Malorážka chiappa little badger 22 lr

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
buba
Častý návštěvník
Příspěvky: 85
Registrován: pát 15.11.2013, 18:47

Malorážka chiappa little badger 22 lr

Příspěvek od buba »

Zdar, koupil jsem malorážku Chiappa little badger 22 lr. Několikrát jsem střílel SB HV HP, clubky i další jinou munici a nejsem schopen na 50 m udělat soustřel 5 ran pod 15 cm. To mi samozřejmě přijde hodně. Nečekal jsem od téhle malorážky soustřely 1 cm na 50 metrů, ale 15 cm mi přijde dost. Naším zkm střílím 50 m/1,5 - 2 cm +-.
Zkontroloval jsem optiku. Na jiné zbrani soustřel ok. Dále montáž - vše dotažené. Ústí zbraně rovněž ok bez poškození.
Jediné co jsem objevil je to, že weaver lišta, která je chycena třemi šroubky je tvrzený plast a pokud se zatáhne puškohledem do strany, je vidět jak se kříž pohne, resp. puškohled se hýbe celý. Ten weaver prostě pruží. Moje otázka je, jestli právě tohle může být příčina "rozhazování". Puškohled váží necelé půl kilo takže nějakou setrvačnost vůči zbrani určitě má. Když jsem zkoušel lehčí puškohled, rozptyl byl menší, ale na můj vkus pořád hodně. Přes mířidla jsem zatím střílet nezkoušel. Ale určitě zkusím.
Díky za rady a postřehy. Lovu!
Uživatelský avatar
Choochoo007
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1403
Registrován: úte 28.11.2006, 20:34
Bydliště: Jižní čechy

Re: Malorážka chiappa little badger 22 lr

Příspěvek od Choochoo007 »

Co te vedlo k nakupu takove to plastove hracky?
Nejlepe predelat na hlinik, ale idealne prodat a koupit novou cinu nebo neco ceskeho jeteho za podobny peniz. Montaz musi byt pevna, jestli vidis ze se to hybe je to spatne. Ty weaver listy tam asi budou tak na uchyceni svitilny :D Ten nastrel ukazuje, ze pouzivat puskohled je zbytecny a asi i pres pevna dosahnes lepsich vyseldku. Co predelat to na dioptr? :D
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
buba
Častý návštěvník
Příspěvky: 85
Registrován: pát 15.11.2013, 18:47

Re: Malorážka chiappa little badger 22 lr

Příspěvek od buba »

Mám pěkný ZKMko na přesný bouchání na střelnici. Tohle je prostě flusačka na blbnutí. Nic víc. Jdeš na posed, složíš to do batohu a když se třeba splete liška(což se mi stalo několikrát a já střílel kulí na pár.metrů) a přijde k posedu do 30 metrů tak jí ulovíš nebo hřivnáče. Nejsem přítel kulobroků. Mířidla to má z ar15 ačkoliv plastová tak přes ty to kupodivu dělá pěkný soustřel. Přes puškohled 4x30 se taky dá. Je o dost lehčí. Dnes jsem zkoušel. Na těžší puškohled stačí položit ruka a už to letí jinam. Je tam větší páka a plastový weaver pruží. To je ten problém. Tahat s sebou druhou flintu ačkoliv malorážku tak v podstatě velkou flintu na posed se mi nechce. Tohle mi přijde ideální. Takže asi tak. Toho weavera nechám udělat kovovýho.
Odpovědět