim agresivní a je to akorát příle?itost pro škodnou a divočáky, aby se dostali k lehkýmu úlovku, s pískánim začínám zásadně až když říje opravdu vypukla...
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Asi jsi mě nepochopil, vábnička neni k tomu, abys poznal, jestli vypukla říje, to se podíváš kolem sebe a vidí?, vábničku máš k tomu, aby když je říje v plnym proudu, tak jsi měl možnost se k tý zvěři dostat na krátkou vzdálenost a dobře jí přečíst... Promiň, asi se do Tebe te?ka dost obouvám, ale nemysim to ve zlém, právě naopak, často to člověk nemyslí špatně a způsobí svojí nerozvážností víc škody než u?itku...
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
To Andy:
nikdy jsem u vás nebyl a ani nevim, kde máte revír, ale myslim si, že říje ještě určitě nezačala jednak je na to te?ka mizerný počasí a jednak říji určujou srny, pokud srny nejeví zájem, tak jsou srnci v klidu, pokud říká?, že pronásledujou srny tak to může být klidně tím, že někdo začal vábit moc brzy...
nikdy jsem u vás nebyl a ani nevim, kde máte revír, ale myslim si, že říje ještě určitě nezačala jednak je na to te?ka mizerný počasí a jednak říji určujou srny, pokud srny nejeví zájem, tak jsou srnci v klidu, pokud říká?, že pronásledujou srny tak to může být klidně tím, že někdo začal vábit moc brzy...
Já jsem už 14.6. slyšel pískat srnu a pak ji klasicky jako v říji proháněl srnec ale od té doby nic a to chodím často. Srny se srnčaty a pokud nějaký srnec něco honí tak je to leda mladší srnec.
Marocchi 03 Field 12/76; ZP49 12/12; Brno mod. 1 22LR Hawke 4-12x40; ZKK600 MC 270W+Delta Optical Titanium HD 2,5-15x56; CZ550 Prestige 270W + Pard 008LRF; UB584 270W/12 Vortex Crossfire 1-4x24, ZH121 16/16; ZH304 7x57R/12
To Jirka83: V pohode,jsem zvyklej ...jen mam zkušenosti že když jednou písknu a srnec nezvedne hlavu,tak řije jeste neni...muj osobni názor!¨(minulý a předminuly rok jsem to taky zkoušel a vše bylo v pohodě) u nás srnci běhali za srnama už pred měsícem!a rozhodně to není způsobeno že někdo písknul na vábničku!
-
- Pravidelný diskutér