- srnčí obvykle odejde po ráně těsně za plecka do 30 metrů, ORYX nepředá dost své energie a minimálně se deformuje na srnčím, výstřel o velikosti pětikoruny, podlitina kolem vstřelu maximálně do 10 cm, dá se seškrábat. Barvení perfektní, myslím, že jsem sobě srnčí nikdy se psem nedohledával. Na komoru srnčí střílím, pokud si netroufám na krk. Na názor ostatních nehledím... Jinak na komoru, na plocho, za plecka. Pokud si nejsem jistý, nestřílím vůbec. Vystřelit na srnčí, rozbít plecka, hřbet nebo střelit špatně a dohledávat, dostřelovat, tak to si srnčí nezaslouží.
Černá ve většině případů padá na fleku ( sele a lončák na čekané) střílím přes plecko aby byla předána energie co nejlíp. I po zásahu kloubu nedochází k defragmentaci střely. Přestože na větší zvěři dojde k vyššímu předání energie, podle mě dostatečnému

Je fakt, že mě netrápí hlad a nikdo nenutí plnit dodávky kusů. Taky jsem už několik takových rozstřílených kusů zpracovával a takhle tedy ne, to ať si každý sám zpracuje a zkonzumuje, ono ho to blbé střílení pak přejde. Na naháňkách jsem mnoho kusů neulovil, ty co jsem zasáhl, ovykle padly jako podťaté.
VULCAN mám taky ale v podstatě ho nenabíjím, jelikož od střely nic jiného než jsem popsal výše neočekávám. Vyzkoušel jsem před časem SaB, tehdy tuším 8,5 a 9 gramů. Výstřely byly mnohem větší, jako dlaň, podlitiny daleko větší, takže SaB už nekupuju, prostě dokud je nebudou rozdávat na testování zdarma, nemám důvod platit za pokusy. V Tesku taky dávají jitrnice na ochutnání, když chcou prodat. Měl jsem i LAPUA ale Oryx vyhrál.
Mám ho ve třech hlavních a až si půjdu koupit vysněnou TIKKA VARMINT, tak to bude 6,5 x 55 SE a střílet bude ORYXem, snad stejně dobře i na větší vzdálenost, než si troufám z mých kombinovaných.