Kulovnice Marlin v plastu
- fesoj
- Zkušený diskutér
Re: Kulovnice Marlin v plastu
Smazáno uřivatelem.
Naposledy upravil(a) fesoj dne stř 20.7.2011, 22:42, celkem upraveno 1 x.
Kritériem pravdy je praxe.
- fesoj
- Zkušený diskutér
figi, díky za pozvání, ale mám to trochu z ruky, snad to bude mít někdo v okolí a když to nebude hned - honem se ani pes nevytento...
Nějaké nové zkušenosti s touto kulovnicí? Na USA forech to celkem chválí...
Marlin XS 7 243 win, cz 550 lux 8x57JS, ZP 45 16/65, ZP 149 12/70
jj děkuju ...
- fesoj
- Zkušený diskutér
K tomu špatnému podávání nábojů - upravilo se to samo, snad ten Ballistol pomohl. A jinak - je sice předčasné hodnotit flintu po vystřelení cca 25 ran, ale zatím si myslím, že je to ta nejlepší "funglovka", co se dá za tyhle peníze sehnat. Jediné, co se mi na ní nelíbí, je nemožnost vybrat nábojovou schránku spodem. Při "vycvakávání" nábojů přes závěr hrozí smůla, že ti patrona upadne, což se ještě zhorší v zimě při zmrzlých prstech, a sedíš-li na posedu... Já to raději dělám tak, že vyndám pouze náboj z komory, pak vyndám závěr, ostatní náboje ve schránce nechám, zavěr strčím do kapsy a v klidu a v bezpečí slézám s posedu. Jak říkala naše babička - můžeš bejt blbej, ale musíš si umět poradit.
jak to kurňa? ja som to na ZKK robil takto:
1./ vyberem naboj z komory
2./ zatlacim ho naspat do nabojovej schranky k ostatnym
3./drzim palcom naboje zatlacene pod urovnou okraja schranky
4./ zasuniem zaver do komory...zbran je nenabita a naboje pokope. Neni nic horsie ako mat naboje a zaver po vreckach. To ma byt nejlepší "funglovka", co se dá za tyhle peníze sehnat ? ak sa bavime o praktičnosti loveckej flinty
1./ vyberem naboj z komory
2./ zatlacim ho naspat do nabojovej schranky k ostatnym
3./drzim palcom naboje zatlacene pod urovnou okraja schranky
4./ zasuniem zaver do komory...zbran je nenabita a naboje pokope. Neni nic horsie ako mat naboje a zaver po vreckach. To ma byt nejlepší "funglovka", co se dá za tyhle peníze sehnat ? ak sa bavime o praktičnosti loveckej flinty
- fesoj
- Zkušený diskutér
Tibi 1 - s těmi náboji pod závěrem máš naprostou pravdu. Taky jsem to tak dělával, jenže od doby, kdy jsem měl opakovačku, uplynulo pár pátků a nějak jsem pozapomněl - jó,ta skleróza je svině ! Díky za připomenutí !
Tibi: dělal jsem to přesně tak, jinak můj Marlin už je pryč a nový majitel je pokud vím velmi spokojen.
Ještě bych měl jeden dotaz ohledně stoupání vývrtu. Ten je 1:12 u 308my. Dají se u tohoto stoupání použít střely s hmotností kolem 12 grámů(lapua mega), nebo to střelu neustabilizuje(dejme tomu ve vzdálenosti max 200 metrů).
teoreticky len do 180grain.....ale neni nad prakticku skusku na strelnici do papiera
Kubajs, v pohodě, neboj se toho.
Všem moc děkuju. Marlina mám vyhlídlého a z největší pravděpodobnosti ho pořídím.
-
- Nový návštěvník
zdravím. tuhle flintičku v ráži .308 mám doma a jsem s ní spokojen. jen jsem se chtěl zeptat jestli jse jí někdo zkoušel na dlouhou vzdálenost př. 300m. protože při koupi mi prodejce říkal že je schopná pohodě střílet i na 400m. jenže s jakým rozptylem?
. podělte se prosím se mnou o své zkušenosti. děkuju 

Jestliže je schopna střílet na 100m např MOA (cca 3 cm), tak je toho schopna i na 400 (cca 12 cm). Pokud ne, tak největší chyba bude mezi flintou a zemí
.

Blaser R8 8x57 JS, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16