Stránka 1 z 1

Daněk

Napsal: pát 07.1.2011, 13:39
od Perník
Dostal jsem kousek dančího, takže scháním nějaké osvědčené recepty, pokud se nalézají ve vašich mysliveckých kuchařkách.
:wink: Děkuji

Re: recepty z dančího

Napsal: čtv 13.1.2011, 23:35
od Jiří K.
Pokud nemáš s dančím zkušenosti, nedělej žádné experimenty. Vyber si recept, který máš u zvěřiny s jelenovitých rád a ten si připrav z daňka. Pak máš možnost srovnání. Samozřejmě nebudeš dělat guláš s kotlety a minutky z boku. Vybírej recept, který potřebuje co nejméně koření. Ať cítíš chuť masa a ne česnek, jalovec atd.
Osobně mám ten pocit, že dančí je z našich jelenovitých to nejchutnější s čím se můžeš setkat.
Drobná poznámka :
Výše uvedené neplatí u zvěřiny z říjného kusu!!! :D

Re: recepty z dančího

Napsal: sob 15.1.2011, 13:48
od plok
Dančí je celkem univerzální maso. Nemá tak silné zvěřinové aroma, takže ho jedí i lidé, kterým jinak vadí (např. moje žena :D ). Před vánoci jsem střelil svůj první kus vůbec- danče a zatím jsem dělal hřbet jako svíčkovou na smetaně a teď jsem upekl kýtu dohromady s bůčkem s knedlíkem a se zelím a olizovala se až za ušima.
Takže na jakýkoliv způsob.

Re: recepty z dančího

Napsal: ned 06.2.2011, 20:26
od František Fořt
Já taky dančí považuju za nejlepší zvěřinu v našich končinách. Téměř výhradně se cokoliv použitelného z dančího snažím dělat na steaky - samozřejmě minimálně medium. Na pár dní, ale klidně i na týden, dva, naložit do oleje, koření max. s trochou česneku a nemá to chybu.
Je to přesně, jak píše kolega, má to nejmenší aroma ze všech druhů zvěřiny. Zkrátka bez konkurence.

Re: recepty z dančího

Napsal: ned 29.5.2011, 11:59
od vincenzokr
Mohu jen souhlasit,dančí je velmi jemné a chutné,já ho dělám jako steak či klasika řízek,nemá chybu,pokud mohu doporučit,guláš je taky dobrej,jemnej :wink:

Re: recepty z dančího

Napsal: pon 17.9.2012, 16:26
od lovecloncaku
Nevím sice, zda je daňčí nejlepší maso, je takové jemnější, ale se steaky musím souhlasit.
Každopádně daněk se šípkovou také nikdy neurazí. :P