Řízek naruby

Kulinářské rady a recepty
Odpovědět
Petr Kaděrka
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 115
Registrován: sob 27.12.2008, 22:29
Bydliště: Bílá

Řízek naruby

Příspěvek od Petr Kaděrka »

Ze zvěřiny (možno i hovězího, králičí, kuřecí....)
Nejlépe z kýty, hřbetu.
Dále potřebujeme: sůl, pepř, vajíčka, strouhanku, špek, cibuli, olej, sádlo, brambory
Maso očistit, nakrájet na plátky, naklepat, osolit, opepřit. Obalit ve strouhance, pak ve vajíčku, osmáhnout na oleji (stačí jak vajíčko "zatuhne"). Prokládat na pekáč, vymaštěný sádlem, (na hranu, ne vodorovně) s cibulí nakrájenou na plátky a špekem (dobře zauzeným). Vždy řada řízků, řada cibule, řada špeku. Vložit do vyhřáté trouby a při 180°C péct do měka, řízky co 15 min. prolévat výpekem. (doba dle druhu a stáří zvěřiny).
Řízky podávat s míchaným bramborem, které přelejeme výpekem se špekem a cibulkou.
lovecloncaku
Nový návštěvník
Příspěvky: 12
Registrován: pon 17.9.2012, 16:09

Re: Řízek naruby

Příspěvek od lovecloncaku »

Osobně jsem zkoušel nějaké varianty "besednických" řízků, které jsou těmto dost podobné, ale klasika je klasika... :wink:
Odpovědět