Montáž pro ZHčko

Lovecké puškohledy a vše o nich. Vaše zkušenosti, rady a dotazy.
Odpovědět
Murick27
Nový návštěvník
Příspěvky: 6
Registrován: stř 06.8.2014, 16:44

Montáž pro ZHčko

Příspěvek od Murick27 »

Zdravím pánové a snad i dámy.

Nedávno jsem si pořídil kulobrok ZH spolu s starým dobrým puškohledem Zeiss JENA 4x32. Tento puškohled půjde z flinty dolů a na jeho místo jiný. Montáž k Zeissovi je ocelová a v hodně dobrém stavu a já se rozhoduji zda mám koupit montážní kroužky, které se dají upevnit do této montáže a nebo koupit úplně novou jednodílnou násuvnou montáž. Proto bych vás chtěl poprosit o vaše názory, která varinta je lepší nebo jestly je to v podstatě jedno.

Předem všem děkuji za odpovědi a komentáře.
beskydak
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 141
Registrován: stř 02.9.2009, 10:54
Bydliště: Jablunkovský průsmyk

Re: Montáž pro ZHčko

Příspěvek od beskydak »

Já bych kupoval rozhodně ty montážní kroužky do staré poctivé montáže. Má to ale dvě nevýhody. První - viděl jsem je sice s různou výškou, ale dneska se nové vyrábějí prý pouze s jedním rozměrem (informace prodejce zbraní u kterého jsem vyptával rozumy na tu výšku). Pokud v tomto případě kecám, velice rád se nechám poučit, protože bych taky potřeboval jedny vyšší pro jednu předělávku. Druhá - musíš si udělat klíč kterým ten zadní kroužek dotáhneš. Dá se to sice dotáhnout jedním druhem kleštiček, ale nevím jak trvnlivé dotažení to bude. Pokud budeš shánět novou jednodíllku a pokud se vyhneš hliníku, asi zkončíš u Kozapu, který ve mně nějak povědomě důvěru nevzbuzuje. Samozřejmě jsou i lepší řešení, ale je to taky o tom kolik do toho chceš investovat. Lesu, lovu
Murick27
Nový návštěvník
Příspěvky: 6
Registrován: stř 06.8.2014, 16:44

Re: Montáž pro ZHčko

Příspěvek od Murick27 »

O výšku se až tak nebojím, původní montáž je poměrně vysoká s podhledem a bez podhledu bych se obešel kdyby to nešlo jinak.
A s tím šroubem si , jak pevně věřím, poradí puškař, který mi ji bude zároveň nastřelovat.
Odpovědět