Divočák na koriandru

Kulinářské rady a recepty
Odpovědět
Jiří K.
Zkušený diskutér
Příspěvky: 718
Registrován: čtv 17.1.2008, 6:55
Bydliště: Ostrava

Divočák na koriandru

Příspěvek od Jiří K. »

Divočák na koriandru

Rozpočet :
800g kančí kýty, 150g domácí slaniny, 2 cibule, hrst su?ených hub, su?ené brusinky, drcený koriandr, červené víno, sůl, pepř, olej, mouka.

Příprava :
Maso nakrájíme na menší kostky, cibuli na nudličky. Dáme do mísy okořeníme koriandrem a pepřem. Zakápneme malým množstvím vína a oleje. Promícháme,přikryjeme a dáme do lednice odle?et. Před vlastním vařením směs osolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky či nudličky. Dáme do pánve a vy?kvaříme. Přidáme odle?elou směs a opečeme. Vsypeme su?ené houby, které jsme asi jednu hodinu před přípravou zalili malým množstvím horké vody. Zastříkneme vínem a krátce podusíme. Na konec přidáme brusinky. A pokud se nám zda ??áva příliš vodnatá, zaprážíme moukou a zasmahneme.
Podáváme hranolky, vařenými brambory, rý?i, těstovinami nebo jen čerstvým pečivem. A nezapomene ani na oněch 0,6 l nespotřebovaného suchého červeného vína s moravských vinohradů.
Odpovědět