Hajnej007 to vyře?il výborně, co se počtu oprávněných osob týká. Pořád ale musí být splněny další zákonné podmínky. Pokud jsou, pak jako stráž usmrcuji. Pokud ne a to je vet?inou, protože buď pes zrovna neštve, páč vše zdrhlo, nebo je to plemeno lovecké, služební atd., pak usmrtit nesmím. Zákona znalý majitel pytlačícího psa se mi vysmál do ksichtu, že jeho miláčka loveckého plemene nesmím usmrtit ani jako myslivecká stráž, i když pytlačí. To má sice pravdu, ale žádný zákon mi nezakazuje toho psa nadosmrti zmrzačit. Broky ve varlatech nebo kulí přestřelené běhy odradí každého psa od pytlačení a výdaje na léčení nebo utracení takového mrzáka by měly odradit i majitele od dalších pokusů. Mně takovou ránu nikdo nedokáže, tudí? nejsem právně posti?itelný. Vím, že to je síla, ale kdo viděl umírat zvěř uštvanou, nebo str?enou, tak s tím nemá problém. Osobně jsem usmrtil pouze dva psi. Majitele jsem nikdy nezjistil, domnívám se, že byli ze sousedního Polska. Oba byli pytláci, jeden vlčák nejspí? kříženej s něčím a druhej něco křížený s vlčákem.

Zůstali na fleku, tak jsem je schoval pod smrček a začal shánět ty majitele. Ale nesehnal jsem je ani druhej den a když jsem se pro psy vrátil, tak byli se?ráni. Po několika psech jsem střílel, ale neusmrtil jsem je. Alespoň jsem je nikde Nenašel při dosledu. Taky jsem je nikdy už neviděl. Krom jednoho, kterýho jsem na žádost majitele za litr rumu zastřelil - najednou jim onemocněl, ne?ral a evidentně to s ním šlo z kopce. Táta to známému odmítl, že u toho vždy brečí. Já tu svini pytláckou odprásk (teda toho psa), ani jsem nehnul brvou, což táta nechápal do té doby, než jsem mu to při tom rumu vylíčil celé.

Tímto příspěvkem rozhodně nechci nabádat nikoho z řad mysl. hospodářů či stráží a už vůbec ne řadových myslivců. Já jen, jak to řeším ... Holt, když ten pes zákonné podmínky pro jeho usmrcení nesplňuje, tak neusmrcuji. Zákon dodržuju a ještě plním slib myslivecké stráže CHRÁNIT ZVĚŘ ... Tak co VY na to, kolegové? P.S.: Pochopitelně psa kolegy nezlikviduji, rozli?ím co je pytlák a co ne, nejsem LOVEC psů a koček.[/b]