Srnčí ražniči:
Maso ze hřbetu nebo kýty dobře odblaníme, nařežeme na plátky které lehce naklepeme, nakořeníme pepřem a solí a lehce poprášíme paprikou, lehce počesnekujeme. Plátky skládáme na sebe do misky, nahoře zakápneme olejem a rozetřeme aby neosychaly, necháme několik dnů odležet, v ledničce i týden. Rozřežeme cibuli na čtvrtky a rozloupeme na lístky. Napichujeme na polovinu špejle první cibuli na ni plátek uzeného bůčku a maso ,to samé stále až do konce špejle. Nesmíme dlouho smažit abychom maso nevysušili. Příloha brambor nebo hranolek, tatarka, zeleninová obloha. Je to sváteční pochoutka.
Srnčí ražničí
-
- Pravidelný diskutér
- Příspěvky: 119
- Registrován: pon 25.9.2006, 16:25
-
- Věčnej rejpal ;-)
- Příspěvky: 662
- Registrován: pon 09.10.2006, 11:25
-
- Věčnej rejpal ;-)
- Příspěvky: 662
- Registrován: pon 09.10.2006, 11:25
-
- Pravidelný diskutér
- Příspěvky: 119
- Registrován: pon 25.9.2006, 16:25
Já na tu jehlu s masem cibulí a ?pekem přidávám natenko nakrájená kolečka jablek bez slupky. celé to obalím alobalem a dám péct do trouby na 170°C skoro na hodinu. pak to vybalím nechám ten alobal s jehlami na pekáči přidám 20°C na teplotě potřu medem a ?oupnu to do trouby ještě tak na patnáct minut nepřikryté. Není potřeba to kazit nějakou přílohou...nejvýš krajíc chleba se hodí ještě před jídlem na utření uslintaných vousů...
Nežli pošleš střelu v dál,napřed mysli potom pal.