Dnes s klasikou ,kaprem jsme připravili ještě srnčí řízek.
Odblaněná kýta s mladšiho kusu,pepř, sůl.plátkovaná anglická,cibule.Trojobal.Merlot.
Plátky kýty naklepeme,osolíme,opepříme,položíme kolečka cibulky,přetáhneme slaninkou.Kraje jemě sklepneme a obalíme.Upečeme nejlépe v sádle v troubě v pěkáči do hnědšího růžova.Příloha chudší bramborový salát,opékané brambory(nevím proč se jmenují americké)Zapíjíme Merlotem.
Přeji Vám kamarádi dobrou chut alespon malý dáreček z Vysočiny.Od Zdenka.
Srnčí řízeček.
-
- Nový návštěvník
- Příspěvky: 12
- Registrován: pon 17.9.2012, 16:09
Re: Srnčí řízeček.
Tak srnci rizecek je vzdy dobrota, dal bych si ho ale po tvem
-
- Nový návštěvník
- Příspěvky: 46
- Registrován: ned 10.7.2011, 9:18
Re: Srnčí řízeček.
Kdyz pripravuji srnci rizecky (nebo z jakekoliv zveriny), tak po odblaneni, nakrajini na platky a naklepani, je nechavam jeden den marinovat v bilem jogurtu. Pote se oplachnou, peclive osusi a bali v trojbalu. Smazime na panvi na sadle. Jako priloha jsou skvele stouchane brambory s cibulkou ci slaninou.