Poraďte puškohled začínajícímu kolegovi...
Poraďte puškohled začínajícímu kolegovi...
zkušenější kolegové, prosím poraďte jaký puškohled by měl vybrat začínající myslivec. Rozhodně neuvažuji o něčem pochybných kvalit, všechny ty možné noname, CZ, Hakko, Promys jsem předem zavrhnul a jako cenově i kvalitativně nejni??í možnou volbu zvažuji Meoptu. Nebo ATN kdyby mělo dojít na proměnlivé zvět?ení? A jaké jsou zkušenosti s Weawerem? Jde mi o volbu praktického puškohledu pro Brno98 v ráži 7x64, smížená honitba na Vysočině, střelbu na ohromující dálky nepředpokládám kvůli malým zkušenostem i místním podmínkám.
Volit pevné nebo proměnlivé zvět?ení? Co byste konkrétně doporučili?
Volit pevné nebo proměnlivé zvět?ení? Co byste konkrétně doporučili?
Nevím, jak ostatní, ale já mám na všech svých zbraních Artemis s pevným zvět?ením a jsem naprosto spokojen. Co se týká značky, těžko radit, Záleží na vkusu a hlavně na stavu peně?enky. LOVU ZDAR!
Sauer 202 Highland - 270W, Meostar R2 2-12x50 RD
ČZ 527 - 223 Rem, Artemis 2100 7x50 RD,
ZKK 600 - 30.06 Spr. Yukon Photon 4,5x42 RT
IŽ 27 E - 16/16
Drsnosrstý jezevčík Cit od Aglaii
ČZ 527 - 223 Rem, Artemis 2100 7x50 RD,
ZKK 600 - 30.06 Spr. Yukon Photon 4,5x42 RT
IŽ 27 E - 16/16
Drsnosrstý jezevčík Cit od Aglaii
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
puškohled
Podle mě u puškohledu Záleží i trochu na vkusu. Někdo nedá dopustit na variábl a někdo preferuje pevné zvět?ení. Já měl Hunter 4-16x56 a sundal jsem ho a vyměnil za pevných 8x56 Docter. Zjistil jsem totiž po pár letech,že to mám stejně nastavené někde mezi 7-8x a neměním to. No a při mé střelbě do těch max.120-140m větší břiblí?ení nepotřebuji.
CZ550FS-7x64 DOCTERclassic 8x56RD
Záleží kožko si ochotný za puškohžad da?. Kvalitných značiek je na trhu veža. Určite medzi ne patrí aj Meopta. Ja osobne používam Leupold a bez problémov. Dobrá svetelno?,vernos? farieb,ostros? kontúr až k okrajom..
Preferujem variabil, podža mňa je univerzálnejší. Pri čakaní na posede či na otvorenom priestranstve hodím 8x zväč?enie, pri pohybe lesom tam mám 4x max.6x....
Preferujem variabil, podža mňa je univerzálnejší. Pri čakaní na posede či na otvorenom priestranstve hodím 8x zväč?enie, pri pohybe lesom tam mám 4x max.6x....
Re: Poraďte puškohled začínajícímu kolegovi...
Mohl by mi prosím někdo poradit optiku na 308 Win s cenou do 8 tisíc. červený bod není nutností. Chtěl bych aby to za tu cenu mělo co možná největší světelnost. Teď rozhodně nemám na zeis, swarovski, nebo meoptu. Uvažuji o 7x50 nebo 8x56. Koukal sem na Hakko Winer ale potom co sem si tady přečet tak se mi do něj moc nechce. A co projíždim po internetu e-shopy tak tam k tomu nepíšou nic čemu bych věřil nebo co bych chápal.
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Pro Foxe:
Prihodil bych jeste 2 a sel bych do Meostaru 7x56, nebo nejakou bazarovou
Nebo snad radsi usetrit nejkou korunu nez nejaka Hakka a podobne lacine vyrobky a koupit radsi starsi Meoptu 2000 7x50 a setrit na neco lepsiho.
Prihodil bych jeste 2 a sel bych do Meostaru 7x56, nebo nejakou bazarovou
Nebo snad radsi usetrit nejkou korunu nez nejaka Hakka a podobne lacine vyrobky a koupit radsi starsi Meoptu 2000 7x50 a setrit na neco lepsiho.
Naposledy upravil(a) Choochoo007 dne stř 08.2.2012, 10:54, celkem upraveno 2 x.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Vojto:
Osobně si raději připlatím a mám optiku a montáž na kterou se mohu spolehnout v jakékoliv situaci. Přesedlal jsem z Meopty na Docter Unipoint 0-4. Dnes mám všechny puškohledy od jednoho výrobce se stejnými záměrnými osnovami (naháňkový i puškohledy na čekanou). Jsou to vše variably a mohu je jen vychválit do nebes.
Myslím, že pro tebe pro začátek je optimální ta Meopta. V tvé situaci bych zřejmě volil Meostara R1r 3-12x56 RD. Uvidíš, že variábl využiješ.
Co se týká montáže i já mám weaver a upřímně řečeno jinou montáž již nechci. Je to hlavně z důvodu bezproblémového vyměňování puškohledů (naháňkový za puškohled na čekanou a podobně). Je ale pravda, že jsem si pořídil jednu kulovnici, kterou využívám na veškerý druh lovu - naháňka i čekaná. Je to výhoda, protože se s ní naučíš střílet za jakékoliv situace a máš jednu zbraň na více způsobu lovu. Samotnou montáž weaver mám komplet od MAKa - lištu i upevnovací spoje na puškohled, a puškohledy mám se šínou. Moc hezky to vypadá a je to i super funkční oproti běžným kroužkům. Samotný MAK je ale dražší. Nicméně z vlastní zkušenosti na montáži nešetři! MAK je naprostá špička.
Pokud jsi z Vysočiny, radím ti zajeď do Humpolce za p. Snížkem - http://www.arms-cz.cz a můžeš se 100% spolehnout, že ti poradí nejlépe dle tvých možností. Navíc mají všechny montáže skladem, takže ti i ukáže jak takový weaver od MAKa funguje. Samozřejmě mají i optiku. Dokonce jsem teď koukal, že mají v komisi puškohled Docter Classic 3-12x56 s osvětleným bodem, který je v naprosto bezvadném stavu, stojí míň než nová Meopta a navíc ještě se 30 letou zárukou!!! (oproti Meoptě, která má pouze 10let). Tohoto komisního puškohledu u p. Snížka bych se rozhodně nebál, jelikož ví co prodávají. Navíc si ho tam můžeš osobně prohlédnout a vyzkoušet. Mají ho i na webových stránkách http://www.arms-cz.cz/katalog-podle-vyr ... yrobce=999 .
Jsi z Vysočiny? Odkud? Já jsem také z Vysočiny
Přeji pevné nervy při výběru.
Osobně si raději připlatím a mám optiku a montáž na kterou se mohu spolehnout v jakékoliv situaci. Přesedlal jsem z Meopty na Docter Unipoint 0-4. Dnes mám všechny puškohledy od jednoho výrobce se stejnými záměrnými osnovami (naháňkový i puškohledy na čekanou). Jsou to vše variably a mohu je jen vychválit do nebes.
Myslím, že pro tebe pro začátek je optimální ta Meopta. V tvé situaci bych zřejmě volil Meostara R1r 3-12x56 RD. Uvidíš, že variábl využiješ.
Co se týká montáže i já mám weaver a upřímně řečeno jinou montáž již nechci. Je to hlavně z důvodu bezproblémového vyměňování puškohledů (naháňkový za puškohled na čekanou a podobně). Je ale pravda, že jsem si pořídil jednu kulovnici, kterou využívám na veškerý druh lovu - naháňka i čekaná. Je to výhoda, protože se s ní naučíš střílet za jakékoliv situace a máš jednu zbraň na více způsobu lovu. Samotnou montáž weaver mám komplet od MAKa - lištu i upevnovací spoje na puškohled, a puškohledy mám se šínou. Moc hezky to vypadá a je to i super funkční oproti běžným kroužkům. Samotný MAK je ale dražší. Nicméně z vlastní zkušenosti na montáži nešetři! MAK je naprostá špička.
Pokud jsi z Vysočiny, radím ti zajeď do Humpolce za p. Snížkem - http://www.arms-cz.cz a můžeš se 100% spolehnout, že ti poradí nejlépe dle tvých možností. Navíc mají všechny montáže skladem, takže ti i ukáže jak takový weaver od MAKa funguje. Samozřejmě mají i optiku. Dokonce jsem teď koukal, že mají v komisi puškohled Docter Classic 3-12x56 s osvětleným bodem, který je v naprosto bezvadném stavu, stojí míň než nová Meopta a navíc ještě se 30 letou zárukou!!! (oproti Meoptě, která má pouze 10let). Tohoto komisního puškohledu u p. Snížka bych se rozhodně nebál, jelikož ví co prodávají. Navíc si ho tam můžeš osobně prohlédnout a vyzkoušet. Mají ho i na webových stránkách http://www.arms-cz.cz/katalog-podle-vyr ... yrobce=999 .
Jsi z Vysočiny? Odkud? Já jsem také z Vysočiny
Přeji pevné nervy při výběru.
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Pro Vojtu:
Asi bych take doporucil Meostara R1r 3-12x56 RD, mozna take Nikon nebude spatna volba a Docter. V teto skupine si myslim je kvalita totozna a rozhodl bych se dle ceny.
Meopta ma dnes rovnez 30 let zaruky a uz vidim jak po 10 letech clovek uhani u zahranicnich vyrobku znackovy servis.
ATN bych do skupiny evropskych kvalitnich optik vubec netahal, cenou mozna
Asi bych take doporucil Meostara R1r 3-12x56 RD, mozna take Nikon nebude spatna volba a Docter. V teto skupine si myslim je kvalita totozna a rozhodl bych se dle ceny.
Meopta ma dnes rovnez 30 let zaruky a uz vidim jak po 10 letech clovek uhani u zahranicnich vyrobku znackovy servis.
ATN bych do skupiny evropskych kvalitnich optik vubec netahal, cenou mozna
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]