Přejít na obsah

Fotopast

Kančí svíčková

Kulinářské rady a recepty

Kančí svíčková

Příspěvekod roedear » pon 03.1.2011, 15:26

Kančí svíčková - při pohledu na fotku si mé chuťové pohárky rozpomínají a začínám slintat jak bernardýn :lol:

http://roedear.rajce.idnes.cz/Myslivost/#P1010251.JPG
Uživatelský avatar
roedear
Pravidelný diskutér
 
Příspěvky: 418
Registrován: pon 13.10.2008, 14:27

Re: Kančí svíčková

Příspěvekod kiri3 » úte 15.11.2011, 13:09

Kančí svíčková je slast pro chuťové pohárky. Tento víkend jsem měla svíčkovou ze srnčího, ale ta se nedá s kančím srovnat, i když masíčko se jen rozpadalo.
kiri3
Nový návštěvník
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte 15.11.2011, 13:06

Re: Kančí svíčková

Příspěvekod fesoj » úte 15.11.2011, 15:57

No já tvrdím, že žádná svíčková se nevyrovná té ze zajíce. Ne že bych jinou zvěřinou pohrdal, svíčková z čehokoli patří k mým nejoblíbenějším jídlům, ale zajíc je zajíc. Ten šmak omáčky nemůže nic nahradit.
Kritériem pravdy je praxe.
fesoj
Zkušený diskutér
 
Příspěvky: 2102
Registrován: pon 24.1.2011, 12:15
Bydliště: Východní Krkonoše /Žacléřsko/

Re: Kančí svíčková

Příspěvekod Zdenek41 » čtv 17.11.2011, 14:48

A to máš rechtttt.Ty bylinky ze zvěřiny,nejlépe mateřidouška a šalvěj.Ale alespon 14 dní bez vývrhu.V kůži ještě déle.Pak je to svíčka.
Uživatelský avatar
Zdenek41
Zkušený diskutér
 
Příspěvky: 3179
Registrován: ned 24.9.2006, 16:01
Bydliště: Vysočina

Re: Kančí svíčková

Příspěvekod fesoj » čtv 17.11.2011, 15:10

Pro opravdové fajnšmekry, jak nás učil nebožtík Ing. Mimra, je nejlepší způsob odležení zvěřiny zabalit ji do několika vrstev papíru, zakopat půl metru hluboko do země, nechat ji tam 14 dní - no a pak ji tam můžete nechat vůbec... :D
Kritériem pravdy je praxe.
fesoj
Zkušený diskutér
 
Příspěvky: 2102
Registrován: pon 24.1.2011, 12:15
Bydliště: Východní Krkonoše /Žacléřsko/

Re: Kančí svíčková

Příspěvekod Zdenek41 » čtv 17.11.2011, 17:37

O zajíci jsem o této upravě neslyšel,ale v době minulé ,tak naši požárníci upravovali psy.Jen ho nebožáka dávali do prostěradla.Před knoflíkama s paličáku.Maso prý skřehne a veme tem oder.Nevím prase až takový nejsem.I když jsem z neznalosti jednou ochutnal.Maso jako maso.
Uživatelský avatar
Zdenek41
Zkušený diskutér
 
Příspěvky: 3179
Registrován: ned 24.9.2006, 16:01
Bydliště: Vysočina

Re: Kančí svíčková

Příspěvekod fesoj » čtv 17.11.2011, 18:33

Já dávám psa uležet do igelitového pytle, lépe do dvou, okořením drceným kozlíkovým kořenem a nabízím lištičkám...
Kritériem pravdy je praxe.
fesoj
Zkušený diskutér
 
Příspěvky: 2102
Registrován: pon 24.1.2011, 12:15
Bydliště: Východní Krkonoše /Žacléřsko/


Zpět na Myslivecká kuchařka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník



Informace

Tým • Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina