Luxusní "bramborový" guláš

Kulinářské rady a recepty
Odpovědět
Jiří K.
Zkušený diskutér
Příspěvky: 718
Registrován: čtv 17.1.2008, 6:55
Bydliště: Ostrava

Luxusní "bramborový" gulá?

Příspěvek od Jiří K. »

Luxusní ?bramborovýš gulá?

Rozpočet :
500g zvěřiny ( plec), 500g brambor, 2 cibule, 2 rajčata, 2 zelené papriky, 200g čerstvých nebo mra?ených hub, 1 l zvěřinového vývaru, česnek, drcený kmín, mletá paprika ( v poměru 3:1 sladká a pálivá), pepř,sůl, sádlo ( olej), mouka.

Maso a brambory nakrájíme na kostky, cibuli na co nejdrobnější kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a rozčtvrtíme. Papriky nakrájíme na nudličky a hřiby na plátky. Česnek rozetřeme se solí. Nakrájené maso smícháme se pepřem a polovinou rozetřeného česneku. Nesolíme, sůl je v něm. Na sádlo vložíme cibuli, necháme zesklovatět. Přisypeme kmín a papriku, kterou necháme opatrně vzpěnit. Přidáme maso, rajčata a houby. Zalijeme vývarem a pomalu dusíme. když je maso skoro měkké, dáme do gulá?e uvařit brambory. Zahustíme zásma?kou, připravenou s tuku, mouky a malého množství papriky. Ochutíme zbylým česnekem. Krátce provaříme a můžeme podávat. Na talíři ozdobíme jemně nakrájenou červenou cibulí, červenou paprikou. Jako přílohu doporučuji čerstvé pečivo.
Odpovědět