Stránka 1 z 1

Napsal: pon 09.10.2006, 12:42
od nohavica stanislav
Já jsem se naučil od Poláků dělat srnčí tatarák: maso z jedné poloviny srnčího hřbetu tj.asi 40-50dkg. dobře odblanit a očistit,semlet na jemno nebo naškrabat,jednu střední ciduli nadrobno nakrájet,rozmáčknout dva strou?ky česneku(nemusí být,stačí potřít topinku) dále polevkovou l?íci sojové omáčky klasik ne sladkou,páru kapek worčestrové omáčky,l?ičku hořčice,trochu kečupu,ne moc at to není sladké no a sůl ,pepř podle chuti ,jednu l?íci olivového oleje a 2-3 ?loutky.Vyjde z toho asi 4. porce.každému to zatím moc chutnalo. Samozřejmě dobře vymíchat a namazat na nemoc vysma?enou topinku Dobrou chut..

Napsal: stř 11.4.2007, 8:51
od František Fořt
Zřejmě tenhle recept Standy bude další obměna v mém zvěřinovém jídelníčku. Tatarák jako takový zbo?ňuju.
Jsem zvědav na Vhoola, ten zase nadělá tatarák z celého jeleního hřbetu. Tentokrát ale bude to plato vajec opravdu potřebovat. Jenom mám obavu, aby po takové dávce syrového masa nebyl už moc divoký.

Napsal: stř 11.4.2007, 9:01
od nohavica stanislav
Františku doporučuji ,zatím kdo skusil ,každý se chtěl za tím zabít. PS. s tou hřčicí opatrně at nepřerazí chut. Standa

Napsal: stř 11.4.2007, 9:11
od František Fořt
Hned dávám domů befel, až manželka vytáhne půlku hřbetu z mrazáku. Snad toho pro mě nebude moc a nebudu potřebovat Balouna. Udělám si fajn?mekrovskou verzi. Mám ještě i hřbet ze srnčete, to má maso jak dort samo o sobě.
Jsem ale i docela zvědav, jestli zítra přibude nový thread "jak dopadl tatarák u vhoola". To by jeho rodince taky mohlo chutnat, oni jsou takoví nefal?ovaní "vegetariáni".

Napsal: stř 11.4.2007, 16:32
od vhool
:lol: :lol: :lol: panove dekuji za vasi pozornost :lol: :lol: :lol: dekuji.zitra se to konat asi nebude,nemam srnci (sezrano :cry: ) ale ten kousicek jelena bych nasel (tak ke trem kilum hrbetu urcite) kdyz to riznu jeste tak deseti panenkama z divocaku tak by to fakt mohlo bejt akorat :lol: :lol: :lol:

Napsal: pon 23.4.2007, 15:24
od František Fořt
Tak jsem o víkendu dělal tatarák ze srnčího hřbetu. Ač s tím nemám kdovíjaké zkušenosti, bylo to super. Akorát toho opět bylo na mě samotného hodně. Nakonec jsem to půl kilo syrového masa natlačil. Vřele doporučuji, ani nebylo poznat, že je to ze zvěřiny. Rozhodně zajímavé zpestření.

Re: Srnčí tatarák

Napsal: pon 17.9.2012, 16:33
od lovecloncaku
Mno, dám si brzo a rád...