AFRIKA - LOVECKÉ SAFARI

Vše o lovectví v jiných zemích (něco jako poradna)
Odpovědět
Rogam
Zkušený diskutér
Příspěvky: 519
Registrován: sob 13.8.2011, 20:09

Re: AFRIKA - LOVECKÉ SAFARI

Příspěvek od Rogam »

To BwanaHunter

asi moudřejší budeme, až proběhne soud, nyní ty informace nejsou dostačující a novináři si často pletou dojmy s pojmy :wink:
Myslivec Milda
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 296
Registrován: pon 11.4.2011, 21:32
Kontaktovat uživatele:

Re: AFRIKA - LOVECKÉ SAFARI

Příspěvek od Myslivec Milda »

BwanaHunter píše: nechci to komplikovat, ale EU ma ty priłohy a razeni druhu lehce odlisne od Cites jako takoveho. A tim, ze nosorozci z JAR jsou v becku, znamena to mirnejsi rezim, nez kdyby byli ackovi. Pokud tedy moje povedomi saha, bude zrejme pdstatne pri celou vec, jestli ty nosorozce lovili legalne, trofej nabyli a dovezli legalne a pak ji "jen" nekomu prenechali, jak informovala media, nebo jestli zadne nosorozce nelovili, jen chteli nekomu provezt rohy a to tim stupidnim zpusobem, ze si je domalovali na permit, jak pise Milda, coz je dosti hloupa vec. V tu chvili jsou v tom bez debaty. Porad sice nechapu, na co potrebovali Citesivy permit, pokud nic Citesoveho nevezli, ale to je fuk.
Obávám se, že žiješ v omylu. Nosorožec dvourohý (Diceros bicornis) nazývaný též nosorožec černý je v tzv. Červené knize ohrožených druhů zařazený do skupiny „A“ . V JAR se může lovit na velkých loveckých farmách kde se chovají v hojném počtu, ALE !!! nesmí se lovit jen podle poptávky. Každý z Outfitterů = majitelů loveckých farem musí žádat na sezónu vládu JAR o kvótu , tedy kolik a jakých kusů nosorožců smí ulovit. Na tyto kusy, pokud je žádost schválená, dostane licenci. Pokud má úhyn, okamžitě volají úředníky a všechno se musí zdokumentovat. Princip lovu nosorožce je takový: Majitel Huntig-Lodge = se schváleným chovem a kmenovým stavem dostane X licencí na odstřel. Zájemce, například z Česka předloží na českém Ministerstvu Životního Prostředí doklad z JAR, že chce lovit na „ XYZ-Hunting Lodge“ nosorožce, na základě vydané licence od vlády JAR, a požádá naše MŽP o vydání Dovozního povolení – souhlas s dovozem do ČR, na tuto trofej. Teprve až získá povolení k DOVOZU do ČR se může obchod/lov formálně uzavřít. Vládní úředníci v JAR vystaví licenci na odstřel na konkrétní jméno a stát lovce , a k tomu po úspěšném lovu oficiální Vývozní licenci. Tyto doklady v kopii se taky posílají z JAR do ČR – na MŽP. Na jejich základě se vystaví při vlastní přepravě tzv. dokument CITES. Permit-Certifikát číslo xyz…. Tento dokument se vystavuje až v Evropě, v místě kde přistane zásilka s trofejemi z JAR. Doklad vystavený kterýmkoliv státem EU má platnost po celé EU. ORIGINÁL Permitu zůstává v zemi výstavce, kopie dostává MŽP v zemi majitele trofeje, taky majitel trofeje a na vědomí se posílá do země původu trofeje. Takže jeden konkrétní kus ulovené zvěře je zadokumentovaný na několika místech, aby se zabránilo falšování. Rozsah CITES = ( druhy zvěře) se každý rok může měnit. Uvedení čeští „lovci nosorožců“ zfalšovali povolení MŽP k dovozu s tím, že to v ČR stejně nikdo nekontroluje, stejně tak byly vývozní dokumenty z JAR zfalšované, páč na jednoho oficiálně uloveného nosorožce bylo vystaveno více vývozních licencí. I v JAR funguje korupce jako u nás. Tento dovoz na zfalšované doklady nebyl první. Celní správa i Policie ČR první zásilku = jeden kus nechala projít, aby byli pašeráci v klidu, že v ČR nemají úřady takový přehled jako ve starých zemích EU. No a druhá velká zásilka už byla v Praze zastavena a „účastníci zájezdu“ obviněni . Jinak i když lovec zcela podle zákonů uloví nosorožce, oficiálně ho doveze domů , třeba do ČR, tak TROFEJ = rohy jsou jenom v jeho držení ! Nesmí je nikdy nikomu prodat ani darovat, či jinak přenechat. Leda státu. Dědit se tato trofej může. Jak vypadá tento CITES – PERMIT CERTIFIKÁT se můžeš podívat zde :
http://myslivecmilda.rajce.idnes.cz/Aby ... CITES1.jpg
Je to můj vlastní letošní Cites, B = méně ohrožené druhy podléhající úmluvě CITES , bez nutnosti předchozího souhlasu úřadů do země určení. Formulář je ale úplně stejný. Stejně jako mně osobně, byla další kopie poslána z německé celnice na MŽP-ČR. Permit je vystavený v Německu, na letišti kde bedny s našimi letošními trofejemi z JAR přistály. Permit CITES platí pro celou EU. Samozřejmě že to všechno platí lovec-majitel trofeje. Bez tohoto Permitu–Cites Certificate, by mi žádný „ pán Zdochlinár“ nevzal zakázku na preparaci trofeje. A bez tohoto Permitu bych byl automaticky považovaný za pytláka nebo pašeráka. To jsou věci co ?
Jinak kde jsi byl letošní rok lovit v Africe a jak se ti dařilo ? No a co plánuješ na příští rok ? Ptám se, páč sháním čtvrtého do party. Chceme lovit na Lion-Lodge lvy. Pokud budeme čtyři lovci bude cena výletu příznivá. Osobně nemusíš lva lovit, jsme už dva co chceme lovit lvice. Můžeš si vybrat třeba různé druhy antilop které nejsou v Namibii. Jde o to být čtyři lovci ve skupině. Ale můžeš být osobně přítomný lovu na lvy , a pokud opravdu půjde o život nebo zdraví, můžeš si zastřílet na krále zvířat gratis- v sebeobraně. Český průvodce je zajištěný. Odlet cca. konec března nebo začátek dubna 2014.
BwanaHunter
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1907
Registrován: úte 13.10.2009, 21:01

Re: AFRIKA - LOVECKÉ SAFARI

Příspěvek od BwanaHunter »

Milda> No, není to přesně tak, jak píšeš. Jednak Červená kniha, Cites a Nařízení EU nejsou totéž a nejsou 1:1:1, takže podmínky pro některé druhy se liší mezi Cites a EU a v EU samozřejmě platí EU. Kdyby byl exemplář Áčko podle EU, tak v podstatě není šance ho dovézt.
S těmi permity je to taky malinko nepřesně. Je pravda, že dovozní permit musíš mít před tím, než dovezeš daný exemplář do ČR, potažmo EU. Nicméně dovozní permit nepotřebuješ pro to, abys mohl daný exemplář nabýt v zemi původu, na to "stačí" splnit jejich legislativu. Nicméně, pokud dovozní permit nedostaneš, tak to nedovezeš. A pokud to dovezeš bez něj, nebo i dřív než je vydán, tak máš slušný trable. Zvlášť u "áčkových" exemplářů.
Jinak na příští rok mám těch plánů povícero, a které z nich dopadnou, to se teprve uvidí...
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Myslivec Milda
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 296
Registrován: pon 11.4.2011, 21:32
Kontaktovat uživatele:

Re: AFRIKA - LOVECKÉ SAFARI

Příspěvek od Myslivec Milda »

BwanaHunter píše:Milda> No, není to přesně tak, jak píšeš. Jednak Červená kniha, Cites a Nařízení EU nejsou totéž a nejsou 1:1:1, takže podmínky pro některé druhy se liší mezi Cites a EU a v EU samozřejmě platí EU. Kdyby byl exemplář Áčko podle EU, tak v podstatě není šance ho dovézt.

Jinak na příští rok mám těch plánů povícero, a které z nich dopadnou, to se teprve uvidí...

Bwanahunter, ty už jinej nebudeš. Musíš pindat do všeho. Afrikou počínaje a lovem na vrány a straky konče. Prostě všeználek. Sice jsi nikdy nosorožce neulovil, ani nebudeš, páč na to stejně jako já nemáš dost peněz. Ale když já napíšu, jak to prakticky funguje, na základě vyzpovídání mého kamaráda který tohoto nosorožce opravdu ulovil, viz foto zde níže :
http://myslivecmilda.rajce.idnes.cz/Aby ... foto22.jpg

Jakožto i celou BIG FIVE a má ho vypreparovaného celého na svém zámečku, takže jen on nejlíp ví co a jak vyřizoval než svého nosorožce ulovil a dopravil do ČR. Už o tom nehodlám s žádným „teoretikem“ polemizovat, páč nemám rád takové řeči o ničem.

No a co se letošního safari týká. Myslím Bwana, že by stačilo napsat: sorry nemám prachy. Byla by to jasná, jednoduchá a poctivá odpověď. Vždycky když se vrátím z Afriky, tak mám na další kalendářní rok několik zájemců, kteří „ natutty a jistě“ pojedou. No a když z kraje toho roku přijde na placení za letenky a drobná záloha na pobyt, najedou se vyskytnou takové ty: zdravotní problémy, povícero plánů, které kolidují s termínem a další podobné plky . Jsem z toho mrzutý a smutný. Loni jsem měl objednanou lvici na Kalahari a tři účastníci zájezdu se cestou na letiště nabourali, takže jsem měl po lvici, páč jen pro mě sólo by to bylo zbytečně a příliš moc drahé. Letos ji mám objednanou zase, cca. duben, podmínka solidní komplexní ceny pro všechny, ALE minimálně = 4.LOVCI. No a ten čtvrtý nám v lednu vypadnul. Když neseženu, nebude ta lvice letos, ale až za rok. Třeba i sólo. Musím našetřit. Přesto bych byl za toho čtvrtého odvážlivce do party rád. On nemusí lovit lva, stačí různé antilopy, jde o skupinu 4.lovců. Jedná se o velkou farmu, cca. 40.000 HA na úplném severu JAR, na hranicích v oblasti kalahari. Snažím se, hledám a třeba naleznu. Vót takaja selavi, že .
Rogam
Zkušený diskutér
Příspěvky: 519
Registrován: sob 13.8.2011, 20:09

Re: AFRIKA - LOVECKÉ SAFARI

Příspěvek od Rogam »

To Myslivec Milda

Tak to musí být radost Tě mít za kamaráda, když sem dáš jeho fotku bez rozostřeného obličeje, aby si ho každý dohledal... :wink:
Myslivec Milda
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 296
Registrován: pon 11.4.2011, 21:32
Kontaktovat uživatele:

Re: AFRIKA - LOVECKÉ SAFARI

Příspěvek od Myslivec Milda »

Rogam píše:To Myslivec Milda

Tak to musí být radost Tě mít za kamaráda, když sem dáš jeho fotku bez rozostřeného obličeje, aby si ho každý dohledal... :wink:
ET TU ROGAM ????
Můj kamarád je vynikající člověk, perfektní společník a skvělý myslivec. Je povznesený nad malichernosti, šmíráky a podobná ubohá individua. On loví za svoje, jeho fotky z celého Světa jsou na různých webech - z míst kde lovil mimo jiné slony, mnoho lvů, buvoly, leoparda, bizony, medvědy, argali , ledního medvěda , etc.etc.etc. I tato fotka je zkopírovaná z jednoho afrického webu. Takže tvoje starosti jsou fakt zbytečné. Ale co chtít a čekat od veliké části čechů že ?
PS.Loni jsi se zmiňoval., že budeš lovit v Mozambiku. tak povídej.................
Rogam
Zkušený diskutér
Příspěvky: 519
Registrován: sob 13.8.2011, 20:09

Re: AFRIKA - LOVECKÉ SAFARI

Příspěvek od Rogam »

To Myslivec Milda

Milý Mildo, nebuď vztahovačný, stává se z Tebe popudlivý dědek, podívej, můj příspěvek nebyl opravdu namířen nijak negativně proti Tobě a ani proti Tvému kamarádovi, právě naopak jsem se Tě snažil upozornit, že to není příliš vhodné takovéto informace se vší parádou dávat takto veřejně na odiv. Proto tam byl i ten mrkající smajlík, který Ti zjevně nedošel. Kdybys zapátrat po internetu, tak budeš vědět proč, tím akorát např. dáváš pozvánku pro zloděje, tak asi tak. Nepochybuji, že i nad tím bude Tvůj kamarád povznesen, když ho třeba díky tomu vyberou, ale máš pravdu, moje starost je fakt zbytečná :lol:

Tvé narážky jsou jinak liché, máš špatný odhad na lidi, já si na lvici opravdu "našetřit" nemusím. Navíc, lvice není lev a hlavně klecová zvířata v JAR se mi nějak příčí střílet. Pokud se ptáš, tak vloni jsem byl opět v Namibii a Mosambik mám v plánu letos. Podrobnosti si nechám pro sebe, aby mi to nějaký šmírák nebo podobné ubohé individuum nezávidělo.

P.S. Vůbec se nedivím, že BwanaHunter odmítl Tvoji nabídku, a to ještě velice kulantně, jelikož poslouchat ty Tvoje samolibé kecy po celou dobu pobytu, by jen zkazilo celý dojem z lovu. Spíš napiš něco zajímavého, co si kde a jak lovil, pokud chceš, to si třeba každý rád přečte a neřeš druhé, co mohu a nemohou.
Naposledy upravil(a) Rogam dne stř 05.2.2014, 14:11, celkem upraveno 4 x.
BwanaHunter
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1907
Registrován: úte 13.10.2009, 21:01

Re: AFRIKA - LOVECKÉ SAFARI

Příspěvek od BwanaHunter »

Mildo, nejsem všeználek, ale pár věcí jsem v životě myslím poznal a nastudoval, protože mi třeba nic jiného nezbylo. A na tohle fórum chodím proto, abych se něco dozvěděl, a případně se o nějakou svoji zkušenost podělil, a třeba tak někomu ušetřil starosti, kterými jsem se musel sám prokousávat. Citesových věci jsem do Evropy dovezl asi víc, než ty jsi viděl pohromadě, taky jsem se dopustil nějaké nepřesnosti, a nějakou tu pokutu taky zaplatil, a to člověka poučí. Takže zřejmě jsi měl kamaráda pozorněji poslouchat, protože to co jsi napsal, prostě bylo plné min. nepřesností. Dál se k tomu nepotřebuji vracet.
Vidět za vším jen prachy, to už je taky diagnóza, ne? Možná bys měl zase navštívit terapeuta :lol: :lol:
Lov kde chceš a co ty chceš, přeji ti lovu zdar. A já budu dělat totéž, mě třeba neberou klecoví lvi ani krotcí nosorožci. Nicméně nikomu ne necpu a v principu proti tomu nic nemám, ty peníze za ten lov prospějí dobré věci. It pays, it stays.
Věř nebo ne, mám letos skutečně poměrně různorodé plány, na první lov odjíždím koncem března, některé - ty pozdější termíny se ještě ladí, ale zpovídat se nebudu a na internetu už vůbec ne.
Naposledy upravil(a) BwanaHunter dne stř 05.2.2014, 10:36, celkem upraveno 1 x.
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
BwanaHunter
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1907
Registrován: úte 13.10.2009, 21:01

Re: AFRIKA - LOVECKÉ SAFARI

Příspěvek od BwanaHunter »

Přátelé, jinak mám celkem zajímavou nabídku na lov buvolů, v oblasti Krugeru, volný revír, předpokládaná trofej kolem 40 placů, dobrá slovitelnost, pro 2-4 lovce, cena necelých 10 tis. USD, kdyby měl někdo zájem....
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Koblížek
Nový návštěvník
Příspěvky: 44
Registrován: ned 23.12.2012, 21:21
Bydliště: Podorlicko

Re: AFRIKA - LOVECKÉ SAFARI

Příspěvek od Koblížek »

Pánové, pozorně jsem přečetl celé vlákno, krom tedy pár příspěvků "lovce" Mildy a musím hluboce smeknout, protože posledních pár stran byla opravdu zajímavá diskuze pánů, kteří tomu rozumí a nemají potřebu se jakkoli přečůrávat.Moc Vám děkuji, i když jsem v Africe nikdy nebyl a abych řekl pravdu mě to do včerejška ani nelákalo, tak teď jsem nadšen :D zavřu oči a jsem tam :D , otevřu je a jsem zas v práci :? fuj realita :D určitě bych se tam chtěl jednou podívat, ale teď na to zatím ještě nemám "koule"...takže budu dále snít a snít a snít..díky všem, jsem nadšen!!!!
Myslivec Milda
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 296
Registrován: pon 11.4.2011, 21:32
Kontaktovat uživatele:

Re: AFRIKA - LOVECKÉ SAFARI

Příspěvek od Myslivec Milda »

BwanaHunter píše:Mildo, nejsem všeználek, ale pár věcí jsem v životě myslím poznal a nastudoval. A na tohle fórum chodím proto, abych se něco dozvěděl, a případně se o nějakou svoji zkušenost podělil, a třeba tak někomu ušetřil starosti, kterými jsem se musel sám prokousávat. ....Citesových věci jsem do Evropy dovezl asi víc, než ty jsi viděl pohromadě. ....
... Vidět za vším jen prachy, to už je taky diagnóza, ne? Možná bys měl zase navštívit terapeuta :lol: :lol:
Lov kde chceš a co chceš, přeji ti lovu zdar. A já budu dělat totéž, .....mě třeba neberou klecoví lvi ani krotcí nosorožci.....
Věř nebo ne, mám letos skutečně poměrně různorodé plány, na první lov odjíždím koncem března, některé - ty pozdější termíny se ještě ladí, ale zpovídat se nebudu a na internetu už vůbec ne.

Dear Bwana.
Dobrá tedy, opravuji se na : webový grafoman s didaktickými sklony a utkvělou představou, že musí často předávat bližním svoje vědomosti po kterých všichni jistě toužebně prahnou . Je to tak OK ? Proč myslíš, že jsi TY dovezl do Evropy asi víc SVÝCH VLASTNÍCH = ulovených a zaplacených citesových trofejí než jsem já v životě viděl ? Vysvětlíš ? Já sice nejsem zaměstnanec = profesionální lesník někde od Šumavy, jako se tu prezentuješ ty, ale aspoň netrpím neodbytným nutkáním , že jsem povolán k tomu abych zvěstoval na českém webu jediné a neomylné pravdy o myslivosti a Africe zejména. Posíláš mně k terapeutovi. Tak nevím poradil ti to tvůj veterinář ? Nebo chceš tvrdit, že lovecké safari v Africe není v první řadě o penězích ? To víš že si budu lovit po svém , za svoje, tak jak chci a můžu . Taktéž Ti přeju upřimně Lovu Zdar. Víš, zatím jsem v Česku poznal, uznávám a respektuji jediného člověka který o Africe a lovech OPRAVDU něco ví, ze svojí dvacetileté praxe profesionálního loveckého průvodce. Od Tanzanie až po JAR. Je mi ctí, že ho můžu považovat za kamaráda. Možná by ses měl podívat na jeho web ZDE: http://www.world-wide.cz . Takto podle mne vypadá opravdový profesionál. S Richardem člověk může kvalitně lovit v Kanadě, Rusku, Africe, Turecku, Austrálii a na Novém Zélandu. Jako profesionální lovecký průvodce byl Richard prokazatelně u více než tisícovky ulovených kusů afrických zvířat. Od tebe jsem tu viděl, kromě písmenek samochvály, kterým můžu, ale taky z ryze pragmatických důvodů nemusím věřit, akorát pár fotek z Namibie s těmi nejobvyklejšími a nejlevnějšími místními zvířaty. Nic víc. A ty tvoje „poudačky“ o krotkých nosorožcích a ochočených klecových lvech mně jenom ujišťují o tom, že nevíš o čem píšeš. Nikdy jsi to zřejmě neviděl na vlastní oči, takový lov. Kdyby ano, pak bys nemohl napsat takové nesmysly. Možná tím uděláš dojem na jednoduché lidi kteří v Africe nikdy nebyli a pravděpodobně ani nebudou . Ti jsou ochotni věřit nesmyslům typu krotký nosorožec a podobně. Nic takového na afrických pláních neexistuje. Nosorožec je velmi náladový a nevyzpytatelný a nikdo ho nikdy neochočil, aby byl krotký ve smyslu tohoto slova. Loni jsem byl v JAR ubytovaný na Rhino Lodge ( nosorožčí lóže ) . Přes poledne se na zavlažované trávě popásala nosorožčí kráva s teletem a vůbec si nás nevšímala. Stejná, tatáž kráva pak v noci, když jsme se vraceli z lovecké výpravy na noční zvěř , napadla jen tak zuřivě auto - Toyotu kterou jsme jeli. Ještě že byl terén rovný a dalo se jí rychle ujet. Lev je skutečný král a dospělý samec nebo velká lvice kteří se lidí nebojí jsou velice nebezpečnými dravci. Jít jim s puškou v ruce naproti a střílet na ně v buši na cca. 20-30.m není sranda. Lev nechce zemřít jen tak jako malá kočka domácí. A každoročně v Africe lvi zabijí několik lovců - optimistů. Až sám nějakého lva doopravdy ulovíš, teprve pak o tom můžeš mluvit. Plky z doslechu jsou irelevantní. A hlavě mi nepiš kolik jsi už sám a za svoje ulovil lvů. S velkou většinou obsahu tvých příspěvků zde na LF se téměř ztotožňuji , nemálo věcí vidím velice podobně . Snad i proto jsem citlivější když napíšeš nějaký tzv. "kulervoucí tlach " . Tak čágo bágo hochu.
Myslivec Milda
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 296
Registrován: pon 11.4.2011, 21:32
Kontaktovat uživatele:

Re: AFRIKA - LOVECKÉ SAFARI

Příspěvek od Myslivec Milda »

Rogam píše:To Myslivec Milda

Milý Mildo, nebuď vztahovačný, stává se z Tebe popudlivý dědek, podívej, můj příspěvek nebyl opravdu namířen nijak negativně proti Tobě a ani proti Tvému kamarádovi.

Tvé narážky jsou jinak liché, máš špatný odhad na lidi, já si na lvici opravdu "našetřit" nemusím. Navíc, lvice není lev a hlavně klecová zvířata v JAR se mi nějak příčí střílet.

Pokud se ptáš, tak vloni jsem byl opět v Namibii a Mosambik mám v plánu letos. Podrobnosti si nechám pro sebe, aby mi to nějaký šmírák nebo podobné ubohé individuum nezávidělo.

Hele Rogame, je mi v podstatě jedno jak mně zde kdo vnímá . Já jenom nemusím ty pohádky „ovčí babičky“. Taky se mi nechce ztrácet čas žvaněním o ničem. To je tvůj styl = přitakávat, chválit a papouškovat co kdo napíše. Bwana aspoň převážně píše to, co opravdu sedí. Ne však vždycky! Od tebe jsem zde viděl jenom odkazy na nějaké fotky z internetu. Nic víc než neurčité příspěvky typu: nebude-li pršet = nezmoknem. Jenom aby to někoho nepopudilo. Toto není můj šálek kávy. Vždyť TY o Africe v podstatě nic nevíš. Namibie je ta nejlevnější země pro nenáročné lovecké turisty . Taková „ojebávačka“ pro opatrné a šetrné . No ale pobavil jsi mne: Jak se ti příčí střílet klecová zvířata. NIKDY jsi se lvicí nebo lvem, či lvíčaty v buši osobně a naživo nepotkal ! Nevíš o čem mluvíš. Nejsi ale sám kdo je naivní. Někteří jsou i neskuteční optimisté. Loni jsem měl v JAR průvodce Ruana a Pieta ( vulgo Alttas ) . Tito pánové už dlouho, často a opakovaně doprovází na Danger lovy hlavně asiaty, američany a rusy kteří si to můžou dovolit ! ( Lvice je od cca. 6.000,- EUR, velký dospělý lev od 12.000,- EUR za odstřel ) Jistý Larry Cross, takto právník z NY se v roce 2012 rozhodnul, že bude lovit velkého lva loveckým lukem . V NY, v jeho Hunting Clubu mu řekli, že to není žádný problém a v JAR mu to potvrdili. No a milý optimista si kromě profesionálního doprovodu najal i kameramana, aby mu tento lov natočil. Aby měl v NY co ukázat. Na Danger-lovy musí mít lovec-host nejméně dva profilovce jako doprovod, někdy i tři. No dopadlo to dobře. Larry má svoje fotky a video, kterak lukem a několika šípy sám zastřelil krále zvířat. Jenže má to maličký háček: Lovecký doprovod si tento lov taky natočil a toto video dal na web ZDE :

http://www.youtube.com/watch?v=TPm74teJwmY .

Takže si zapiš za uši : Žádný ochočený a neškodný klecový lev neexistuje ! Opak je pravdou. Lvi odchovaní na veeeeelikánských – speciálních farmách od puberty si sami loví zvířata stejně jako lvi ve volnosti, a jsou draví, nebezpeční a navíc člověka se nebojí. Na rozdíl od lovu antilop se takový lov musí nějaký měsíc dopředu zajistit, včetně všech povolení a „Game Lodge Outfitter“ musí příslušnému úředníkovi prokázat, že lev/lvice pobývá v opravdu velikánské oplocené oboře ( 1.000 HA a víc) nejméně měsíc a více, a že je to opravdu divoké zvíře. Lvi se loví jen na vybraných destinacích a zájem lovců je obrovský. Za jakýsi peníz má lovec jistotu, že během cca. 3 – 5.ti loveckých dnů toho lva/ lvici v buši- veliké oboře opravdu potká. V Tanzanii sice loví ve volnosti, ALE !!! Lovec nikde nemá zaručené že lva vůbec uvidí. Jistotu má jenom ve velkých denních poplatcích za pobyt a doprovod. Navíc, kolik km skutečně asi pěšky ujde denně evropan v horkém africkém buši ? Jaký má plošný záběr ? Těch 1.000 HA velice těžko. To je ten hlavní důvod proč lovit lvy na jistotu v JAR. ČAS + JISTOTA LOVU. Co se Mozambiku týká. Tam se loví převážně s profesionálním doprovodem z JAR. Zrovna ten Altas , se kterým jsem loni jezdil, lovil s klienty v Mozambiku měsíc přede mnou. Když jsem se ho ptal jaké to tam je, tak nadával že tam chytil malarii, že tam nic pořádně nefunguje a jsou velikánské problémy v komunikací s místními úřady. ( Není bakšiš = nic nefunguje ) Uvědom si, že evropan tam je 10.000.km od domova, že je prakticky rukojmí černochů kterým jde jen a jen o jeho peníze. Krajina JAR a Mozambiku není zásadně odlišná, ale prostředí a seriózní servis velice. Takže leť do Mozambiku a pak až se vrátíš teprve mluv co jsi viděl a jaké to bylo. Mně osobně bude stačit JAR a lvice na Kalahari. Když to vyjde a čeští soudruzi lovci mi na poslední chvíli necuknou. Loni se mnou takto „vyjebali“ tři od Hradce K. Všechno domluveno, zajištěno a na letišti v Praze , hodinu před odletem volají, že měli nehodu a nepoletí. A všechno bylo rázem jinak než jsem si představoval. Letos máme letět koncem dubna v jiném personálním složení . Tak jsem moc zvědavý jak to dopadne. Licence na dvě lvice už máme blokované a jedna je ještě volná. Když jsou tři, je cena velice vlídná. Včetně letecké přepravy z JNB na Kalahari za rozumný groš. Samozřejmě že se tam dají lovit taky jenom místně běžné antilopy. S bonusem = přítomnost na lovu na dvě lvice. Český průvodce je celou dobu s námi. To je fakt úplně, ale úplně jiné kaffféé než potloukat se v Namibii za levnými druhy antilop které jsou tam nejběžnější.
Myslivec Milda
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 296
Registrován: pon 11.4.2011, 21:32
Kontaktovat uživatele:

Re: AFRIKA - LOVECKÉ SAFARI

Příspěvek od Myslivec Milda »

BwanaHunter píše:Přátelé, mám celkem zajímavou nabídku na lov buvolů, v oblasti Krugeru, volný revír, předpokládaná trofej kolem 40 placů, dobrá slovitelnost, pro 2-4 lovce, cena necelých 10 tis. USD, kdyby měl někdo zájem....
Hmmm, Bwana a co bys řekl tomuhle: JAR , lov ve stejné destinaci, Dubleta = Buvol býk + kráva, dle vlastního výběru, celkem za 9.000,- EUR ? Když budou dva lovci tak je to super cena. Každý bude mít jeden kus a o celkovou cenu se spravedlivě podělí. Nebo se dobře podívej na Richardův web: http://www.world-wide.cz/ na ZIMBABWE, tam můžeš na pozemcích rodiny Mugabe lovit Kaferského buvola , all inclusive za nějakých cca. 7.000,- USD. Kromě této ceny platíš jenom letenku a přepravu trofeje do Evropy. Za přijatelný bakšiš místnímu bossovi můžeš střelit prakticky cokoliv. Loviště je buďto v centrální Zimbabwe nebo u Viktoriných vodopádů, poblíž Zambie. Kdo má rád malarii, mouchy tse-tse, hady a různé škvory ve stanu + místní „eintopf“ ten si tam toho užije habakuk. Nebo v centrální Zimbabwe, se solidním zázemím evropského typu lov na Slona + Buvola = all inclusive za cca. 11.500,- USD. Pravda ze slona si dovezeš jenom kůži a lebku, kly můžeš mít za rozumný příplatek odlité z nějaké umělé pryskyřice, napohled k nerozeznání od slonoviny. Otázka je kam s tím doma ? Buvolí trofej si můžeš dovézt tak jak je, tohle tam nikdo neřeší. Kdo chce lovit v Africe LEVNĚ ten se může kouknout na Richardově webu na Namibii. Celkově to doporučuju hlavně jako opravdu seriozní a komplexní informace o tom KDE, JAK, ZA KOLIK a BEZPEČNĚ se v současnosti dá lovit v Africe.
Myslivec Milda
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 296
Registrován: pon 11.4.2011, 21:32
Kontaktovat uživatele:

Re: AFRIKA - LOVECKÉ SAFARI

Příspěvek od Myslivec Milda »

Koblížek píše:Pánové, pozorně jsem přečetl celé vlákno, krom tedy pár příspěvků "lovce" Mildy a musím hluboce smeknout, protože posledních pár stran byla opravdu zajímavá diskuze pánů, kteří tomu rozumí Moc Vám děkuji, i když jsem v Africe nikdy nebyl tak teď jsem nadšen :D zavřu oči a jsem tam :D , otevřu je a jsem zas v práci určitě bych se tam chtěl jednou podívat, ale teď na to zatím ještě nemám "koule"...takže budu dále .....snít a snít a snít.....díky všem, jsem nadšen!!!!
Dobrá rada: Když chceš realizovat své sny, tak se konečně probuď ! Koblížku, emoce a projekce to je mnohdy hrozné svinstvo. Ale dá se to léčit. Pro začátek zkus už výše zmiňovaný web : http://www.world-wide.cz/ . Tam se podívej na odkaz : KNIHY , a tam konkrétně na spodní video, kde Richard v Travel Journalu pro ČT povídá o Africe. Od něho to fakt sedí a můžeš si konečně udělat pravdivý obrázek o čem je dnes Afrika a tamní lovy. Mnohem lepší než z čtení tohoto vlákna. Mně osobně se ten pořad líbí, krom pravdivého popisu reality jsou tam fotky z africké krajiny a farem kde jsem s Richardem tři roky po sobě lovil. Přesně TAK vypadá současná JAR v oblasti Limpopo.
BwanaHunter
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1907
Registrován: úte 13.10.2009, 21:01

Re: AFRIKA - LOVECKÉ SAFARI

Příspěvek od BwanaHunter »

Mildo, zeptal jsi se, tedy odpovim, jinak nemam v planu tuhle debatu dal rozvijet. Napsal jsem, ze jsem do Evropy dovezl vic Citesovych veci, nez jsi mozna videl pohromade. Nikde jsem nenapsal ani sluvko o tom, ze svych vlastnich trofeji. Zajistoval jsem a stale obcas zajistuji servis pro dalsi lovce, co se s tim nechteji zabyvat a taky s tim trochu obchodoval. A? Mas snad pocit, ze na to, abych poznal papirovou valku s tim spojenou, musi jit nutne o moji trofej? To preci ne, rec byla o dovozu citesovych exemplaru.
Jojo, poradil mi to muj veterinar, uz se to koukam vykecalo ;).
Pana Markse neznam, na web jsem zatim jen mrknul, ale nemam duvod pochybovat, ze je zkuseny profesional. Ja mel zase jine ucitele. A?
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Odpovědět