Liška v obýváku.

Cokoliv se událo ve spojitosti s lovectvím a myslivostí.
Odpovědět
miroš
Častý návštěvník
Příspěvky: 83
Registrován: ned 03.10.2010, 15:27
Bydliště: Severní Morava

Liška v obýváku.

Příspěvek od miroš »

Uživatelský avatar
fesoj
Zkušený diskutér
Příspěvky: 2265
Registrován: pon 24.1.2011, 12:15
Bydliště: Východní Krkonoše /Žacléřsko/

Re: Liška v obýváku.

Příspěvek od fesoj »

Ten pořad v televizi jsem viděl také. Jen mne zarazilo, že p. Makoň chce tu lišku nakonec znovu vypustit do přírody. Evidentně jde o zvíře odchované mezi lidmi, které zpět do přírody nepatří, zase přijde k někomu domů a nakonec ji někdo střelí nebo umlátí. Já lovím lišky rád - ale tohle by lov nebyl, to zvíře patří někam do ZOO.
Kritériem pravdy je praxe.
BwanaHunter
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1907
Registrován: úte 13.10.2009, 21:01

Re: Liška v obýváku.

Příspěvek od BwanaHunter »

"Přitom mi ale pokakala celou pohovku" :lol: :lol: :lol: Super. V článku ale nikde nevidím, že by jí Makoň chtěl vypustit zpátky do volnosti. Tam nejspíš přijde o život. Ostatně sám jsem podobné setkání zažil loni, to bylo v jelení říji, stál jsem před chatou v revíru, byla tma, právě jsem přijel z lesa, a telefonoval jsem se ženou, docela nahlas. Zahlédnu koutkem oka pohyb, říkám si nějaký pes (je to kousek od vsi), otočím se, na na cestě liška. Kouká na mě, sedne si, oháňku obtočí kolem zadních, a kouká na mě a poslouchá jak telefonuju. V první chvíli v člověku hrkne, přeci jen jsem zažil problémy se vzteklinou u nás, ve vsi byly dokonce vzteklé ovce, které něco nakazilo v chlívě - liška, kuna nebo tak,a vzteklé lišky nebyly nic výjimečného. A člověk to má nějak zakořeněné. Takže tahle kmotra mě v první chvíli lehce zarazila až postrašila... :)
Udělal jsem k ní 2 kroky, a nic, dál seděla a poslouchala. Tak zase blíž k ní a to už odskočila do trníčka u cesty, za chvilku vykoukla na druhé straně a začala myškovat ve stráňce ani ne 10 m ode mě. Došlo mi, že je to zřejmě krotká liška, kterou někdo vychoval doma. Ale v první chvíli tendence sahnout pro flintu byly silné... (ne že bych jí musel nutně zabít, ale ta automatická myšlenka - neplachá liška = vzteklá liška)
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
ČENDA
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 247
Registrován: úte 09.1.2007, 17:53
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Re: Liška v obýváku.

Příspěvek od ČENDA »

Podle mého je to lišče odchované doma a proto se nebojí ničeho. Bohužel lidé to neznají a proto ta histerie.
CZ550FS-7x64 DOCTERclassic 8x56RD
Uživatelský avatar
zoubeek
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 274
Registrován: pát 30.10.2009, 6:38

Re: Liška v obýváku.

Příspěvek od zoubeek »

Já jsem měl podobnou příhodu před měsícem. Jedu ráno v autě o půl 6 do práce po silnici (není to žádný čtyřpruh, ale úzká silnice, kde se auta musí vyhýbat) a v dálce vidím, že něco je na silnici, přijíždím blíž a ona liška, zastavil jsem vedle ní a stáhl okýnko. Liška na mě čumí asi tak 10 vteřin. Pak se zvedla, skočila do struhy, tak jsem se rozjel a dívám se do zpětného a vidím jak liška vylezla ze struhy a je zpátky na silnici a jde směrem k obydlí. Za týden jsem lišku potkal na stejném místě, tentokrát jsem jen přibrzdil, reakce byla stejná, znovu struha pak vylezla na silnici. Už jsem si říkal, že začnu v autě vozit flintu.
Optimista se učí anglicky, pesimista rusky a realista se učí střílet.
Uživatelský avatar
fesoj
Zkušený diskutér
Příspěvky: 2265
Registrován: pon 24.1.2011, 12:15
Bydliště: Východní Krkonoše /Žacléřsko/

Re: Liška v obýváku.

Příspěvek od fesoj »

Má švagrová /bydlí v posledním domku v osadě hned u lesa/ mi před několika dny říkala, že jí až k baráku chodí lišče a že ho krmí kočičími konzervami, které mu velice chutnají. Moje první reakce byla, že tedy vezmu malorážku, půjdu tam a střelím ho. "Nic střílet nebudeš, ono je takový hezký a roztomilý, já myslela, že bys ho mohl nějak chytit." "Tak fajn, já ho chytím a ty si ho vezmeš na vychován." "No to ne, já ho nechci !" "Dobře, tak ho necháme na pokoji. A nezapomeň se pochlubit Vítkovi /to je můj syn, kterému letos už udělaly lišky cca za 4000,- Kč škody na drůbeži/, žes liščátku zachránila život !"
Kritériem pravdy je praxe.
Uživatelský avatar
kojot
Zkušený diskutér
Příspěvky: 860
Registrován: úte 04.9.2007, 7:03
Bydliště: okres Blansko

Re: Liška v obýváku.

Příspěvek od kojot »

Loni jsem jel se ženou z čekané a jako spolujezdec jsem se kochal usínající krajinou. Najednou jsem zařval: zastav! Po posečeném řepkovém strništi si to 20 m od polní cesty mašírovalo lišče. Vyskočil jsem z auta, vložil jeden náboj.30-06 do komory a přes puškohled hledal na strništi ono přidrzlé lišče. Nedařilo se mi ho najít se a tak jsem odlícil. Popošel jsem na konec auta a hle, nezkušené mládě sedělo za autem na cestě a nevěřícně na mě koukalo. Copak asi napadlo starýho vola, ideální rána přes puškohled na tři metry. Chudáka málem smetla spíše ta tlaková vlna, jelikož se z velkého oblaku prachu vyřítilo cosi rezavého a bez jediného ohlédnutí to zmizelo za horizontem. I takhle se dá liška minout z blízka........ :lol:
Kdo netermí s námi, termí proti nám
Odpovědět