TIKKA T3
Re: TIKKA T3 Hunter
Jo, jo, jinak nevyndáš úderník. Mě se to moc líbí a když jsem to poprvé rozdělal tak úžasná jednoduchost. Tam se snad nemá ani co pokazit.....
Sauer 101, .30-06, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
-
- Administrátor
Tak, tak. V jednoduchosti je genialita. Je to obdoba jak u Rugru GP 100. K rozdělání zbraně na prvočinitele stačí povolit jeden šroubek na střenkách. V tý jednoduchsti a výrobní nenáročnosti je právě síla Tikky s poměrem kvalita/cena.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
-
- Zkušený diskutér
Další adept na "rehma" i když -23,5C už možná léči . Ještě štěstí, že jsi ji neměl v 9,3 nebo 300WM a nestřílel jsi. Kdyby to uletělo do bličeje, tak bylo možná po náladě ze střílení na delší dobu. Obdobné problémy se objevily v Brněnské zbrojovce, když v první vlně zkoušela nacpat 300WM do závěrů 98. Pažby praskaly a museli se naučit znova vybírat dřevo.
Není nad lepene dřevo, nebo laminated:-)
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
No já bych se po téhle zkušenosti už plastu nebránil!
Ale aspoň jsem zkusil po dobu opravy jiné ráže a optiky půjčené od mých kamarádů. Z opravenou flintou jsem už od té doby asi 6x střílel a spoj vypadá dobře - puškařství Novotný v Praze mohu doporučit!
Jinak to rezebírání závěru je fakt pohodička, jen když to dělam jednou za pár let, tak vždy musím postup znova naštudovat!

Ale aspoň jsem zkusil po dobu opravy jiné ráže a optiky půjčené od mých kamarádů. Z opravenou flintou jsem už od té doby asi 6x střílel a spoj vypadá dobře - puškařství Novotný v Praze mohu doporučit!

Jinak to rezebírání závěru je fakt pohodička, jen když to dělam jednou za pár let, tak vždy musím postup znova naštudovat!

6,5x55SE

Čau chlapi, projížděl jsem si pár stránek na netu a narazil na tikku T3 lite.. Jelikož už dlouho přemýšlím o koupi druhé kulovnice, rozhodl jsem se zřejmě pro ni (hlavně taky proto, že ji dělají v LH).. Ráž by se mi líbila .243w,6,5x55SE nebo 270WSM.. Zajímá mě, co říkáte na tu poslední zmiňovanou 270WSM? Zkoukl jsem pár videí na youtube, něco jsem i přečetl, ale stejně je toho málo.. Dík moc Lovu zdar
P.S. zdržte se takových komentářů typu - proč tohle, to je zbytečný apod..
dík
P.S. zdržte se takových komentářů typu - proč tohle, to je zbytečný apod..

- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Koukam ze to rozebirani zaveru je tak jednoduche, ze se to pred musi poradne nastudovat
Ne, ted vazne. Me osobne se libi zaver z jednoho kusu. Tam kde je mala vule, muze byt casem vetsi, az by me to mohlo stvat, kdyby se mi tam klika trochu hybala. S tim asi uz nic neudelam. A rozebirani zaveru mi prijde treba u pusek Howa, Sako taky jednodusi. Howa je rozebrana tam kde je u Tikky sundana krytka. Stejne se mi ale porad nejvic libi rozebirani zaveru u CZ 550.

Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Zdravím všechny Tikkaře,potřebuji poradit se sundáním mušky u Huntera............může mi někdo z Vás zkušenějších poradit?
no ja mam staru 598cku a tam je to na cervickoch...odtocis a mas no problem
-
- Nový návštěvník
Dobry den,mam kulovnici tikku t3 litte 30-06 spr.mam ji 7 mes. a zatim jsem nemel problem az na vcerejsi nastrelovani na patrony breneke 11,7 g.Nekolikrat mi nevysla rana prez napinacek,kdyz mackam spoust rychleji tak vetsinou v pohode,ale pomalu blbne. poradi mi nekdo co stim? dekuji.
Hrdza na TIKKE T3 pred: 3 dňami, 22 hodinami
TIKKA-či je možné aby táto zbraň CHYTILA HRDZU? Dnes mi chlapec ktorému som radil pri kúpe pušky povedal, že po mesiaci čo nebol doma zistil hrdzu na ústí ale i na brunírovanom povrchu hlavne.Pre "pre chytrolínov, nebýva v jaskyni,ani ju neopral"iba ju po poslednej vychádzke nepretrel olejom.Verte prekvapilo ma to, ja z mojou ZKK a ZH si na to dávam pozor a olejujem vždy, za 22 rokov je brunír na niektorých miestach ošúchaný ale hrdza nieje nikde.
TIKKA-či je možné aby táto zbraň CHYTILA HRDZU? Dnes mi chlapec ktorému som radil pri kúpe pušky povedal, že po mesiaci čo nebol doma zistil hrdzu na ústí ale i na brunírovanom povrchu hlavne.Pre "pre chytrolínov, nebýva v jaskyni,ani ju neopral"iba ju po poslednej vychádzke nepretrel olejom.Verte prekvapilo ma to, ja z mojou ZKK a ZH si na to dávam pozor a olejujem vždy, za 22 rokov je brunír na niektorých miestach ošúchaný ale hrdza nieje nikde.
-
- Nový návštěvník
Dobry den,mam tikku a musim ji cistit po kazde nasteve lesa mistama se mi obevuje tale rez,ale je to moje hracka tak si s ni
hraju rad
jsem s ni spokojen az na ten problem s napinackem.Jen doufam ze je treba jen rostelovanej,to zjistim az ji dam
ke zbrojiri.je z ni vistreleno ta 80 ran ale chodim s ni casto proto umela pazba a ta se mi osvedcila.
hraju rad

ke zbrojiri.je z ni vistreleno ta 80 ran ale chodim s ni casto proto umela pazba a ta se mi osvedcila.
-
- Nový návštěvník
CHtel jsem jen oravit to ze tikka mi nerezne po kazde nasteve lesa,ale pri zhorsenych podminkach dest mlha a td.ji musim ocistit jinak je to znat tak se omlouvam
je to dobra zbran lepsi jsem zatim nemel,ale cekal jsem ze bude vic odolna ohledne pocasi.mam jeste 7x57 UB a ta je na tom lip ohledne rezi a je ze 50 let.

-
- Nový návštěvník
Tak tikka je doma z detexu,mel jsem problem z napinackem,obcas nevisla rana ale zjistili ze je jen rostelovanej,sice jim to trvalo mesic
ale uz je doma,tak az ji poradne vyzkousim dam vedet.

ale uz je doma,tak az ji poradne vyzkousim dam vedet.
Zdravim všetkých, potrebujem poradiť kde by sa dala zohnať Tikka Hunter .308 win. ak máte kontakt na nejakého spoľahlivého predajcu v okolí Brna tak prosím kontakt.
TIKKA T3 .308 Win. Meopta Meostar R2 2,5-15x56 RD 4K
Marocchi 03 Field 12/76
UB .308 Win. / 12 - 70
CZ 85 Combat 9 Luger
Slovenský hrubosrstý stavač
Marocchi 03 Field 12/76
UB .308 Win. / 12 - 70
CZ 85 Combat 9 Luger
Slovenský hrubosrstý stavač