Chlapi, myslím si, že nad tím moc filozofujete. Já nejsem zastánce po každých pár ranách čistit vývrt nějakými mechanickými způsoby,pastami, kartáči,čpavkem atd. Osobně používám pouze oleje WD a Balistol a pouze "rozpouštění bordelu" jejich působením. Hlaveň prvně protáhnu tou "rejžovou" lacetkou kvuli odstranění těch hrubých nečistot, poté použiji starou bavlněnou lacetku pro hrubé vytření a stříknu tam olej. Nevytírám hned, ale nechávám ho nějaký čas působit a potom hlaveň vytřu několika bavlněnými lacetkami. (mastnou a na konec suchou). Poté vezmu poslední bavlněnou lacetku kterou používám na poslední průtah, stříknu na ní olej (jedno zda WD nebo Balistol) a hlaveň protáhnu. Flinty co mám jsou stále stejné, střílím z nich celkem dost a troufám si říci, že jsou jako "zánovní". Čas od času ty lacetky odmastím v benzínu.
Myslím si, že kdo flintu normálně čistí a po každé vycházce z revíru jí protáhne a povrchu přejede mastným flanelovým hadrem, tak ho ta flinta přežije. Ten hadr mám leta používaný a promaštěný od Konkoru až po Balistol tak, že si vždy musím umýt ruce. A to je ono. Víte, on zrezne i tank ,když se nechá být

... Někde jsem četl, že hoch koupil Zetku a tak hned jak jí dovezl domů, tak se s ní mazlil a myslel si, jak udělá dobře, když jí tedy ten vývrt po letech přepucuje. Někdo mu poradil nějaký sajrajt se čpavkem. Tak to zkusil a potom zaplakal. Vypucovalo to hlaveň tak, že řešil novou... Zdar