TIKKA T3
Re: TIKKA T3 Hunter
Tak to je jiný případ. Mě jdou náboje ze zásobníku dobře, ale nejde mi doklapnout klika.
Brok je brok, ale první kule bere.
zdravím chlapi, kde bych si tutu krasavici mohl prohlédnout na živo v Praze nebo okolí?kde jste jí zahlédli?diky

Detex ma prubezne skladem, ale vetsinou jenom huntery a v tech nejrozsirenejsich kalibrech. Ergonomie pazby je ovsem stejna a vse okolo taky.
Sauer 101, .30-06, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
Hunter keď zvažuješ T3 a Rossler tak ti možem povedať kedže mám obidve , že T 3 je lepšia .
Jiří - bez náboje jde a s nábojem v komoře nejde ? A pokud je to tak, je to i s různými náboji a náboji různých výrobců ?Jiří píše:Tak to je jiný případ. Mě jdou náboje ze zásobníku dobře, ale nejde mi doklapnout klika.
Překvapilo mě, jak má Tikka krátkou pažbu. Musel bych z ní střílet jedině pořádně nabalenej 

Já ji také musel prodlužovat, mám ale Varminta v plastu, a není to tak jednoduché. U dřeva v pohodě.
-
- Pravidelný diskutér
zdravím, mohl bys to nějak rozvéztmedo píše:Hunter keď zvažuješ T3 a Rossler tak ti možem povedať kedže mám obidve , že T 3 je lepšia .
máme doma Tikku, uvažuji o koupi Rosslera, které jsem si zkoušel v jen obchodě
- Rossler mi přišel na pohled hezčí, ale pojistka byla taková "vechtlavá". Na druhou stranu u Tikky je pojistka fest, ale současně je problém odjistit, aby to necvaklo.
více poznatků by se hodilo
T 3 má oveľa lepší chod záveru , stalo sa mi , čo som nepredpokladal , známy starý myslyvec / jde odborník na zbrane dlehoročný lesák , byvalý športový strelec reprezentant/ mi hovoril , že rossler v naklonenej polohe nepodá náboj do komory aby som to vyskušal - vysmial som ho ...
A potom to prišlo na spoločnej kamarat strelil na velkeho diviaka nad 150 ja som po nom vypálil ale trafil som ho na nohu - išiel na mna , prebil som a rana nikde
zo zvyku som udrbal po zásobníku a prebil som znova ale to už diviak bol cca 5O m odomna tak som mu ukončil trápenie . Skrátka nepodal náboj , nie je to pištol , že tan máš vypušťanie zásobníku jednoduché tu mušíš stlačiť obidvoma prstami ...ja nosím krátku zbrán stále a na zásobníky si dávam pozor aj pri dlhých to už robím automaticky , že si overujem či nie je zásobník uvolnený ...A určite som záver potiahol dozadu uplne - pre rýpalov.
A potom to prišlo na spoločnej kamarat strelil na velkeho diviaka nad 150 ja som po nom vypálil ale trafil som ho na nohu - išiel na mna , prebil som a rana nikde

V akej naklonenej polohe mas na mysli? Mam doma jeden Rössler v 30-06,tak vyskusam....
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts
JA som sa na to potom vykašlal stalo sa mi to raz ale v tej najnemožnejšej chvíli ...mal som nahodený kolimátor , naklonené puška vodorovne , celá puška doľava v osi hlavne ako som ťahal za Kľuku zaveru a pohýňal sa do kopca aby som videl / kal 8x57JS.
hajné píše:Zdravím všechny,
zvažuji koupi kulovnice Tika T3 Hunter v ráži 6,5x55se. Zajímal by mě Váš názor případně Vaše zkušenosti s touto kulovnicí a ráží. Střílím srnčí, z černé sele a lončák na zdálenosti cca do 130 m. Díky
Zdravím , som tu nový. Tiež som sa rozhodol pre Tikku T3 Lite 308W, ale poviem vám, že je to doslova adrenalínový šport čakať na dodanie. Koncom mesiaca tu budú, potom zavolajte o dva týždne, potom o týždeň, dva krát po sebe, už sú na ceste .....No začalo ma to normálne baviť a aby som si pridal niečo naviac predal som hlavnú guľovnicu
Dúfam, že sa mi čakanie oplatí. V závere som sa rozhodol, že zoberiem ktorý koľvek model v 308 W. Ako ste na tom boli ostatný .Myslím, že dodávka pre DETEX a Slovensko je súbežná. Čo tu čítam s vôľou záveru v otvorenej polohe, nezdá sa mi to až tak zlé, oproti CZ kde záver drhne.

Tak tikka v laminu a nerezu bohuzel neklapla a cekat dalsi rok az dva to fakt nee. Tak jsem vzal aspon toto
http://mlorinc.galerie.cz/3379755-lov#62774598
a dale sipkou doprava...

http://mlorinc.galerie.cz/3379755-lov#62774598
a dale sipkou doprava...
Sauer 101, .30-06, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
To je 243W ? Blahopřeji.