jaký puškohled na starší-menší zbraň?
jaký puškohled na starší-menší zbraň?
zdravím všechny....
sháním tipy (co se nechá reálně sehnat a není v ceně fobie..) na Msch 03 - flinta se osvědčila, líbí, takže uvažuji vylepšit pozorovák
je tam meopta 4x32 - na den je to dobré, ale hitparáda to není..
sháním něco menšího, žádný 50-56 kanon..
napadá někoho tip na něco lepšího v rámci možností aby to bylo trošku subtilnější a koukalo tolépe za šera třeba?
něco typu 6?x42? - spíš jde o tu světelnost ...
nebo jestli se někomu někde něco válí....
je to stará flinta, malá flinta - ale zase takový ty tubusy z I. světový jako vylepšení nevidím:-) samozřejmě nečekám že to bude mít svítící osnovu, uvidím za tmy jako se Zeisem za 80k,- atd...
sháním tipy (co se nechá reálně sehnat a není v ceně fobie..) na Msch 03 - flinta se osvědčila, líbí, takže uvažuji vylepšit pozorovák
je tam meopta 4x32 - na den je to dobré, ale hitparáda to není..
sháním něco menšího, žádný 50-56 kanon..
napadá někoho tip na něco lepšího v rámci možností aby to bylo trošku subtilnější a koukalo tolépe za šera třeba?
něco typu 6?x42? - spíš jde o tu světelnost ...
nebo jestli se někomu někde něco válí....
je to stará flinta, malá flinta - ale zase takový ty tubusy z I. světový jako vylepšení nevidím:-) samozřejmě nečekám že to bude mít svítící osnovu, uvidím za tmy jako se Zeisem za 80k,- atd...
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Fabarm Elos C
-
- Zkušený diskutér
Re: jaký puškohled na starší-menší zbraň?
Co třeba Meoptu - Meopro 4-12x50 nebo 3,5-10x44 ? Je to meopta, servis a nechá se sehnat za přijatelný peníz.
Na staršie subtílnejšie zbrane je optimálne to MeoPro 3-9x42 resp. 3,5-10x44 ; priemer tubusu 25,4mm ; (v prípade záujmu je dostupné aj s červeným bodom) . 

308 Win.;223 Rem.;22 l.r. .
hm.. zajimava moznost, otazka jak moc meopro "kouka za sera", protoze za dne je spousta optik v pohodě..
co ty menší meostary? 40? je to nějakej šílenej kompromis nebo je to použitelný?
http://www.vseprolov.cz/optika/meopta/p ... -6228.html
co ty menší meostary? 40? je to nějakej šílenej kompromis nebo je to použitelný?
http://www.vseprolov.cz/optika/meopta/p ... -6228.html
ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
tak to nějak procházím - co z těchdle bude koukat "nejlíp"? za tmy? (šero, soumrak, hvězdy..) ve dne počítám že bude dobrý všechno nevím jestli třeba u těch "značkovějších Zeiss a Swarowski nejde o nějakou low-cost špatnou řadu.. vše stojí tak nějak stejně..
Zeiss Duralyt 2-8x42 iLL
Swarovski Z3 3-10x42 L
Meopta MeoStar R2 1,7-10x42 RD
případně
Meopta ZD 4-16x44
Zeiss Duralyt 2-8x42 iLL
Swarovski Z3 3-10x42 L
Meopta MeoStar R2 1,7-10x42 RD
případně
Meopta ZD 4-16x44
ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
To Petr1970
Na Duralyt bych se vykašlal - Zeiss z Maďarska. Zkus zvážit nějaký Leupold, celoživotní záruka, robustní optika, celkem slušný výběr mají zde: http://proarms.cz/katalog/e-katalog/kat ... 1234406487
Na Duralyt bych se vykašlal - Zeiss z Maďarska. Zkus zvážit nějaký Leupold, celoživotní záruka, robustní optika, celkem slušný výběr mají zde: http://proarms.cz/katalog/e-katalog/kat ... 1234406487
no nevím.. za ty prachy to bude stsejná "čína"..
to budou stejně ty levné řady "na té urovni duralytu"..
to budou stejně ty levné řady "na té urovni duralytu"..
ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
To Petr1970
a viděl si už nějaký Leupold, zpracování, skla a tak? já mám taky na všech puškách Swarovski Z6i, byl jsem ale na jedné zbrani s původní montáží, kterou jsem chtěl zanechat, nucen hledat optiku s 1" tubusem, ale za ty prachy jsem byl opravdu mile překvapen, zkus se někde podívat, "Čína" z toho nekouká ani náhodou

a viděl si už nějaký Leupold, zpracování, skla a tak? já mám taky na všech puškách Swarovski Z6i, byl jsem ale na jedné zbrani s původní montáží, kterou jsem chtěl zanechat, nucen hledat optiku s 1" tubusem, ale za ty prachy jsem byl opravdu mile překvapen, zkus se někde podívat, "Čína" z toho nekouká ani náhodou
-
- Zkušený diskutér
Petr 70 - měl bys dát nějakou představu o ceně. Na začátku píšeš, aby to nebyla cenová fobie ,máš tam 4x32, ale zajímá tě Swarovski, Zeis ,Leupold, Meopta R2. Chceš aby to koukalo večer a mělo to 40 mm, to je také trochu problém. Buď chceš optiku za 30 tisíc a výš nebo se bude hledat v těch do 15ti. Hele Leupold je dobrá optika, ale Amerika neřeší nějaký antireflex a koukání po nocích,jelikož tam se ze zákona po nocích neloví a čili to není u těch optik zapotřebí.Ty levné modely, které jsou na malorážky,kuše atd , kór.
no cenový limit - víceméně "žádný", ale nechci optiku za 40 a výš, protože to v noci stejně koukat nebude, to radši koupím noční vidění... stará nebylo myšleno jako střep, ale spíš ducha:-)
rozměrově je to prostě malá flinta - celopažba metr dýlka (msch03) a bude to nosit malá osoba
tkaže nějaký kanony na to nechci kvuli "vzhledu a když tam dam nějaou 56 tak se to bude překlápět:)
původně jsem myslel optiku typu kolem 20 000, ale i těch 27?31 v cenikov bych snesl, když to bude stat za to)
rozměr "40" jsem bral že je to menší a půjde to vzhledově a celkově k tý flintě, vím že to je horší co se týče tmy než 56 (i když teorie s pupilama atd moc neznám)
co od toho chci: za dne budou koukat všechny pěkně, to neřeším.. jde mi o šero, jasno v noci, měsíc, hvězdy - aby bylo "vidět co nejlíp" (v rámci optiky) - jasně že to nebude jako NV, ale když už tobudu pořizovat, tak jestli seženu něco co kouká nejlíp, bude to kvalitní a vydrží to..
samozřejmě když tzo bude něco jetýho staršího typu artemis 3000 a bude to koukat "pěkně", tak budu rád že ušetřím, pro srovnání sem říkal co je tam ted - 4x32 na den v pohodě stačí, ale po západu slunce nebo při úplnku (zkoušeno) to prostě nevidí nic
rozměrově je to prostě malá flinta - celopažba metr dýlka (msch03) a bude to nosit malá osoba

původně jsem myslel optiku typu kolem 20 000, ale i těch 27?31 v cenikov bych snesl, když to bude stat za to)
rozměr "40" jsem bral že je to menší a půjde to vzhledově a celkově k tý flintě, vím že to je horší co se týče tmy než 56 (i když teorie s pupilama atd moc neznám)
co od toho chci: za dne budou koukat všechny pěkně, to neřeším.. jde mi o šero, jasno v noci, měsíc, hvězdy - aby bylo "vidět co nejlíp" (v rámci optiky) - jasně že to nebude jako NV, ale když už tobudu pořizovat, tak jestli seženu něco co kouká nejlíp, bude to kvalitní a vydrží to..
samozřejmě když tzo bude něco jetýho staršího typu artemis 3000 a bude to koukat "pěkně", tak budu rád že ušetřím, pro srovnání sem říkal co je tam ted - 4x32 na den v pohodě stačí, ale po západu slunce nebo při úplnku (zkoušeno) to prostě nevidí nic
ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
Pozor Leupold popri "celoživotnej " záruke na optiku a mechaniku dáva len 2 r. záruku na elektriku !!! 

308 Win.;223 Rem.;22 l.r. .
-
- Zkušený diskutér
Na tu elektronickou výbavu zaměřovačů mají časově omezenou záruku bohužel snad všichni výrobci.
U Leupoldu mi přijde ve smyslu tohoto vlákna škoda, že nedokázali tu výjimečně kompaktní M6 3-18x44 překlopit do civilu tak, jak je (ty malé rozměry byly primárním požadavkem taktických uživatelů - s dovětkem - a v noci si před ten krátký dalekohled tu předsádku 4. generace vpohodě nasadíme
. Ta civilní VX6 3-18x44 je taky celkem prima, ale přecijen už je o kousek delší, má jí jeden známý a kouká i na těch 18x luxusně, kdybych hledal kompaktní puškohled, asi by to byla jedna z priorit.
O té transmisi světla asi nejlépe vypovídají německá měření z Visieru a DWJ, co jsem tu nedávno vylepil, tam je vidět, že Leupoldy VX3 a novější drží krok se světovou špičkou - musí se srovnávat srovnatelné - pro srovnání Zeisse a Swarovského si asi taky nevybereme Zeiss řady Terra vyrobený v Číně v ceně 300€
U Leupoldu mi přijde ve smyslu tohoto vlákna škoda, že nedokázali tu výjimečně kompaktní M6 3-18x44 překlopit do civilu tak, jak je (ty malé rozměry byly primárním požadavkem taktických uživatelů - s dovětkem - a v noci si před ten krátký dalekohled tu předsádku 4. generace vpohodě nasadíme

O té transmisi světla asi nejlépe vypovídají německá měření z Visieru a DWJ, co jsem tu nedávno vylepil, tam je vidět, že Leupoldy VX3 a novější drží krok se světovou špičkou - musí se srovnávat srovnatelné - pro srovnání Zeisse a Swarovského si asi taky nevybereme Zeiss řady Terra vyrobený v Číně v ceně 300€

Pufr
Jinak Leupold samozřejmě antireflex řeší. Viz. např.
http://www.leupold.com/hunting-shooting ... flescopes/
http://www.leupold.com/hunting-shooting ... flescopes/