Yukon Photon
Re: Yukon Photon
Zdravím. Chcel by som Vás poprosiť o radu. Ktorý z týchto troch NV by ste mi doporučili? Yukon photon 6,5x50 ,
Pulsar digisight N770A , ATN X-Sight II HD 5-20x.
Neviem sa rozhodnúť. Ďakujem vopred za odpoveď.
Pulsar digisight N770A , ATN X-Sight II HD 5-20x.
Neviem sa rozhodnúť. Ďakujem vopred za odpoveď.
Já za sebe bych dneska bral právě ten ATN.
Jako výhody spatřuji plynulý rozsah zvětšení, upgrade firmwaru, nahrávání videa, nezrnitý obraz i když ten se dá u N770 už také eliminovat. ATN mě přijde jako o třídu modernější zařízení a myslím, že je stále levnější. Photona neuvádím, jelikož mě ničím neoslovil.
Jako výhody spatřuji plynulý rozsah zvětšení, upgrade firmwaru, nahrávání videa, nezrnitý obraz i když ten se dá u N770 už také eliminovat. ATN mě přijde jako o třídu modernější zařízení a myslím, že je stále levnější. Photona neuvádím, jelikož mě ničím neoslovil.
Merkel KR-1 Black 7x64 + Docter Unipoint 2,5-10x50, osnova 4-0 na šíně + Norma Vulkan, Hornady InterLock SP, S&B SPCE
Meopta MeoStar B1 8x42
Drsnosrstý jezevčík Asta
Meopta MeoStar B1 8x42
Drsnosrstý jezevčík Asta
Jedná sa mi hlavne o to aby bol čistý obraz. Aby som jasne rozoznal pohlavie. Mne sa tiež pozdáva ( podľa videí na youtube) obraz najčistejší práve u ATN.
U Pulsaru by jsi musel dokoupit ještě přídavný přísvit 940 nebo tu novou 915ku, která je ale dost drahá, stojí 4800Kč.
Také proto bych volil ATN, zdá se mě prostě v možnostech dál. A o čistotě, to snad ani nemá cenu se bavit. Tam vede.
Také proto bych volil ATN, zdá se mě prostě v možnostech dál. A o čistotě, to snad ani nemá cenu se bavit. Tam vede.
Merkel KR-1 Black 7x64 + Docter Unipoint 2,5-10x50, osnova 4-0 na šíně + Norma Vulkan, Hornady InterLock SP, S&B SPCE
Meopta MeoStar B1 8x42
Drsnosrstý jezevčík Asta
Meopta MeoStar B1 8x42
Drsnosrstý jezevčík Asta
Moment. Čiže ku ATN by som nemusel kupovať prídavný prísvit?
Možná jsem se špatně vyjádřil...
Koupit přísvit musíš, myslel jsem to tak, že byť u N770 vestavěný přísvit je, tak když chceš dosáhnout čistého obrazu, musíš stejně koupit přídavný.
A i tak vychází pulsar o nějakých 8 tisíc víc.
Koupit přísvit musíš, myslel jsem to tak, že byť u N770 vestavěný přísvit je, tak když chceš dosáhnout čistého obrazu, musíš stejně koupit přídavný.
A i tak vychází pulsar o nějakých 8 tisíc víc.
Meopta MeoStar B1 8x42
Drsnosrstý jezevčík Asta
Meopta MeoStar B1 8x42
Drsnosrstý jezevčík Asta
Ahá. Jasné chápem. Myslíš, že by na ATN stačila tá 940-ka do 100m? Viac totiž strieľať určite nebudem. Budem tým hlavne loviť zver diviačiu a škodnú. Prepáč, ak sa pýtam možno pre teba jasné veci, ale keď investovať, tak rozumne. Vďaka za odpoveď.
To chápu, taky se radši 1000 x zeptám a nakonec ještě vyzkouším než koupím, na tom není nic špatného. Myslím, že do 100m bude 940 stačit. Pokud máš možnost v okolí N770 či ATN vyzkoušet, tak to udělej. Ale jestli máš v okolí slušného prodejce, tak tě to nechá vyzkoušet on.
Meopta MeoStar B1 8x42
Drsnosrstý jezevčík Asta
Meopta MeoStar B1 8x42
Drsnosrstý jezevčík Asta
.... Nebude to ATN nejvíc náchylné na poruchy ? Přece jenom cena 600 USD a na amerických fórech dost často píší o zamrzání...I když znám 3 majitele 770 a dva už reklamovali,z toho jeden dvakrát. To ATN je zajímavé natáčením videí,to je zajímavé...
No v okolí nepoznám nikoho, kto vlastní tieto NV. Jedine mám možnosť vyskúšať Yukon Photon. Takže mi ostáva len nájsť predajcu, ktorý mi to dá vyskúšať.
Ďakujem za rady.
Ďakujem za rady.
Nechápu, jak někdo, kdo vyzkoušel oba (atn i 770), může doporučit atn , to je hračka
fplisek: Ty máš na to iný názor?
palkopal: ďakujem za link. Čítal som ho už.
palkopal: ďakujem za link. Čítal som ho už.
Jde o to že porovnáváš cenově rozdílné kousky (17 000 x 28 000 x 37 000, Photon x Atn x Pulsar) A to se někde odrazí.
Ja měl půjčený od kámoše na delší dobu Photona a ke konci se mi dostal do ruk i 770.
Tu 770 bych za ty prachy bych určitě nechcel, zvětšení jen 4,5-6,75 dle mě dnes nepoměr cena výkon.
Jde o to že s Photom 6,5 na poli obeznám i 60kg kňourka s přísvim 940nm do 100m při pohledu z boku bez problémů.(kamoš se 3ma dioptriama taky)
Obraz je na Pulsaru čistší (má lepší čip) ale koukal jsem s ním jen do 50m na hromadu v lese. (i když mě připadal lehce obraz do hněda)
Když už pulsar, tak šel bych asi spíš do N970 ktera je paradoxně v některých kšeftech levnější jak n770 .
(Lepší parametry 970, zvětšení, funkce, kvalita obrazu,.....)
Zase ale pulsar mě překvapil fce Sumlite, která je u n970 údajně ještě vylepšena, to co Photon bez přísvitu nedal, Pulsar ještě bez přísvitu v pohodě, (takže do jisté míry pasiv)
Atn pokud nejseš fanda do elektroniky a nerozumíš tomu tak spusta funkcí je ti k ničemu, protože tahle mašinka je nima nadupaná. Ale v rukách jsem ho neměl. Pulsar pokud jsi průměrně zručný tak si ho po chvili koukání nastavíš ke své spokojensti. Photon nastaví i břídil (na nastavení toho moc není) včetně výměny baterek.
Ja měl půjčený od kámoše na delší dobu Photona a ke konci se mi dostal do ruk i 770.
Tu 770 bych za ty prachy bych určitě nechcel, zvětšení jen 4,5-6,75 dle mě dnes nepoměr cena výkon.
Jde o to že s Photom 6,5 na poli obeznám i 60kg kňourka s přísvim 940nm do 100m při pohledu z boku bez problémů.(kamoš se 3ma dioptriama taky)
Obraz je na Pulsaru čistší (má lepší čip) ale koukal jsem s ním jen do 50m na hromadu v lese. (i když mě připadal lehce obraz do hněda)
Když už pulsar, tak šel bych asi spíš do N970 ktera je paradoxně v některých kšeftech levnější jak n770 .
(Lepší parametry 970, zvětšení, funkce, kvalita obrazu,.....)
Zase ale pulsar mě překvapil fce Sumlite, která je u n970 údajně ještě vylepšena, to co Photon bez přísvitu nedal, Pulsar ještě bez přísvitu v pohodě, (takže do jisté míry pasiv)
Atn pokud nejseš fanda do elektroniky a nerozumíš tomu tak spusta funkcí je ti k ničemu, protože tahle mašinka je nima nadupaná. Ale v rukách jsem ho neměl. Pulsar pokud jsi průměrně zručný tak si ho po chvili koukání nastavíš ke své spokojensti. Photon nastaví i břídil (na nastavení toho moc není) včetně výměny baterek.
Mozek222: Áno viem, ceny sú rozdielne. Ale niekto si vychvaľuje Photona nad Pulsarom. Pričom cena Photona je o polovicu nižšia. Preto som ich dal do môjho výberu. Ako som už spomínal, loviť budem do 100m a chcem bezproblémov rozoznať pohlavie ( či sa jedná o kňourka alebo bachyňu )
ATN : Tej elektroniky sa nebojím ( myslím ako nastavenie ), som mladý začínajúci poľovník.
Len podľa videí na youtube má ATN najčistejší obraz. Len
som to dal do diskusie aby som zistil, či je to naozaj pravda. Nechcem investovať do niečoho, čo ma bude potom mrzieť.
Takže s Photonom si bol spokojný a uprednostnil by si ho pred 770 ?
ATN : Tej elektroniky sa nebojím ( myslím ako nastavenie ), som mladý začínajúci poľovník.
Len podľa videí na youtube má ATN najčistejší obraz. Len
som to dal do diskusie aby som zistil, či je to naozaj pravda. Nechcem investovať do niečoho, čo ma bude potom mrzieť.
Takže s Photonom si bol spokojný a uprednostnil by si ho pred 770 ?