AFRIKA - LOVECKÉ SAFARI
-
- Častý návštěvník
Re: AFRIKA - LOVECKÉ SAFARI
V zasade nikdy nekomentuji prispevky jinych ale tahle diskuze mi neda tak nejak spat.Mel jsem tu cest absolvovat 3 lovecka safari a to 2 x do Namibie a 1 x do JAR.Neco jsem tam videl,zazil i strelil-to jen predesilam.Pri prohlidce fotografii v galerii pana Markse jsem videl u ulovku Myslivce Mildy a jeho syna/nebo naopak-podle toho kdo tyto chvastave a posmesne prispevky pise/ jen a pouze ulovky tzv.rady pro chudaky-kudu,zebra,caracal,bushbok,pakun,tedy zadny buvol,sable,slon atd...nic.Tak asi tak.Nejak me to chvastani a poucovani dneska sebralo a musim jen potvrdit,nevim kdo to psal,ze to je diagnoza.Ano Mildo,priznavam se,jsem podle Tebe LUZR.A jsem tomu rad 

To Myslivec Milda
Milý Mildo,
ještě jednou jsem si tady přečetl Tvé příspěvky a musím uznat, že máš ve všem pravdu. Nejen, že jsi z náš největší lovec s dokonalým přehledem o všem možném, který má největší a nejlepší trofeje, ale hlavně jsi tu mezi námi ten nejlepší střelec, nejbohatší zdejší africký lovec a v neposlední řadě, ho máš určitě taky největšího. Mělo mně to dojít dřív.
Přesto přese vše, si dovolím reagovat na některá Tvá tvrzení. Podívej ty velký guru zdejšího fóra, aspoň by sis mohl dát námahu a přečíst si pořádně, co ostatní píšou. Jelikož, já jsem nikdy netvrdil, že by klecový lev byl méně nebezpečný (či dokonce ochočený a neškodný), než ten z volné přírody. Ano, za určitých okolností tomu může být, že lev z klecového (farmového) odchovu je i nebezpečnější, než ten z volné přírody, jelikož má jiný vztah k člověku. To ale prostě nic nemění na tom, že se mi nechce lovit některá uměle odchovaná zvířata, mám to prostě ve své hlavě. Tobě to nevadí, Tvoje volba, mně to vadí, moje volba, každý vyhledáváme něco jiného. Mně se je totiž příčí střílet nějak z principu, zrovna tak bych nešel v ČR lovit do obory na daňky nebo jeleny.
Nevím od kdy jezdíš do Afriky lovit, já tam byl prvně někdy na přelomu tisíciletí, takže jsem absolvoval i nějaký ten lov v JAR, tak nějakou takovou matnou představu bych asi mohl mít jak to tam chodí. Možná kdybys nebyl natolik arogantní k místnímu personálu, tak by ses třeba dozvěděl trochu víc, jak to tam v tom jejich „loveckém průmyslu“ chodí. Všude na světě stejné, ojeb na turisty, vše je jen tvrdý byznys, konkurence velká. Největší pohroma pro majitele farmy je, když na lovu dojde ke zranění loveckého hosta a ví se to. Takže není na některých farmách výjimkou (netvrdím, že na té, co jezdíš ty), že když tam má přijet nějaký „odborník“, u kterého není jistota, jaký je střelec, tak mu lva „připraví“, nacpou ho oblbujícími sedativy, obestřou pro atraktivnost, že lev je místní zabiják dobytka, v lepší případě lidožrout a hosta nechají za pořádný poplatek zblblého lva odstřelit s tím, že lovecký host měl velké štěstí, jelikož ulovil „odpočívajícího“ lva. Každopádně jsem s Tebou za jedno, že lov velké africké kočky není žádná legrace.
O tom, kde a co lovím s Tebou řešit nehodlám, jednak si zakládám na soukromí a jednak to stejně nemá cenu, když sem dám jakoukoliv fotku své trofeje, tak můžeš tvrdit, že se fotím s cizí trofejí nebo že jsem si tu fotku stáhl třeba z internetu a upravil, jelikož ve Photoshopu to je otázka chvilky. Zrovna tak si to můžu myslet i já u některých Tvých fotek. Rovněž si i můžu myslet, že jsi jen organizátor z Čech, který nemá peníze na pořádný odstřel a funguje v Africe systémem, dovezu pár lidí, zaplatím si letenku, jinak mám zadarmo (či téměř zadarmo) pobyt a nějakou tu antilopu k odstřelu, event. něco dalšího si přikoupím, hlavně aby to dobře vypadalo a příště se mnou jeli další. Jelikož to tam takto normálně v dané oblasti funguje. Není třeba si na nic hrát, že.
Aspoň to pořádně přiznej, stačilo by napsat: sorry, nemám na tu lvici jinak prachy. Byla by to jasná, jednoduchá a poctivá odpověď. Kecy, že by to bylo pro Tebe sólo zbytečné a příliš moc drahé jsou o ničem, prostě se Ti na tu lvici musí složit ostatní, tím že je tam přitáhneš sebou. Každý máme nějakou tu vnitřní finanční hranici, co za co dáme a na co máme (pokud člověk není blázen a nezadlužuje se hlava nehlava) a jak je vidět tak ta Tvoje hranice bude někde u těch antilop. Takže buď tak laskavý a nekrm nás tu řečmi o tom, kdo na co má nebo nemá, když jezdí tam a tam. Sám ničím významným nevynikáš, vyjma teda těch vychloubačných keců, jelikož ty antilopy tam střílí každý, kdo do té Afriky jede lovit.
Milý Mildo,
ještě jednou jsem si tady přečetl Tvé příspěvky a musím uznat, že máš ve všem pravdu. Nejen, že jsi z náš největší lovec s dokonalým přehledem o všem možném, který má největší a nejlepší trofeje, ale hlavně jsi tu mezi námi ten nejlepší střelec, nejbohatší zdejší africký lovec a v neposlední řadě, ho máš určitě taky největšího. Mělo mně to dojít dřív.
Přesto přese vše, si dovolím reagovat na některá Tvá tvrzení. Podívej ty velký guru zdejšího fóra, aspoň by sis mohl dát námahu a přečíst si pořádně, co ostatní píšou. Jelikož, já jsem nikdy netvrdil, že by klecový lev byl méně nebezpečný (či dokonce ochočený a neškodný), než ten z volné přírody. Ano, za určitých okolností tomu může být, že lev z klecového (farmového) odchovu je i nebezpečnější, než ten z volné přírody, jelikož má jiný vztah k člověku. To ale prostě nic nemění na tom, že se mi nechce lovit některá uměle odchovaná zvířata, mám to prostě ve své hlavě. Tobě to nevadí, Tvoje volba, mně to vadí, moje volba, každý vyhledáváme něco jiného. Mně se je totiž příčí střílet nějak z principu, zrovna tak bych nešel v ČR lovit do obory na daňky nebo jeleny.
Nevím od kdy jezdíš do Afriky lovit, já tam byl prvně někdy na přelomu tisíciletí, takže jsem absolvoval i nějaký ten lov v JAR, tak nějakou takovou matnou představu bych asi mohl mít jak to tam chodí. Možná kdybys nebyl natolik arogantní k místnímu personálu, tak by ses třeba dozvěděl trochu víc, jak to tam v tom jejich „loveckém průmyslu“ chodí. Všude na světě stejné, ojeb na turisty, vše je jen tvrdý byznys, konkurence velká. Největší pohroma pro majitele farmy je, když na lovu dojde ke zranění loveckého hosta a ví se to. Takže není na některých farmách výjimkou (netvrdím, že na té, co jezdíš ty), že když tam má přijet nějaký „odborník“, u kterého není jistota, jaký je střelec, tak mu lva „připraví“, nacpou ho oblbujícími sedativy, obestřou pro atraktivnost, že lev je místní zabiják dobytka, v lepší případě lidožrout a hosta nechají za pořádný poplatek zblblého lva odstřelit s tím, že lovecký host měl velké štěstí, jelikož ulovil „odpočívajícího“ lva. Každopádně jsem s Tebou za jedno, že lov velké africké kočky není žádná legrace.
O tom, kde a co lovím s Tebou řešit nehodlám, jednak si zakládám na soukromí a jednak to stejně nemá cenu, když sem dám jakoukoliv fotku své trofeje, tak můžeš tvrdit, že se fotím s cizí trofejí nebo že jsem si tu fotku stáhl třeba z internetu a upravil, jelikož ve Photoshopu to je otázka chvilky. Zrovna tak si to můžu myslet i já u některých Tvých fotek. Rovněž si i můžu myslet, že jsi jen organizátor z Čech, který nemá peníze na pořádný odstřel a funguje v Africe systémem, dovezu pár lidí, zaplatím si letenku, jinak mám zadarmo (či téměř zadarmo) pobyt a nějakou tu antilopu k odstřelu, event. něco dalšího si přikoupím, hlavně aby to dobře vypadalo a příště se mnou jeli další. Jelikož to tam takto normálně v dané oblasti funguje. Není třeba si na nic hrát, že.
Aspoň to pořádně přiznej, stačilo by napsat: sorry, nemám na tu lvici jinak prachy. Byla by to jasná, jednoduchá a poctivá odpověď. Kecy, že by to bylo pro Tebe sólo zbytečné a příliš moc drahé jsou o ničem, prostě se Ti na tu lvici musí složit ostatní, tím že je tam přitáhneš sebou. Každý máme nějakou tu vnitřní finanční hranici, co za co dáme a na co máme (pokud člověk není blázen a nezadlužuje se hlava nehlava) a jak je vidět tak ta Tvoje hranice bude někde u těch antilop. Takže buď tak laskavý a nekrm nás tu řečmi o tom, kdo na co má nebo nemá, když jezdí tam a tam. Sám ničím významným nevynikáš, vyjma teda těch vychloubačných keců, jelikož ty antilopy tam střílí každý, kdo do té Afriky jede lovit.
Naposledy upravil(a) Rogam dne pon 31.3.2014, 11:00, celkem upraveno 1 x.
-
- Zkušený diskutér
Rogam> jo, to jsem taky puvodne chtel napsat, ze jsem nikde netvrdil, ze na lidi zvykly lev neni nebezpecny. Pak jsem na to nejak pozapomnel. S temi zhulenými lvy mas ovsem pravdu. Jednu takovou popravu jsem mel moznost videt, evidentne ne zcela pri smyslech lev (no lev, spis odrostle lvice, sotva 3 roky) lezi v housti, nereaguje skoro na nic, kdyz ji koupi od mistra lovce n mekko, zacne se jen tak valet....nakonec je nekolika dalsimi ranami zabit, a slava velika. Kdo nekdy videl, alespon na videu, jak reaguje lev streleny na mekko, prakticky bez ohledu na kalibr, musi mu byt jasne, ze s tim zviretem bylo neco dost v neporadku...
Ostatne, kdyz nekdo vyklada, jak je Namibie pro losery, socky a pitomce, a pak vychvaluje JAR, tak se jen smeju. Sice v Namibii se taky umi dit veci, ale proti obvyklemu standardu JAR je to nedotcena divocina a ferovy lov...
(se zase dozvime...
))
Ostatne, kdyz nekdo vyklada, jak je Namibie pro losery, socky a pitomce, a pak vychvaluje JAR, tak se jen smeju. Sice v Namibii se taky umi dit veci, ale proti obvyklemu standardu JAR je to nedotcena divocina a ferovy lov...

S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
-
- Častý návštěvník
Z male osobni zkusenosti potvrzuji,ze Namibie je vice hardcore,nedotcena priroda,opravdove safari v divocine,presne tak jak jsem si to predstavoval.Divoky clenity teren,husta nepropustna bus,vsude sutry,trava,kanony,malo vody,hodne jezdeni,chozeni ale uplna bomba./120 km jihovychodne od Windhoeku/.Ubytovani spartanske ale ja jsem nenarocny,staci mi toaleta,sprcha,cista postel a dobre jidlo:-)JAR,prozite letos,/sirsi okoli Port Elizabeth/bylo zase neco uplne jineho-samozrejme daleko vetsi komfort,sluzby,moznosti morskeho rybolovu atd.Priroda a teren uplne jiny-velke plane padajici do hlubokych kanonu-neco uplne jineho nez v te casti Namibie kde jsem jiz po 2krate byl.Cenove je JAR o neco malo drazsi.A drazsi je taky letenka.Vzhledem k tomu,ze pro me je lov predevsim o zazitku sdileneho s kamarady,tak nevidim prilis rozdil mezi Namibii a JAR.Ale vic se mi asi libilo v Namibii 

Lion business: https://www.youtube.com/watch?v=EOUFdMKTLG4
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts
Teda to je strašný
Anglicky bohužel neumím, ale ten začátek mluví snad za vše....

Motivační citát pro tento den:
Vykašli se na motivační citáty, nalej si sklenku Jamesonu a pusť si pořádnej metal!!!
Vykašli se na motivační citáty, nalej si sklenku Jamesonu a pusť si pořádnej metal!!!
Tak se střílí lvi v JAR..., tam prostě už lvi v "divočině" nejsou, leda v národních parcích.Tim píše:Teda to je strašnýAnglicky bohužel neumím, ale ten začátek mluví snad za vše....
- Georg.H
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Takže to i tak Milda bude lovit? 

to netušímGeorg.H píše:Takže to i tak Milda bude lovit?

na druhou stranu nebuďme pokrytci, v JAR chovají lvi na to, aby je pak komerčně nechali ulovit, my tu k tomu samému účelu chováme v oborách taky zvěř, akorát pro některé z nás je lev příliš "exotický", tak to na někoho může působit všelijak, ale tam se lev normálně loví, to je prostě třeba vzít jako fakt
-
- Zkušený diskutér
Většina těch lvů se narodí proto, aby jednoho dne zdobili něčí zeď nebo koutek. Nicméně, když se nebudou lovit, nikdo je ani nebude chovat, a budou jen obtížní škůdci farmářů. Tedy tam, kde ještě nějací divocí jsou. Porovnání s oborních chovem je příhodné, i když ne úplně přesné. Díky odlišnosti biologie jsou lvíčata chována v "kotcích", tady ti kolouchy nebo muflončata nechodí krmit z lahve houfy turistů apod. Nicméně, v principu je to tak. Mě nejvíc vadí, když je ten lev před lovem ještě navíc tak zhulenej, že neví pořádně, co se s ním děje a nechá se umordovat. Podobně bych celkem nechtěl, jako ten doveda s tím prvním lvem, aby po mě chtěli, abych vypláznul půl milionu za lva, na kterého střílelo 10 lidí a má v sobě 8 ran, ale já to platím. To mě nějak nebere... 

Bohužel ne většina lidí kteří jedou na lov lva(a další big 5) si to dokáže dovolit více než jen finančně. Mnoho z nich není zkušenými lovci natož střelci. Mnozí z nich jedou se zbraní se se kterou vystřelí poprvé až na místě na lva. Další kapitola jsou lovci s lukem a krátkou zbraní. Pro tyto lidi se používají zvířata která jsou často nadopována a pak "lovec" po náročnem šoulání může náhodou narazit třeba na spícího lva. Toto se děje nejenom pro 100 % uspěch lovu,ale hlavně jako ochrana lovce a jeho doprovodu, protože dost lovců je rádo když se vůbec nějak trefí(a někdy ani to ne) a pak už střílí jen doprovod. Na druhou stranu pokud lovíte na farmě lva v plné kondici a při smyslech tak je to větší adrenalin než ve volnosti,protože lev je zvyklý na lidi,nebojí se jich a často útočí i bez toho aby jste na něj stříleli, jelikož Vás může pokládat za příchozí jídlo. Bonusem tohoto lovu je kvalitnější trofej. Lev ve volnosti zdaleka nemá takovou hřívu jako farmový. Každopádně farmový " chov" zvěře podporuje a často i zachraňuje zvěř žijící ve volnosti. Novinář, který natočí srdcervoucí dokument jak zlý lovec zastřelí chudáka lva který byl předtím rozkošným lvíčetem nebo nádhernou antilopu která se jenom nevinně pase nebo přijde k napajedlu,tak nevidí ty desítky a stovky kusů zvěře které díky tomu mají zajištěno přežití a vhodný biotop pro život a reprodukci. Stejný novinář si po dobře natočenem dokumentu o vraždění zvířátek zajde do restaurace na křupavé kuřátko nebo šťavnaté jehňátko.
-
- Zkušený diskutér
gawein> jak říkáš. S tou trofejí je to pravda. Divoký lev, zejména ve vyšším věku, nebude mít takovou krásnou hustou, dlouhou hřívu, jako ten farmový. Že může být lev, odchovaný v zajetí, který ztratil přirozenou plachost, nebezpečnější, než divoký, pokud je zdravý a v "přirozené" kondici, to už jsme tu probírali, jen bych ale dodal, že ani ti divocí úplnou panikou z člověka netrpí. Oni jsou si prostě vědomí svojí síly, a když utečou, tak proto, že si vyhodnotí, že je to pro ně jednodušší a méně otravné, než jiná varianta.
-
- Zkušený diskutér
Ještě k té hřívě dodám jednu historku, vlastní. U lvů je hříva jedním z ukazatelů pro odhad věku. Ne její délka nebo hustota, ta je individuální a závisí i na lokalitě a vegetaci, kde lev žije, ale kam až zasahuje na hřbetě, předních tlapách atd. I tak jsem byl z těch zoo lvů tak zblblý, že když jsem poprvé viděl divoké lvy, považoval jsem je za odrostlejší lvíčata, jak měli oproti tamtěm malé hřívy, a moc jsem se divil svému omylu, když mi byl vysvětlen. Chvíli trvalo, než jsem to trochu dostal do oka...

Ano, souhlasím s názorem, že tento lov lva je obdobným zážitkem, jako lov zvěře v oboře. Ba co hůř, jako lov bažantů vypuštěných z voliéry nebo dokonce bedny těsně před tím, než je lovci postřílí.
Vzchol lidské stupidity, jak je možné utratit peníze za rozstřílený kus zvěře, který není určen ani k následné konzumaci.
Je to podle mě také pokrytecký způsob, jak zdůvodnit to, že tím pomáhají volně žijící zvěři.
Nechápu, proč si ti lovci nekoupí třeba diamanty nebo zlaté řetězy tlusté jako ruka.
Asi to bude tím, že se vždycky najde publikum, které obdivuje ty zážitky z lovu v divoké a nebezpečné přírodě.
Dovolím si citovat moudro jedné ženy: " Zase čteš ty pohádky pro myslivce" ?
Vzchol lidské stupidity, jak je možné utratit peníze za rozstřílený kus zvěře, který není určen ani k následné konzumaci.
Je to podle mě také pokrytecký způsob, jak zdůvodnit to, že tím pomáhají volně žijící zvěři.
Nechápu, proč si ti lovci nekoupí třeba diamanty nebo zlaté řetězy tlusté jako ruka.
Asi to bude tím, že se vždycky najde publikum, které obdivuje ty zážitky z lovu v divoké a nebezpečné přírodě.
Dovolím si citovat moudro jedné ženy: " Zase čteš ty pohádky pro myslivce" ?
VOK - HB - 223 Rem - 6,5 x 55 SE - 7 x 65 R - 308 Win - 9,3 x 74 R -
To kabát
Podle Tvého příspěvku nevím, zda jsi někdy byl v Africe a nakolik jsi znalý tamních poměrů, ale komerční odstřely paradoxně opravdu pomáhají k udržení populace zvěře v Africe. V opačném případě, jak jsem od místních mnohokrát slyšel, tam raději budou mít na farmách dobytek, z kterého mají nějaké peníze, tj. který jim zajistí obživu. Jelikož jiná zvířata, která "jen" žerou jejich trávu a pijí jejich vodu jsou jim k ničemu. V případě JAR jsem pak slyšel, že mají dokonce uzákoněno, že část příjmu z odstřelu jde např. u nosorožců do dalšího chovu, jak to ale mají konkrétně upraveno to netuším, k tomu by se asi přesněji vyjádřil BwanaHunter, který je líp informován. Co se týká lvů, tak pokud by nebyl tento komerční farmový odlov, tak se lovci buď vrhnou na volně žijící, kterých rapidně ubývá nebo by pak nebyl žádný lov lvů a místní budou vydělávat peníze jinak. Rozhodně však lov lva, ač farmového, není "lov bažantů vypuštěných z voliéry nebo dokonce bedny těsně před tím, než je lovci postřílí", zjevně nevíš o čem píšeš. On tento lov farmového lva je spíš o tom, jak to kdo vnitřně vnímá, pokud mu to nevadí, že se zvířata narodila s tím, že jsou pouze určena k odstřelu, tak proč ne. Pokud lovíš, tak jsi možná byl na "umělých" kachnách nebo bažantech, ne? Pokud ano, tak ty jsou určeny taky k jedné a té samé věci, jako ten lev a mnohdy jsou tak rozstřílené, že nejsou určené ani k následné konzumaci.
Podle Tvého příspěvku nevím, zda jsi někdy byl v Africe a nakolik jsi znalý tamních poměrů, ale komerční odstřely paradoxně opravdu pomáhají k udržení populace zvěře v Africe. V opačném případě, jak jsem od místních mnohokrát slyšel, tam raději budou mít na farmách dobytek, z kterého mají nějaké peníze, tj. který jim zajistí obživu. Jelikož jiná zvířata, která "jen" žerou jejich trávu a pijí jejich vodu jsou jim k ničemu. V případě JAR jsem pak slyšel, že mají dokonce uzákoněno, že část příjmu z odstřelu jde např. u nosorožců do dalšího chovu, jak to ale mají konkrétně upraveno to netuším, k tomu by se asi přesněji vyjádřil BwanaHunter, který je líp informován. Co se týká lvů, tak pokud by nebyl tento komerční farmový odlov, tak se lovci buď vrhnou na volně žijící, kterých rapidně ubývá nebo by pak nebyl žádný lov lvů a místní budou vydělávat peníze jinak. Rozhodně však lov lva, ač farmového, není "lov bažantů vypuštěných z voliéry nebo dokonce bedny těsně před tím, než je lovci postřílí", zjevně nevíš o čem píšeš. On tento lov farmového lva je spíš o tom, jak to kdo vnitřně vnímá, pokud mu to nevadí, že se zvířata narodila s tím, že jsou pouze určena k odstřelu, tak proč ne. Pokud lovíš, tak jsi možná byl na "umělých" kachnách nebo bažantech, ne? Pokud ano, tak ty jsou určeny taky k jedné a té samé věci, jako ten lev a mnohdy jsou tak rozstřílené, že nejsou určené ani k následné konzumaci.