Švenk
Re: ?venk
téměř:ale zatím co když po padesátý se to lůžko trochu vymačká?
Na to tam je ten šroubek v předním kameni,vodorovně se závěrem,ale jak ho utáhneš nebo povolíš tak jdeš znova nastřelovat.
Na to tam je ten šroubek v předním kameni,vodorovně se závěrem,ale jak ho utáhneš nebo povolíš tak jdeš znova nastřelovat.
Já si myslím že už s tím šroubkem nic nenaděláš,když je ten kámen naletovaný na pouzdru.
Lovec zabíjí jednou ranou.
Pochybuju,že je destička letovaná.Naklepavá se na rybynu na fest,tak že do strany se ani nehne a proti posunu jí jistí ty dva šroubky z vrchu.
To je jiná píseň
myslíš??to to jsem s toho daněklanus píše:Na Kozap sa tá montáž síce podobá ,ale bude značky inej ; (Kozapáci Torx skrutky ignorujú;majú radšej mäkkúčke s malým otvorom pre kľúčik aby došlo k jeho "bezpečnému otlačeniu " !!!).
Také řeším novou montáž - mám klapku, kameny nasunuté a zajištěné důlčíkem, ale každý v jiné výšce!
dvojka CZ16/16, Mauser 7x64, + po tátovi dvojka Bajkal 16/16, a letos po strýci Mauser 8x57S
Pokud máš starou klapku neznámého původu, tak doporučuji odstranit, zadělat díry a začít znovu. Většinou se totiž jedná o dílo nějakého kutila nebo VD Lověna. Výhodou koupené značkové montáže je zaručený, ověřený materiál a super zpracování.
Pak jen záleží na správné montáži na zbraň.
Pak jen záleží na správné montáži na zbraň.
CZ 584.4 12/.308W
Sauer & Son 12/12/9,3x74R
kameny jsou v příčné rybině, takže vyklepnout a nafrézovat nové, zkoušel jsem pohledat na netu, zda existují nějaké polotovary, ale bohužel
dvojka CZ16/16, Mauser 7x64, + po tátovi dvojka Bajkal 16/16, a letos po strýci Mauser 8x57S
Asi špatně hledáš koukni do katalogu na stránkách www.recknagel.de zde jsou hotové montáže které používám. Jen si vybrat co potřebuješ, ale pokud chceš na kulovnici švenk, tak doporučuji opravdu jak jsem psal, zaslepit a přidělat na vrch.
Dříve se ty kameny zafrézovávali z důvodu absence stranové korekce puškohledů a nastřelování se dělalo poklepem na kámen.
Dnes skoro vše doženeš puškohledem, ale dávej bacha na jednu zásadní věc, dost často jsem se setkal stím že osa hlavně naní rovnoběžná s osou pouzdra závěru, hlavně u Zetek ,pak je nutné tuto korekci provést na montáži.
Dříve se ty kameny zafrézovávali z důvodu absence stranové korekce puškohledů a nastřelování se dělalo poklepem na kámen.
Dnes skoro vše doženeš puškohledem, ale dávej bacha na jednu zásadní věc, dost často jsem se setkal stím že osa hlavně naní rovnoběžná s osou pouzdra závěru, hlavně u Zetek ,pak je nutné tuto korekci provést na montáži.
CZ 584.4 12/.308W