Přestavby zbraní aneb jak si něco zbastlit

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
milan
Pravidelný diskutér

Příspěvek od milan »

Jestli 4 nebo 6 drážek, to nemá vliv na přesnost zbraně (hovoříme o standardních rážích). I když nemám zkušenost s p. Kunou, určitě má lepší laufy jak zbrojovka. Chcešli mít jistotu, nech tam dát lauf od Waltera, nebo Heyma (ten používá ještě kvalitnější jemnozrnou Krupp ocel).
Pokud chceš kontakt na puškaře, ketrý je naprosto precizní, Napiš do sz a jí Ti na něj dám kontakt.
vhool

Příspěvek od vhool »

to jakub: na policii nemusis,az po prestavbe.dej to k puskari (treba prochazka rakovnik-dela lothara) a on to zaridi vse vcetne zkusebny a ty pak jen zajdes napcr zmenit razi a vyzvenes novy prukaz zbrane.neco na zpusob zmeny spz na aute....nic sloziteho.je vice zpusobu ale tohle je ten nejjednodussi :wink:
demo
Nový návštěvník

ZG 47

Příspěvek od demo »

nazdar, potreboval by som poradit.. chcel by som na ZG47 .30-06 springfield vymeni? hlaven za 8x57js ale aby bola max. 55cm, chcel by som krat?iu flintu.. myslím že by to i?lo ale chcem vidie? či by to nemalo vplyv na strelbu do 150-200m a pod.. pochvalte alebo mi to vyhovorte.. majte sa! dik
vhool

Příspěvek od vhool »

chvalim ....ale kdyz uz mas dlouhy zaver 3006 tak proc nezkusit 8x64S?.... :wink:
demo
Nový návštěvník

ZG 47

Příspěvek od demo »

no v zasade sa nebranim.. nebude to velka supa? mam len 75 kg..:)
vhool

Příspěvek od vhool »

nebude,je to jen o malo silnejsi nez osma kratka.je to zhruba stejne jako SPRG ale v dlouhem zaveru by mohl zlobit kratky naboj :wink:
demo
Nový návštěvník

Příspěvek od demo »

a bol by to velky problém? ten náboj x57 v springfieldovom závere?
vhool

Příspěvek od vhool »

to nevim ale je tam riziko krizeni.osobne bych na 8x57 predelaval spise 308W....
pufr
Zkušený diskutér

Příspěvek od pufr »

Náboj 8x57JS se do komory 30-06 zpravidla vejde, takže ti nic nebrání pohyb náboje v nábojižti - ze schránky do komory - vyzkoušet. NESMÍ? ALE VYSTŘELIT, takže v kulturních krajinách se pro tyto účely zpravidla používají "dummies" - po našem po vojensku "?kolní náboje", které není velký problém si sestavit :D
Pufr
vhool

Příspěvek od vhool »

to pufr: kolego cti prosim poradne,zde se nejedna o to zda se vejde do komory ...jedna se o prestavbu 3006 na osmicku coz je vymena laufu a tudiz i komory :!: :!: :!: a jak znamo sprg ma zaver dlouhy a 8x57 ma zaver kratky .... navic pri zkouseni skolnim nabojem nevyzkousis jak se bude chovat zbran po vystrelu a jak se budou pri vystrelu chovat ostatni naboje ve schrance ci zasobniku.podle mne stavet zbran na kratky naboj s dlouhym zaverem je "cesky amaterismus"...kdyby to "nevadilo" tak se predsi nebudou vyrabet dlouhe a kratke verze zaveru ne?...je to stejne nesmyslna spekulace jako nedavno v brokovych zbranich jenze zde jde p kulove naboje :!: :!: :!:... a v kulturnich krajinach kde se pouzivaji skolni naboje se take pouziva munice s odpovidajici zbrani :wink:
pufr
Zkušený diskutér

Příspěvek od pufr »

TY TEDA STARTUJE? NA PRVNÍ NA?LÁPNUTÍ :twisted:

TAK NA OPLÁTKU: TVOJE OBECNĚ VYSLOVENÁ RADA DÁVAT OSMIČKU MAUSER DO ZÁVĚRU PRO 308 WINCHESTER JE ČISTÝ A NEOVĚŘENÝ AMATERISMUS - TŘEBA JEN Z DOMÁCÍCH VÝROBKŮ ZKK601 - SE ZÁVĚREM POSTAVENÝM PRO 308W SE NIKDY V 8X57 ANI V 7X57 ANI V6,5X57 NEDĚLAL A ASI ANI NIKDY NEBUDE

I U JINÝCH ZBRANÍ JE TĚCH 76 - 79 MM U SCHRÁNKY NEBO POHYBU ZÁVĚRU PRO 308W VELMI ČASTO PRO NÁBOJE S 57 MM NÁBOJNICÍ PŘÍLI? MÁLO!!!!!!!!!!!!! (ZVLÁ?? POKUD SI chceš DĚLAT NÁBOJE "NA MÍRU" PRO SVOU KOMORU - což MYSLÍM DĚLÁ?)

Závěr ZG47 vznikl malou úpravou závěru brněnských pu?ek "Z" - KONSTRUOVANÝCH SPECIÁLNĚ PRO NÁBOJ vz. 23 = rážI 8X57JS!!!!!!!!!!!!!!!!!.
JEDINÉ CO ZBÝVÁ TEDY OVĚŘIT JE ZDA BUDE BEZPROBLÉMOVÝ TRANSPORT NÁBOJE V NÁBOjižTI !!!!!!!!!!!!!!!!!!! - pokud nebyly vyústění schránky nebo tvar podavače výrazně upraveny, tak taky bezproblémový bude! (v ZG47 závěru je totiž "hostem" ta 30-06ka a úplně a originálně doma je tam ta osmička :D )

Způsob ověření "podávání náboje" ze schránky či zásobníku pomocí "?kolního" náboje patří k základním puškařským postupům (a určitě je to lepší rada než mudrování o tom, jestli se bude nebo nebude něco "křížit").

Tím vůbec neříkám, že u jiných typů a délek závěrů to nemůže být jinak - pokud by v souvislosti se ZG47 byla řeč o 308W nebo jiném od ní odvozeném náboji, pak by tvé varování bylo úplně namístě!!
:oops:

V prudké odpovědi, kterou oprávněně očekávám, nezabíhej prosím do nepodstatných a okrajových argumentů a měj prosím na paměti že "před přestřelkou" jsme diskutovali a odpovídali na konkrétní dotaz uživatele tohoto fóra o přestavbě ZG47 z 30-06 na 8x57JS :D

Mír Nechť vládne v našich krajích!
Pufr
vhool

Příspěvek od vhool »

:lol: ...jejda ...nevim kdo tu vystartoval,co se tyka prudkych reakci tak jsi zrejme radne trenovan ale u mne jsi na spatne adrese.evidentne ti unaka souvislost s tim co jsem odepsal na jasne polozenou otazku protoze jinak by jsi v zaveru tve reakce nepsal to same co jsem ti odpovedel ja...
V prudké odpovědi, kterou oprávněně očekávám, nezabíhej prosím do nepodstatných a okrajových argumentů a měj prosím na paměti že "před přestřelkou" jsme diskutovali a odpovídali na konkrétní dotaz uživatele tohoto fóra o přestavbě ZG47 z 30-06 na 8x57JS
uvedom si ze jsem prvne reagoval na tvoji odpoved kde rikas ze se vejde naboj do komory ale kdyz budu predelavat 3006 na osmicku tak budu predsi menit lauf a tim i komoru.tudiz zde mlatis prazdnou slamu.nebudu a ani nechci snizovat nebo napadat tve argumenty ci zkusenosti ale pouze aby jsi dukladne cetl o co jde a k tomu se vyjadroval :wink:
pufr
Zkušený diskutér

Příspěvek od pufr »

OK, nic osobního :)
asi jsem opravdu ten první příspěvek nenapsal úplně jasně.

když jsem psal:
Náboj 8x57JS se do komory 30-06 zpravidla vejde, takže ti nic nebrání pohyb náboje v nábojižti - ze schránky do komory - vyzkoušet.

měl jsem na mysli jen a jen to, že se dá u demovy pušky to podávání - a jen to podávání - vyzkoušet - protože o tom se v tu chvíli debatovalo a protože je rozhodně dobrý to před takovou přestavbou vyzkoušet - což demo asi zatím neudělal.
Tedy nic o hlavni, nové hlavni, systému a dalších "okolnostech" přestavby atd., atd.

ještě jednou nic ve zlém, koukám na to - s tím CapsLockem jsem to trochu přehnal :D
Pufr
vhool

Příspěvek od vhool »

:wink: ... vpohode jen uz jsem trosku unavenej z nepresnych a unahlenych reakci.osobne to neberu a diskuze o cemkoliv v ramci fora beru kdyz probiha v klidu :wink: ...mozna i proto jsem tu admin a edik moderator abychom zklidnovali emoce :twisted:
Toma
Zkušený diskutér

Příspěvek od Toma »

U ZKK600 je zahrnuta do střední délky závěrového systému ráže 30.06 i 8x57JS,tedy nemůže mít jeden kalibr dlouhý a druhý krátký závěr.
Odpovědět