Pomůcky k rušení a zpracování zvěřiny

Posedy, žebříky, seníky, krmelce a jiné.
Jiří K.
Zkušený diskutér
Příspěvky: 718
Registrován: čtv 17.1.2008, 6:55
Bydliště: Ostrava

Re: pomůcky k bourání a zpracování zvěřiny

Příspěvek od Jiří K. »

Ideál by byla varianta 4 ks srnčí nebo 2 ks prase. To 2 a 1 jako minimum, ale pokud nebude zbyti tak to bude muset stačit. Má to být na chlazení kusu v letě, ne na dlouhodobé uskladnění.
bon
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 474
Registrován: úte 04.9.2007, 16:46
Bydliště: Vysočina

Re: pomůcky k bourání a zpracování zvěřiny

Příspěvek od bon »

Chlazení zvěřiny v létě jsme vyřešili nákupem staršího chladícího boxu z řeznictví za asi 10 000,- Kč. Sice to má větší spotřebu, ale nový by stál majlant. Máme to v našem areálu, vedle je hadice s tekoucí vodou a bez toho si už neumím ošetření zvěřiny v létě ani představit. Pokud to chceš mít "mobilní", tak jsou dvoukřídlé profi lednice o objemu asi 1 400 l, což by měla mít v nabídce každá slušná firma dodávající profi gastrovybavení. Cena ale bude dost vysoká ( cca 50 000,-Kč), tak že něco podobného staršího by bylo cenově přijatelnější. Profi lednice má výhodu, že chladí na 2 - 4 °C, což ti žádná domácí lednička neudělá.
Uživatelský avatar
Leon
Moderátor
Příspěvky: 2773
Registrován: sob 23.9.2006, 16:51
Bydliště: kousek od M.B.

Re: pomůcky k bourání a zpracování zvěřiny

Příspěvek od Leon »

CZ 550 american 308win.
Odpovědět