Stránka 2 z 2
Re: Zajíc
Napsal: pon 16.1.2012, 10:50
od vhool
Re: Osetreni zveriny
Nový příspěvekod Petr1970 » pon 16.1.2012, 10:37
tak než jsem dopsal přípspěvek tazatelky zmizel, prosím admina o smazání
díky
určitě napíšou i zkušenější, ale "měl by být v pořádku" - dělá se to tak vždy, osobně nějak nevím proč - drobná i pernatá..
jinak jsou i myslivci(konzumenti) kteří nechávají zajíce speciálně "zrát" - nechají ho někde viset (půda) v mrazu i několik dnů-týdnů, aby prý maso mělo "lepší chuť" - začne se rozkldádat.. otázka co komu chutná a jak to voní
- samozřejmě když to někdo umí a ví co dělá, může to být zajímavé, ale jako amatér bych si to nikdy nedovolil, skončit někde na infekčním se mi nechce...
jinak platí to že když už zamražené - nyní necháte "rozehřát", stáhne, vykuchá - už nezamrazovat ale zpracovat - naložit, péct, dusit, co je libo
Re: Zajíc
Napsal: pon 16.1.2012, 12:42
od fesoj
Re: Zajíc
Napsal: pon 16.1.2012, 15:55
od Zdenek41
Nedá mi to.Ač je příspěvek asi smazán.Do tomboly jsem připravoval asi 20 zajochů.Nedovolil bych si je dát do mrazáku nevyvrženy.Můžu říci,že to byl pěknej opruz.Používal jsem chilurgické nůžky a jak na potvoru všichni místo bobíků měli kaši....Když si představím nevymačkaného zajíce v tom ledu tak mě taky mrazí.Zase bych z toho,ale nedělal vědu nechat povolit sundat z kožichu a celej obsach dutiny břišní pryč.Jak už někdo psal okamžitě po stažení a vyhození zpracovat.
To fesoj kdyby to nebylo k tobě či ke mě tak daleko tak bych ti ho klidně věnoval,můj letošní putoval s hostem někam do Bardějova.
Re: Zajíc
Napsal: pon 16.1.2012, 16:18
od Petr1970
add stahování - já z domácích králíků mám trošku problém i s tím ztuhnutím.. doma - králík, teplej a šup načisto..
tady výřad ve 4, domů jsem donesl prkno
chápu že z hlediska myslivosti a společných honů to nejde, ale pak je s tím horší práce