Myslivecké zážitky

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Jirka83
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

Nechci se do Tebe použtět, je mi jasný, že se to stane i já už jsem střelil kus, kterej by se asi střílet neměl, ale bylo to v bažantnici a tak nějak to byla nutnost, ale věděl jsem, že se jedná o silnější kus, ne že bych střelil a pak jsem byl překvapenej, co tam leží.... když na 80m v noci nedokážu odhadnout velikost, tak nestřelim, to je moje zásada, tim jen říkám svůj názor...
Lukas.Dolezal
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

pánové díky za názory, vá?ilo 67 kg vyvržené, fotky jsem nestihl, protože jsem musel do práce a táta se známým to zpracovali,ale zůstal mi aspoň projektil SPCE, pěkný hříbek, ještě jako zajímavost uvedu že mělo na předních bězích světlé spárky a včera ulovil v tém?e místě hospodář taktéž kňourka o hmotnosti 46 kg a ten měl všechny spárky ?luté, takže příbuzní...
LukasD zh 324, 7x57R/16
Tomáš Karel
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Tomáš Karel »

No tak to zas není taková katastrofa. Čekal sem to horší, ale škoda ho je to každopádně. Právě takové prasátka by se měli nechávat do chovu.
SEDM
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

prase

Příspěvek od SEDM »

než diskutovat o kilech, bylo by průkaznější, vyfotit spodní čelist a bylo by to zcela jasné. Aspoň by si člověk udělal přehled o tom co ještě může být lončák. Jinak omlouvat ulovení většího kusu tím, že to bylo v noci a zmýlil jsem se, není zrovna myslivecké, když nevím o jakou jde zvěř tak bych neměl střílet. Omlouvám se, ale musel jsem si rýpnout. Jinak zmýlit se samozřejmě může každý, nemělo by se to však stát pravidlem a potom pro takové odstřely hledat omluvu. S pozdravem Lovu zdar SEDM.
Tomáš Karel
Pravidelný diskutér

Nepopisuju to jako pravidlo , ale jako fakt který je v 90% pravdivý!!! 8) :wink:
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

Pánové, nikdo z nás není neomylný-jsme přece jenom lidi. Samozřejmně by si člověk z toho mněl vzít příklad a sám sobě si pořádně vyčinit-pokud to neudělá někdo jiný a snažit se o to, aby se to již neopakovalo. Jinak lov černé zvěře v noci není jednoduchý a pokud si nejsme jisti velikostí, či pohlavím zvěře, nemněli bychom ji vůbec lovit(i když občas si je někdo jistý a když se pak podívá zblízka, už je pozdě :()
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

Ja bych to rekl dokonce jeste jinak (Alda me zabije) ... ten kdo nema nocnik, by v noci mel sedet doma. :lol:
TIKKA T3 Varmint Stainless 308WIN, Leupold VX3 4,5-14x50 long range ill fine duplex
TIKKA T3x TAC 300WM, EAGLE TSV 14:02/75 640
ZKM452 22LR, PARD 008
IZ27M 12x76
w.e.n.aaa
Pravidelný diskutér

Příspěvek od w.e.n.aaa »

A kdo ho má tak at sedi v lese na něm :lol: :lol:
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

To Andy nejenom alda :twisted: :twisted:
Alda
Zkušený diskutér

Příspěvek od Alda »

no, osobne si myslim, ze ani nocnik to nevyresi... je to na kazdem z nas, na nasi zodpovednosti, jak zver zname, jak odhadneme jeji velikost, vhodnost odstrelu. nekomu by nepomohlo ani stat na par kroku... ocenuju vsechny ty, co priznaji sve chyby, kdy ulovili neco, co nemeli. kdo dela myslivost nejakou dobu, tak to jiste zna. pokud se tyto "nahody" pravidelne neopakuji, je to, podle mne, soucasti myslivosti. kazdy z nas by se mel snazit, aby to bylo skutecne vyjimecne.

kdo rika, ze ma napriklad ulovene desitky kusu (jakekoliv zvere) a vse je spravny odstrel, beru to s rezervou... takovych je mezi nami minimum (ja osobne mezi ne nepatrim). clovek je omylny a myslivost prinasi okamziky, ktere clovek nemuze ovlivnit (at jiz 100%ni precteni zvere ci 100% zasah) - clovek je proste vedle prirody malej
Jirka83
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

Naprosto souhlasim s Aldou, stát se může skoro cokoliv, ale opakovaně by se to stávat nemělo a ze všeho je potřeba se ponaučit... :wink:
Tomáš Karel
Pravidelný diskutér

Jirka83 píše:Naprosto souhlasim s Aldou, stát se může skoro cokoliv, ale opakovaně by se to stávat nemělo a ze všeho je potřeba se ponaučit... :wink:
A brát si z to ho jen to dobrý a to špatný si zapsat za u?i, aby se to výckrát neopakovalo.
Tomáš Karel
Pravidelný diskutér

Tak sem zase slyšel něco k zamyšlení. Vyprávěl mi kamarád, jak loni na posekanym poli po kukuřici seděl. A v 11:30 na strni?ti černej flek cca 150m vše si prohlíd a řiká si prase. Vzal flintu odjistí natáhne napínáček je připravenej ke střelbě a v tu ch víli ho něco osvítilo tak vzal velkej dalekohled a podívá se ještě jednou a hle z černé koule se vyklubal chlap jak hora kterej sbíral vo půl noci kukuřici!!! Neuvěřitelný jemu sem řek ?eje to vůl a toho chlapa bych v danou chvíli taky asi přetrch kdyby se to stalo mě. A pak že v?icni střílej na dobře obeznanou zvěř. Mu?u vám říct že mi běhal mráz po zádech.
Jirka83
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

Taky už jsem slyšel takovou příhodou, nedošlo to teda tak daleko, aby na černou skvrnu někdo mířil s nata?enym napínáčkem, ale taky už měl kulovnici v ruce... Právě kvůli takovejm příhodám neradši lovim na krmeli?ti na pár metrů, aby byla možnost pořádně zvěř pěčíst a vědět na co střílim...
Ondra_P
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondra_P »

Nevím jak ostatní, ale osobně nerad podobné příhodě by? by jen sly?ím nebo čtu, natož abych je zažil. protože tuto rubriku rád čtu, tak bych doporučil si pro podobné příběhy založit rubriku např. pod názvem ?Černá kronika?. Vím, že to může působit i výchovným dojmem, ale osobně bych byl nerad aby se tu podobné příhody začaly nabalovat i když se jedná skutečně o myslivecký zá?itek. Možná jen můj osobní názor, ale nemohl jsem to nenapsat.
Odpovědět