Barnes TTSX
Re: Barnes TTSX
tibi1: Myslím ,že pri 20 ranách ročne to moju Tikku až tak nerozhodí 

-
- Zkušený diskutér
Tak to se Janovi i ostatním omlovám, Nosler Etip jsem opomenul
U některých provedení Broemel tomu E-tipu v QL nasadil forsační tlak 250 barů - což by odpovídalo jinému technickému řešení snížení průtlačného odporu - třeba mírně kuželovité vodící části střely - dosud jsem bohužel neměl tu čest
Některé ale mají 450bar - jak ten Barnes X bez "Molyky".
Když vidím u homogenních tombakových střel bez obvodových drážek ty průtlačné odpory (tlaky v QL atd...), odkazy výrobce střel na odměďovače a pak třeba u Moelera, LFB a dalších "soustružníků", jak jemné vodící prvky stačí na spolehlivé vedení "přesné" střely, je můj přístup k těm "primitivním" homogenním střelám trochu "rezervovaný"
2Mysho22 - o té "expozici" vývrtu jsem chtěl taky napsat - přeci jen toho každý nenastřílí tolik jako Tibi
Jinak - zde OT - v článcích o molykování střel doporučují někteří autoři nabrat molyku (nebo jiné na střely použité suché mazivo) na vytěrák a nanést do celého vývrtu - by se po několika ranách jeho stav stabilizoval a dál se již výrazně neměnily "kluzné" poměry zanášením malých množství maziva na povrchu střel postupně od komory k ústí vývrtu (v tom modrém Barnes XLC laku je taky snad "funkční" složkou MoS2).

U některých provedení Broemel tomu E-tipu v QL nasadil forsační tlak 250 barů - což by odpovídalo jinému technickému řešení snížení průtlačného odporu - třeba mírně kuželovité vodící části střely - dosud jsem bohužel neměl tu čest

Když vidím u homogenních tombakových střel bez obvodových drážek ty průtlačné odpory (tlaky v QL atd...), odkazy výrobce střel na odměďovače a pak třeba u Moelera, LFB a dalších "soustružníků", jak jemné vodící prvky stačí na spolehlivé vedení "přesné" střely, je můj přístup k těm "primitivním" homogenním střelám trochu "rezervovaný"

2Mysho22 - o té "expozici" vývrtu jsem chtěl taky napsat - přeci jen toho každý nenastřílí tolik jako Tibi

Jinak - zde OT - v článcích o molykování střel doporučují někteří autoři nabrat molyku (nebo jiné na střely použité suché mazivo) na vytěrák a nanést do celého vývrtu - by se po několika ranách jeho stav stabilizoval a dál se již výrazně neměnily "kluzné" poměry zanášením malých množství maziva na povrchu střel postupně od komory k ústí vývrtu (v tom modrém Barnes XLC laku je taky snad "funkční" složkou MoS2).
Pufr
Nazdar,
na jaře jsem střílel střelou Barnes xlc,ta modrá,130gr ve 270win na prase.Lončák asi 50kg.Bylo to na krmelišti na asi 35m.Po ráně prase vyrazilo a bylo slyšet jak naráží do stromů.Na nástřelu cáry plic a dost barvy.Barva vždy tak na 5m zmizela a pak byl otěr na stromku.Když jsme po kolenou ulezli asi 150m,viděli jsme na smrčku cár plic,ze kterých se kouřilo.Zkrátímto,na konec jsme prase pomocí jegteriéra dostali.Po výstřelu žilo ještě 4h a ušlo zhruba 300m.Zásah byl trochu zadní komora,ne játra,jen plíce.Bez poškození zvěřiny.
na jaře jsem střílel střelou Barnes xlc,ta modrá,130gr ve 270win na prase.Lončák asi 50kg.Bylo to na krmelišti na asi 35m.Po ráně prase vyrazilo a bylo slyšet jak naráží do stromů.Na nástřelu cáry plic a dost barvy.Barva vždy tak na 5m zmizela a pak byl otěr na stromku.Když jsme po kolenou ulezli asi 150m,viděli jsme na smrčku cár plic,ze kterých se kouřilo.Zkrátímto,na konec jsme prase pomocí jegteriéra dostali.Po výstřelu žilo ještě 4h a ušlo zhruba 300m.Zásah byl trochu zadní komora,ne játra,jen plíce.Bez poškození zvěřiny.
Sauer 202 270W , 9.3*62
Mauser M03 8*57 , 30-06Sprg
CZ 527 233Rem
Brno super 12/12
Mauser M03 8*57 , 30-06Sprg
CZ 527 233Rem
Brno super 12/12
Zdravím páni
Niekto nové skúsenosti s TTSX ? Za seba zatial iba 2 odlovené kusy s 308win daniel 1 vkt a muflon 3vkt. Všetko do 20m od nástrelu . Daniel strelený z kazatelnice na 120m rana na pečeň(játra) kus značil zhrbením mierne pobehol cca 10m a padol kde chvílu odkazoval a zhasol. Na nástrelu frkanec farby ďalej už farba v hojnom množstve po celej dráhe úniku. Pečienka uplne rozomletá vstrel velkosti strely a výstrel velkosti 2E mince so žiadnymi podliatinami.
Muflon strelený na 60m v kopci blbo natočený strielal som cez malé 30cm okno do ktorého sa muflon dostal inak sa nedalo.Po výstrele odbehol 20m zatočil sa na mieste a padol. Vstrel cez klb prednej nohy výstrel spodok hrudného koša . Farba na nástrele 2 kvapky dalších 10m potom začal slušne farbit a 5 posledných metrov farby ako z krhly. Poškodenie zase žiadne iba rozomleté kosti a kusky masa. Stačilo povyťahovať kusky kostí. Výstrel znova vo velkosti 2€ mince a žiadne podliatie.
Niekto nové skúsenosti s TTSX ? Za seba zatial iba 2 odlovené kusy s 308win daniel 1 vkt a muflon 3vkt. Všetko do 20m od nástrelu . Daniel strelený z kazatelnice na 120m rana na pečeň(játra) kus značil zhrbením mierne pobehol cca 10m a padol kde chvílu odkazoval a zhasol. Na nástrelu frkanec farby ďalej už farba v hojnom množstve po celej dráhe úniku. Pečienka uplne rozomletá vstrel velkosti strely a výstrel velkosti 2E mince so žiadnymi podliatinami.
Muflon strelený na 60m v kopci blbo natočený strielal som cez malé 30cm okno do ktorého sa muflon dostal inak sa nedalo.Po výstrele odbehol 20m zatočil sa na mieste a padol. Vstrel cez klb prednej nohy výstrel spodok hrudného koša . Farba na nástrele 2 kvapky dalších 10m potom začal slušne farbit a 5 posledných metrov farby ako z krhly. Poškodenie zase žiadne iba rozomleté kosti a kusky masa. Stačilo povyťahovať kusky kostí. Výstrel znova vo velkosti 2€ mince a žiadne podliatie.
Dobrý.
A střelivo? Tovární či přebíjené (V0), gramáž střely? Předem díky.
Taky uvažuju o tomto monolitu do 7x64, zatím zkušenost s SB XRG 7x57R - dva srnci, 60 a 110 m, oba v ohni, nerozbité.
Taky uvažuju o tomto monolitu do 7x64, zatím zkušenost s SB XRG 7x57R - dva srnci, 60 a 110 m, oba v ohni, nerozbité.
Továrenská klasika: Barnes VOR-TX® .308 Win. 150 gr. TTSX BTpalkopal píše:Dobrý.
http://www.barnesbullets.com/wp-content ... 6-2013.pdf
Po všemožných zkouškách všeho možného střeliva jsem se ustálil na střele Barnes LRX. Naposledy střelený daněk, předtím divočák, vše v ohni, vždy průstřel, dobré barvení, prostě žádné nervy s dosledem,atd. Nerozbíjí zvěřinu, prostě dobrá volba, doporučuji vyzkoušet v praxi. Omezené ráže nábojů se dají koupit VOR-TX, bohužel moje 6,5x284 se musí přebíjet, ale stojí to za to.
Hoki
Hoki a laboracia? Pokial to teda nie je doverna info... diky. 

458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts
Nooo to by zaujmalo aj mňa Hoki. Moja 6,5-284 to možno raz tiež vyskúša.
SAUER 202- 9,3x62, Swarovski z6i 2-12x50, Blaser R8 PS 6,5x284 Norma , Zeiss VICTORY V8 1.8–14x50, CZ 550 - 6,5x284 Norma Nightforce SHV 5-20x56, Sig-sauer 2022 spc 9mm Luger, zeiss conquest hd 8 x 42,Leica Rangemaster - 1600 B CRF
Dlouho jsem tu nebyl, omlouvám se. Střely Barnes LRX si sám přebíjím. Používám prach Hodgdon H 4350, 48 gr. , AOL -0,5 mm Zvěř vždy v ohni, výborné barvení bez podlitin a poškození zvěřiny. Střela se neprotlačuje tkání , ale prořezává, výstřel většinou velikosti pětikoruny. Doporučuji vyzkoušet. Barnes je konec (vrchol) mého dlouholetého testování různých loveckých střel. Není to levné , ale stojí to zato.
Hoki
Nemáte někdo čirou náhodou zkušenost při lovu s Barnes TTSX v kalibru .224 ? Koupil jsem 100 ks střel přes E-schop, a jak se dalo tušit, velký nápis na krabičce hlásá - twist min 10"- moje zbraň má 12" . Sara
Da se to Barnes LRX nekde sehnat v tovarni laboraci do 30-06? Diky...
Odesláno z mého GT-I9505 pomocí Tapatalk
Po vyzkoušení všelijakých střel jsem zůstal věrný 6,5 mm TTSX , nyní přebíjím typ LRX nic dražšího, ale ani lepšího se opatřit nedá. LRX si nechávám posílat z Německa,střela stojí cca.24 Kč, ale rozhodně to stojí za to, kolik jich pro lovecké účely za rok vystřílíš ?
Prasata, daňci, srnčí z 99% v ohni, případně výborně barví. Střela se tkání neprotlačuje, ale prořezává, laicky řečeno, vždy průstřel bez ohledu na velikost zvěře.
Prasata, daňci, srnčí z 99% v ohni, případně výborně barví. Střela se tkání neprotlačuje, ale prořezává, laicky řečeno, vždy průstřel bez ohledu na velikost zvěře.
Hoki
Musím potvrdiť,že v svižných 6,5-kách sa táto strela chová ukážkovo-u mňa v 25-06 zatial z 11 ks čo mám s touto strelou-srnčia,vysoká, čierna a muflonia-vždy priestrel,je jedno o akú vzdialenosť sa jedná a len u čiernej velmi krátke odbehy,ale to mám aj s Nosler Accubond 115gr.S touto strelou som však vyriešil problém u tejto ráže pri strelbe do 120-150m a to podlievanie ktoré mi robil napr.aj NP.s TTSX naposledy strelený srnec na 65m,vstrel tesne za lopatkou,výstrel pod chrbticou,bez akehokolvek poškodenia,na výstrele otvor priemeru 3cm.Za mňa maximálna spokojnosť.
Nedá ,pouze VOR-TX , tj. střela TTSX, prodává to např. Proarms,gazaa píše:Da se to Barnes LRX nekde sehnat v tovarni laboraci do 30-06? Diky...
Hoki