Povel pust!

Pejskové a jejich výcvik
Odpovědět
Aleš,RONY
Nový návštěvník
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 04.11.2010, 20:22

Povel pust!

Příspěvek od Aleš,RONY »

Dobrý den.Chtěl bych vás poprosit o pomoc.Můj pes,zlatý retrívr nechce pouštět.Aportuje všechno-klíče,zvěř,všechny možný věci,hračky,ale nechce pouštět.Míčky,hračky,klíče a kameny-pustí na povel tak na 60 procent.Za pamlsek hned.Ale jak má v mordě peří,tak pouštět nechce.Všechny různý metody jsme zkusili,ale nic naplat.Mačkání pisků,aportování ruky,ale peří pouštět nechce.Vůbec nemačká,i když mu dám vejce,tak mu nepraskne,ale když má něco pustit,tak dostane jakoby křeč.Nechci na něj použít el. obojek.Ještě to vyzkouším s kozlíkem a pak už nevím.Děkuji za každou radu.
janaA
Častý návštěvník
Příspěvky: 55
Registrován: úte 19.1.2010, 18:31

Re: Povel pust!

Příspěvek od janaA »

Pokud se to děje za všech okolností,pak vidím hlavní problém v nedocvičeném povelu pusť. Pokud pes i méně atraktivní věci pouští jen na 60% nebo jen za pamlsek, pak je jasné,že s něčím tak atraktivním jako je zvěř,může být problém. Vrátila bych se úplně na začátek, nejlépe s novým jiným kozlíkem a můžete i změnit povel,npř. dej - někdy i to pomůže,protože původní povel je už "zkažený" a tento povel opravdu stoprocentně docvičit! Pes musí pouštět vždy a všechno na první povel bez pamlsků. Až tohle bude hotovo, přejděte na kozlík s peřím - pro začátek by měl být kozlík poměrně velký,tvrdý a těžký,aby neměl pes tendenci se zakousnout - za peří použijte nejlíp vysušené letky z bažanta. A opět docvičit stoprocentní pouštění. Pak přejít na měkké a menší atrapy s pěřím,a když bude opět vše v pořádku,teprve přejít k opravdové zvěři. Kozlíky s letkami můžete napachovat pachy zvěře - bažanta,aby to bylo co nejreálnější.
Já řešila s labradorem podobný problém,ale tam to bylo pouze o situaci -přestal pouštět,když cvičilo víc psů s jedním kusem,tudíž bažant byl oslizlej ožužlanej a pes věděl,že když ho předá,dostane ho jinej pes. Takže jsme cvičili bud sami nebo s vlastním kusem zvěře. Se zvěří v praxi mi to nikdy neudělal, věděl,že to je "naše" :D Btw když se pes přidusí,vždycky pustí,nicméně to není cesta výcviku
Odpovědět