Kýta váha dle potřeby, 2 l vývaru nebo masox, 3dl dobrého červeného vína, 2 mrkve, 2 petržele, půlka celeru, 2 cibule, pepř a sůl.
Ingredience na majonézu:250 g majonezy, štáva z 1,5 citronu, mletý pepř má být bilý...,cukr dle chuti 3lžice brusinkové marmelády nebo šípkové.
Do silnějšího vývaru přidáme víno, pokrájenou zeleninu, celou cibuli, pepř, sůl a povaříme. Vložíme maso a uvaříme do mekka. Maso necháme vychladit a nakrájíme na plátky.
Mísu potřeme asi 1/3 udělané majonézy a poklademe masem a přelijeme zbývající majonézou. Podáváme z čerstvým chlebem.
Dobrou mnamku.
Kančí pro gurmána.
Re: Kančí pro gurmána.
Mňoo, vypadá to dobře. Žlučník mi vyřezali letos na jaře, tak to risknu..
Re: Kančí pro gurmána.
Nevykastrovaný samec prasete domácího se nazývá kanec. Šel by tento recept použít i na divočáka?
-
- Nový návštěvník
- Příspěvky: 4
- Registrován: čtv 04.6.2020, 7:36
Re: Kančí pro gurmána.
Luxusni záležitost