Stránka 2 z 2

Re: jelení zvěřina

Napsal: pát 22.10.2021, 10:16
od lovec
Samozrejme, že je požívateľné. Jeho konzumácia je závislá skôr na lokálnej zvyklosti. Napr. v Nemecku je obľúbené, pretože podľa konzumentov má tú správnu výraznú arómu divinového mäsa. Určite nie v každom kúte Nemecka, ale všeobecne býva prijímané takto.

Re: jelení zvěřina

Napsal: pát 22.10.2021, 17:03
od pavels
No právě ta (vůně), to se do něčeho nakladá?
Ta otazka plati i pro danči zvěř.

Re: jelení zvěřina

Napsal: pon 08.11.2021, 11:30
od SoukuM
Když sem byl na východním Slovensku na jelení říji a kolega střelil jelena, tak doprovod udělal játra, která z říjného kusu většina lidí označuje za nepoživatelná. Recept jednoduchý, do kotlíku vrstva nakrájené cibule, vrstva plátků jater, posypat kari. Další vrstva cibule, jater a kari. Nakonec kostka másla navrch a to celé udělat na otevřeném ohni. Dobrota veliká a žádný prk cítit nebyl. To kari to vytáhne. MS

Re: jelení zvěřina

Napsal: pon 10.10.2022, 20:24
od fesoj
Nebožtík hajný Fišera vždy tvrdil, že jediná část čerstvé zvěřiny z jelena v plné říji jsou - kupodivu - ráže, pokud jsou při vyvrhování velice pečlivě až úzkostlivě vyňaty, ovšem vlastní zkušenost s tím nemám. Na druhou stranu jsem si ověřil, že dobře udělaná paštika z jater říjícího šestnácteráka III. VT byla vynikající - ale její výrobkyně se dnes již na nic nezeptám. neb již dávno vaří ve věčných lovištích.