Kulovnice pro leváky
Kulovnice pro leváky
Mám na vás dotaz. Kamarád shání kulovnici v levostraném provedení v ceně tak do 30 tisíc. už jsme spolu prohlédly Tikku a Roslera. U té první mu neseděla pažba a ta druhá jej nepřesvědčila.ještě se chystáme na Remington, ale tím asi skončíme protože již nemáme další nápady. Nevíte ještě o nějakém výrobci co by se dal u nás koupit?
- jakub203
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
To Radek:
Krátce používám Remingtona 700 BDL left-handed a jsem maximálně spokojenej. Nikdy jsem nebyl fanda americkejch flint ale Rem. mě přesvědčil je to za docela slušný prachy hóóódně muziky. Je sice docela robustní ale například mě vyhovuje a perfektně sedí, navíc dřevo je to nejmenší - dá se snadno upravit. Překousl jsem i lakovanou pažbu která se zatím projevuje jako velká výhoda (voda, sníh..) Pořídil jsem ho za 29200,- v 308W. a zatím velká spokojenost. Jenom Pozor na dota?enej závěr!!!
Remingtony seženež za slušný prachy v na www.proarms.cz - výhradní dovozce - a čekačka tak max. měsíc.
Ulovil jsem s ním lončáka, srnce I.vt a lišku. Je?te se dotazuj u VHOOLA - moderátora zdejčího fóra to je taky vyhlá?enej Remingtoňák...
Ten Roessler na mě dělá divnej dojem ale nemůžu mluvit z vlastní zkušenosti, ale zato ho budeš mít do 14-ti dnů.
Tikka je skvělá ale mě se nechtělo čekat rok protože na LH se prostě holto čeká. O tice ti ale nejvíc poví ANDY-webmaster, platí s touto zbraní za velký postrach všeho co má komoru ( a smí se střílet.....)
, a jak jsem pochytil tak bez problémů střílí i za hranici 200m.
Dle nepotvrzených zpráv má i ČZUB vyjet s LH ale bůh ví kdy
LH dále dělá ZASTAVA ale myslím že nemá cenu to ani zkoušet, jsou to skvělý flinty, hlavně jako tyčky k rajčatům....ale zase je to levnex!
Tak š»astnou ruku
Krátce používám Remingtona 700 BDL left-handed a jsem maximálně spokojenej. Nikdy jsem nebyl fanda americkejch flint ale Rem. mě přesvědčil je to za docela slušný prachy hóóódně muziky. Je sice docela robustní ale například mě vyhovuje a perfektně sedí, navíc dřevo je to nejmenší - dá se snadno upravit. Překousl jsem i lakovanou pažbu která se zatím projevuje jako velká výhoda (voda, sníh..) Pořídil jsem ho za 29200,- v 308W. a zatím velká spokojenost. Jenom Pozor na dota?enej závěr!!!

Ulovil jsem s ním lončáka, srnce I.vt a lišku. Je?te se dotazuj u VHOOLA - moderátora zdejčího fóra to je taky vyhlá?enej Remingtoňák...
Ten Roessler na mě dělá divnej dojem ale nemůžu mluvit z vlastní zkušenosti, ale zato ho budeš mít do 14-ti dnů.
Tikka je skvělá ale mě se nechtělo čekat rok protože na LH se prostě holto čeká. O tice ti ale nejvíc poví ANDY-webmaster, platí s touto zbraní za velký postrach všeho co má komoru ( a smí se střílet.....)

Dle nepotvrzených zpráv má i ČZUB vyjet s LH ale bůh ví kdy

LH dále dělá ZASTAVA ale myslím že nemá cenu to ani zkoušet, jsou to skvělý flinty, hlavně jako tyčky k rajčatům....ale zase je to levnex!
Tak š»astnou ruku

Blaser R93 Profesional 9.3x62, Schmidt&Bender Zenith 2,5-10x56
KB Retter Gaildorf 7x57R/16 Zeiss Diavary 1,5-6x36
Merkel 40E 12/70
"ALEA IACTA EST..."
Merkel 40E 12/70
"ALEA IACTA EST..."
-
- Častý návštěvník
Re: Kulovnice pro leváky
RadekV píše:Mám na vás dotaz. Kamarád shání kulovnici v levostraném provedení v ceně tak do 30 tisíc. už jsme spolu prohlédly Tikku a Roslera. U té první mu neseděla pažba a ta druhá jej nepřesvědčila.ještě se chystáme na Remington, ale tím asi skončíme protože již nemáme další nápady. Nevíte ještě o nějakém výrobci co by se dal u nás koupit?
Možná budu úplně "mimo mísu". Pokud by se nejednalo o vyloženě sportovní zbraň, ale zbraň pro leváka pro běžnou myslivost, ře?il to před rokem jeden náš levoruký kolega pořízením pákové Winchesterovky s trubkovým zásobníkem v ráži 30-30. všichni jsme na to z počátku hleděli jak puci. ovšem skutečná praxe předčila očekávání. dokáže to střílet na 150m do kru?nice 5cm, bez problémů s tím loví i silnou zvěř a na naháňkách se to zdá být obratnější a rychlejší než klasické kulovnice. A pro leváky super. Dnes prohla?uje, že by už jinou nechtěl.
- Čouda
- Pravidelný diskutér
levoruký Browning Eurobolt
V současné době čekám na odpověď od f. Walter Trading na poptávku levorukého Euroboltu. V Lysé nad Labem mě totiž jejich prodejce řekl, že již jednu takovou zbraň dodávali. Tak jsem zvědav na cenu.
Za cca. 30 000,- by to pro leváky bylo super, ale jak znám f. Walter Trading, tak se asi na odpověď načekám.
Za cca. 30 000,- by to pro leváky bylo super, ale jak znám f. Walter Trading, tak se asi na odpověď načekám.

Mannlicher SM 12 LH 9,3*62 + Meostar R2 2.5-15x56 +Blaser Dual Brake
Blaser R93 Left Hand Semi Weith 8*57 IS + HIKMICRO Alpex
Blaser R93 Left Hand Semi Weith 8*57 IS + HIKMICRO Alpex
-
- Nový návštěvník
kulovnice LH CZUB
Posílal jsem dotaz do zbrojovky UB. Odpověď:
1. Zbraně řady CZ 550 bohužel nelze objednat ANI NA ZAKÁZKU v LH konfiguraci, snad jen v úpravě pažby, ale rozhodně ne s levostranným chodem závěru.
2. V současné době neuvažujeme o výrobě kulovnic LH pro ráže střední třídy.
S úctou,
Ceska Zbrojovka a.s.,
Uhersky Brod
1. Zbraně řady CZ 550 bohužel nelze objednat ANI NA ZAKÁZKU v LH konfiguraci, snad jen v úpravě pažby, ale rozhodně ne s levostranným chodem závěru.
2. V současné době neuvažujeme o výrobě kulovnic LH pro ráže střední třídy.
S úctou,
Ceska Zbrojovka a.s.,
Uhersky Brod
- jakub203
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
k politice CZUB no comments......
Ale po zkušenostech se sháněním LH flinty musím říct že ani na mezinárodní scéně to není úplně jednoduchý:
- Tikka a Sako - dlouhá čekací lhůta (a? rok), příplatek ze levostrané provedení 3500,-
-Blaser - když pominu slabiny přímotahu u R93, příplatek 10.000 za levou kliku závorníku, za pažbu je také příplatek, čekačka 6měsíců.
-Sauer - dlouhá čekací lhůta (a? rok), jinak tato zbrojovka vychází vstříc maximu požadavků zákazníka bez nějakých nesmyslných poplatků, problém je ovšem v dovozci.....
-Roessler - tvrdí že dokáží přivést flintu do 14-ti dnů, zde je ovšem otázka kvality. už jsem se osobně setkal i s ne?tastným majitelem.
-Remington - bez příplatků do 1měsíce v republice.
-Winchester - bez příplatků do měsíce.
Ale po zkušenostech se sháněním LH flinty musím říct že ani na mezinárodní scéně to není úplně jednoduchý:
- Tikka a Sako - dlouhá čekací lhůta (a? rok), příplatek ze levostrané provedení 3500,-
-Blaser - když pominu slabiny přímotahu u R93, příplatek 10.000 za levou kliku závorníku, za pažbu je také příplatek, čekačka 6měsíců.
-Sauer - dlouhá čekací lhůta (a? rok), jinak tato zbrojovka vychází vstříc maximu požadavků zákazníka bez nějakých nesmyslných poplatků, problém je ovšem v dovozci.....
-Roessler - tvrdí že dokáží přivést flintu do 14-ti dnů, zde je ovšem otázka kvality. už jsem se osobně setkal i s ne?tastným majitelem.
-Remington - bez příplatků do 1měsíce v republice.
-Winchester - bez příplatků do měsíce.
Naposledy upravil(a) jakub203 dne čtv 06.9.2007, 12:28, celkem upraveno 1 x.
Merkel 40E 12/70
"ALEA IACTA EST..."
Merkel 40E 12/70
"ALEA IACTA EST..."
Zdravim,
pomoze mi niekto ohladom nasledovnej veci? V niektorom minulomesacnom casopise /myslivost, Strelecka revue...atd/ som cital , ze CZ Uhersky Brod bude vyrabat gulovnice od buduceho roka aj v lavackom prevedeni. Teraz za svet si neviem spomenut v ktorom casopise to bolo. Necital to z Vas niekto tiez? V tom clanku este bolo aj to, ze S&B bude vyrabat sportove tercove strelivo s 55 gr. strelou HPBT tiez ako novinka. Dakujem
pomoze mi niekto ohladom nasledovnej veci? V niektorom minulomesacnom casopise /myslivost, Strelecka revue...atd/ som cital , ze CZ Uhersky Brod bude vyrabat gulovnice od buduceho roka aj v lavackom prevedeni. Teraz za svet si neviem spomenut v ktorom casopise to bolo. Necital to z Vas niekto tiez? V tom clanku este bolo aj to, ze S&B bude vyrabat sportove tercove strelivo s 55 gr. strelou HPBT tiez ako novinka. Dakujem
Zdravim,
- jakub203
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
souhlasím s vhoolem. Mimo to používám LH remingtonku necelý rok a jsem nadmíru spokojený, jak jsem již dříve psal měl jsem vždycky trochu odstup od US flint ale co lovím se 7-mistovkou jsem "cool&happy"

Merkel 40E 12/70
"ALEA IACTA EST..."
Merkel 40E 12/70
"ALEA IACTA EST..."