Čisticí šňůry

Vše o kulovnicích a malorážkách
kasari
Moderátor

Re: Čisticí šňůry

Příspěvek od kasari »

Už jsem to taky zkusil...Jsem zvědavej, co tam zejtra večer najdu... :wink: :lol:
Ulkomaalainen...
vhool

Příspěvek od vhool »

figi píše:Honzíku, asi jsi ho nezkoušel, protože bílý hadřík u pravidelně čištěné zbraně je po jedné ráně a čištění způsobem, jak jsem to popsal zelený od měděnky, opravdu pěkná sytá jedovatá zelená. Nu, každý ať vyzkouší.

Samozřejmě Tombakiller je výrazně účinnější, ale zase kromě oceli žere vše, pažbu, řemen i oblečení ...
evidentne ti tombak killer jeste lezi ve skrini ...zere pouze polituru ale to zere i alkohol (lih),benzin a cokoliv krom vody,ve dreve zanecha pouze mastnou stopu jako kazdy jiny olej.pri vzniku tombakkollera jsem zkousel dostupne pripravky velmi dukladne nehlede na to ze ballistol pouzivam jiz vice nez deset let a prave jeho neucinost byla duvodem k vyvynuti vlastniho pripravku.to ze je zelena je pouze dukazem toho ze je na bazi kyseliny a po jedne rane necistim ani omylem :wink: .tombak je na bazi ammoniaku a tudiz ke kovum krome medenych slitin je neutralni stejne jako na drevo (dlouhodoby test maceni orechoveho dreva z pazby,maceneho po dobu 21 dni bez zmeny struktury dreva) a vetsinu plastu jako i na brynyr ...o textiliich nemluvim protoze hadriky kterymi jsem utiral potricneny stul jiz v zacatcich slouzi stale stejne.tudiz kdyz o tom nic nevis tak mi laskave nedelej negativni reklamu protoze je to muj obchodni artikl stejne jako ochranna znamka.neco jineho bude kdyz mi podas dukaz o skodlivosti pripravku na zbran.pak jsem ochoten to uznat a stahnout ho z trhu ... myslim ze jako clovek pohybujici se ve vyssich kruzich by jsi mohl neco vedet o etice,nic ve zlem ale to co jsi napsal je pouha lez z neznalosti ...
vhool

Příspěvek od vhool »

to figi: zamerne jsem se tu o tombak killeru nezminoval protoze by to mohlo byt brano jako komercni propagace coz neschvaluju jako moderator :wink: ... ale dik za zverejneni ... :lol:
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

yardaz

Tak jsi v pohodě.
Já už toho vyzkoušel mnoho, ale tohle je nejjednodušší a spolehlivý způsob.
Naposledy upravil(a) figi dne pon 09.11.2009, 20:23, celkem upraveno 1 x.
! 243W ! 6XC!! 222 Rem, 223 Rem, 308W, 8x57JS
figi63@seznam.cz
http://www.loveckastrelba.cz/
vhool

Příspěvek od vhool »

myslim ze tento test nepotrebuje komentare ....
http://www.laniganperformance.com/kg12testresults.html
yardaz
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yardaz »

Sice neumím po americky ale pochopil jsem to.. :lol: Zajímavé...
Přání bývá nebezpečně často otcem myšleky!
Nepište mi prosím SZ. Pište mi na mail: info@naposed.cz
www.pumaknives.cz
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

vhool - v tom testu nedopadl balistol vůbec zle, naopak.

Tombakiller je neskutečně účinný, až z toho jde strach, protože měď rozpouští přímo před očima.
A to, co jsem napsal nebylo myšleno negativně. Naopak to bylo právě o té účinnosti. Stačí použít jednou za čas, aby dorazil to, co se v hlavni tvrdošíjně drží - a to beze zbytku.
! 243W ! 6XC!! 222 Rem, 223 Rem, 308W, 8x57JS
figi63@seznam.cz
http://www.loveckastrelba.cz/
yardaz
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yardaz »

kasari píše:Už jsem to taky zkusil...Jsem zvědavej, co tam zejtra večer najdu... :wink: :lol:

Řemen???? :mrgreen:
Přání bývá nebezpečně často otcem myšleky!
Nepište mi prosím SZ. Pište mi na mail: info@naposed.cz
www.pumaknives.cz
kasari
Moderátor

Příspěvek od kasari »

:lol: myslel jsem ten test s Ballistolem. Na flintě nemám kousek dřeva a na hlavní manox, tak myslím, že to přežije... :lol:
Ulkomaalainen...
vhool

Příspěvek od vhool »

jeste cast testu provadenych na dreve s tombak killerem:
http://www.lumberjack.estranky.cz/archiv/uploaded/8

to figi: jen jsem reagoval na to co jsi napsal o agresivite tombak killeru ac to neni pravdou :wink: dva rokyse ladilo slozeni aby to bylo agresivni pouze na to na co to ma pusobit :wink:
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

Figi - promiň špatně jsem to upřesnil.. myslím tu šňůru.. já jí snad ještě nikde v prodejně neviděl..
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

Tak už jsem to našel..díky :D
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Vrátím se trochu k tý šňůře. Pokud není ničím napuštěna, jde jen o mechanické čistění vývrtu. Výhoda je jen v tom, že na jedno protažení to vezme trochu víc, než hadr na vytěráku. Možná bude lepší na odmaštění vývrtu. Přece jen ale na bílé hadře nebo toaleťáku je toho vidět více.
Já, pokud zbraň nepoužívám více jak 14 dní používám chemii a to i z důvodu, že zejména karbon drží ve vinglu drážka-pole a tam se mechanika těžko dostane. Kdybych měl seřadit dle účinnosti k slitinám mědi to, co mám vyzkoušeno:
1. 10% čpavková voda
2. Tombak Killer
3. Robla solo
4. Ballistol
Ta čpavková voda je fakt dryják. Má však jednu nevýhodu, a to je voda. To právě odstranil vhool Tombak Killerem a spojil to s rozpouštěním karbonu. Ballistol funguje, ale je to běh na dlouhou trať. Vezmu li v potaz cenu, účinky a dostupnost vychází mě nejlépe Killer. (vhoole, to je nezávislé hodnocení, tak to nemaž, kdyby to stálo za ho..., tak to taky napíšu)
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

mě se hodně osvěčil čistící olej blaser,podědil jsem kulovnici,ze které se minimálně 5 let nestřílelo a samozřejmě nebyla ani vyčištěná.Čistil jsem to asi půl dne.Do hlavně jsem stříkl již zmiňovaný čistič,flintu jsem měl ve svěráku hlavní dolů,při kontaktu s nečistotami je ihned rozpouští i bez použití kartáčku,což se mi u balistolu nikdy nestalo.

již při prvním vyčištění se vývrt krásně leskl,ale po každém dalším nastříkání a protáhnutí kartáčkem jsem z toho dostal ještě hromadu bordelu.Musel jsem to opakovat snad desetkrát,než to bylo naprosto čisté.

Balistol je určitě dobrý,ale není tak silný,jako např. již zmiňovaný killer nebo ten blaser.Výhoda balistolu je,že se dá použít na všechno a je ekologicky nezávadný.

K té čistící šňůře bych snad jen dodal,že podle mě je to vhodné na brokovnice,ale kulovnice potřebuje daleko větší péči,než jen to protáhnout "šňůrou".
Naposledy upravil(a) Tommy dne úte 10.11.2009, 11:01, celkem upraveno 1 x.
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Ten lesk je ošemetnej. Už to tu napsal figi a já mám stejnou zkušenost. Lesku při pohledu do hlavně dosáhnu velmi rychle, ale vývrt pořád maže černě a modře. Mnohdy je karbon ještě pod tombakem. S použitím čistidla jen na karbon se zdá již vše OK. Když ale použiji následně čistič na tombak, vše je jinak. Jak se tombak rozpouští, tak to ještě maže i černě. Někdy je vrstva tombaku dobře vidět na okraji ústí při pohledu trochu zešikma.
Mám ale mnoho známých z řad sportovních střelců, kteří nečistí, nebo max jednou za rok a zejména malorážky. Provozní zasrání hlavně je pro ně předpoklad konzistentních výkonů a po vyčistění to musí opět zasvinit. Pokud střílí pravidelně, byla by to pak hromada střeliva na špinění. Sakra, teď ně mapadl marketingový tah. Co takhle specialní zasírací patrona? :) :) :)
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Odpovědět